Ads 468x60px

Saturday

Rosenborg x Aalesund live tekst kommentar, score, og dekning Norge Tippeligaen 2013


Rosenborg  2  -  2  Aalesund

Det ender 2-2 på Color Line Stadion etter at RBK hentet opp en 2-0-ledelse for hjemmelaget. Lagene styrte hver sin omgang, og alt i alt er det nok greit med poengdeling på en dag der begge lag var svært effektive.
96 Slutt
94 Kontringen ender i et skudd fra Chibuike 18 meter fra mål som smeller i stangen. Der er det like før bortelaget tar med seg alle poengene hjem til Trondheim!
93 Barrantes mottar ballen inne i 16-meteren, og prøver å hælsparke ballen til en medspiller. Forsøket mislykkes, og RBK kontrer.
91 Det er lagt til minimum tre minutter i 2. omgang.
90 Dorsin med innlegg fra venstre. Ballen klareres kontant av Skagestad.
89 RBK er unøyaktige på AaFKs banehalvdel. Innkast for hjemmelaget.
89 Lite som skjer nå. Begge lagene ser ut til å gå for tre poeng, men lite tyder på at noen av lagene skal klare å komme med en solid sluttspurt.
86 Barrantes Rojas med langt frispark. Ballen ender opp hos James, som prøver å skyte feilvendt. Forsøket er håpløst. Utspark for keeper.
84 Spiller ut Aalesund Hamed-Allah. Spiller inn Christian Myklebust. Jönsson bytter ut en for dagen svak Hamed Allah til fordel for Myklebust.
83 Ulvestad og Barrantes Rojas kombinerer fint høyt i banen, men brytes av en unøyaktig pasning. Det har vært mye slurv for AaFKs del etter at RBK fikk sitt første mål i dag.
82 Det har åpnet seg veldig på Color Line Stadion. Begge lag har mye rom å gå i hver gang de angriper.
80 AaFK har hevet seg litt nå etter utligningen fra bortelaget, men sliter med å skape sjanser.
79 Spiller ut Aalesund Fredrik Carlsen. Spiller inn Lars Fuhre. Hjemmelaget foretar sitt andre bytte for dagen.
79 Hamed Allah forserer, men blir taklet 25 meter fra mål. Dommer dømmer fordel, og James får avsluttet. Avslutningen går rett på keeper.
73 Spiller ut Aalesund Andreas Nordvik. Spiller inn Thomas Martinussen. Jönsson gjør omrokkeringer. Martinussen går inn sentralt i banen, mens Morrison går ned som midtstopper, og Skagestad spiller nå venstreback.
72 Mål Rosenborg 2 - 2 John Chibuike. Målgivende pasning Tobias Mikkelsen. RBK utligner! Wembangomo feilberegner når han skal bryte en stikker fra bortelaget. Mikkelsen mottar ballen ute til venstre og har et hav av rom foran seg. Spilleren skjærer inn i 16-meteren, og legger ballen 45 grader ut til Chibuike, som setter ballen i mål fra 11 meter. Flott avslutning av innbytteren.
71 Hjemmelaget får til svært lite med ballen nå, og blir springende å jage hele tiden.
69 Nordvik er oppe igjen, og spillet kan fortsette.
68 Stopp i spillet nå. Det er Nordvik som ligger nede. Det ser ut til at han holder seg til hodet.
67 Gult kort Aalesund Jason Morrison. Vanskelig å si hvorfor han fikk det kortet.
65 Mål Rosenborg 2 - 1 Tarik Elyounoussi. RBK spiller seg nydelig gjennom AaFK-forsvaret. Dockal får æren av å avslutte angrepet. Grytebust redder, men Elyounoussi er fremme på returen og får en enkel oppgave med å sette ballen i det åpne målet. Det er spenning igjen i Ålesund!
65 Gamboa med innlegg fra høyre. Grytebust feilberegner, og Chibuike er få centimetere unna å få ballen på hodet. Det kunne fort blitt stygt for AaFK-keeperen.
62 Dagens tilskuertall: 9385.
61 Spiller ut Rosenborg Mike Jensen. Spiller inn Ole Kristian Selnæs. Bortelaget foretar sitt andre bytte for dagen.
61 Frisparket fra Dockal går rett i muren. Chibuike får et nytt skuddforsøk, som blokkeres av Barrantes Rojas. Hjemmelaget vinner igjen ballen.
59 Elyounoussi går i bakken i duell med Wembangomo. Førstnevnte får frispark i meget farlig skuddposisjon 20 meter fra mål.
59 Bortelaget fortsetter å presse AaFK bakover, dog uten å være i nærheten av noen klar målsjanse så langt.
57 Svensson fyrer av fra 25 meter. Skuddet er knallhardt, men blokkeres av Tollås Nation.
55 RBK har ballen mer etter skåringen, men sliter fortsatt med å skape noe offensivt. AaFK virker langt farligere på kontringer.
52 Mål Aalesund 2 - 0 Fredrik Ulvestad. For et fantastisk mål av Ulvestad! Et innlegg fra venstre klareres ut i returrommet. Der står Ulvestad klar. Ungutten bruker et touch for å legge til rette, før han hamrer ballen opp i krysset!
51 Corner Aalesund Michael Barrantes. Enorm sjanse for hjemmelaget! Ballen går over keeper og dalen ned til James på bakre stolpe. Det er smått utrolig at spissen klarer å sette ballen i stolpen der.
51 Barrantes Rojas og Hamed Allah kombinerer fint. Sistnevnte fyrer av fra 20 meter, og tvinger fram en god redning fra Lund Hansen. Corner for AaFK!
50 RBK står mye høyere i banen nå, mens AaFK ligger kompakt og godt og forsvarer seg.
46 2. omgang er i gang. Bortelaget med avsparket.
46 Spiller ut Rosenborg Mikkel Diskerud. Spiller inn John Chibuike. RBK har foretatt et bytte i pausen. Det ser ut til at Per Joar Hansen legger om til 4-4-2 med Dockal til høyre, Svensson og Jensen sentralt, Mikkelsen til venstre, og Elyounoussi og Chibuike på topp.
45 Start andre omgang
- Der er det pause på Color Line Stadion. Det står 1-0 til hjemmelaget etter et dødballmål. Spillet bølget frem og tilbake i starten av kampen, men fra 1-0-skåringen og ut til pause har AaFK stort sett dominert banespillet. Det har vært få sjanser, men likevel spennende så langt. Vi håper på en mer sjanserik 2. omgang.
46 Pause
44 Mikkelsen utfordrer Wembangomo ute til venstre. Sistnevnte går seirende ut av den duellen. RBK vinner innkast høyt i banen.
43 Bortelaget har hevet seg litt nå etter en meget svak periode.
41 Dockal med skudd fra 25 meter. Ballen går en meter til side for målet til Grytebust, som ser ut til å ha brukbar kontroll der.
40 Wembangomo legger inn fra høyre. Innlegget går over Gamboa og rett på hodet til Carlsen, som avslutter svakt med hodet. Lund Hansen holder enkelt.
38 Jamaicaneren reiser seg igjen, og spillet kan fortsette.
38 Stopp i spillet nå. Det er Morrison som ligger nede.
36 Corner Aalesund Fredrik Carlsen. Heades unna av Rønning.
35 Corner Aalesund Michael Barrantes. Corneren går nesten rett i mål. Lund Hansen får så vidt slått ut til ny corner.
35 RBK har flyttet presset høyere i banen nå, men sliter med å få til noe offensivt.
33 Hjemmelaget bryter høyt i banen og kontrer. Kontringsmuligheten stoppes av at Hamed Allah tråkker på ballen. Klønete av AaFK-spissen.
30 Gult kort Rosenborg Tarik Elyounoussi. Får kortet da han er for sent ute i en takling på Barrantes Rojas.
30 Bortelaget har på ingen måte svart på skåringen til AaFK. Hjemmelaget fortsetter å trille ball.
30 Barrantes Rojas drar av Jensen før han tester skuddfoten fra 30 meter. Skuddet går langt utenfor målet til Lund Hansen. Utspark for RBK-keeperen.
26 Mål Aalesund 1 - 0 Leke James. Målgivende pasning Fredrik Carlsen. Frisparket fra venstre slås rett på hodet til James, som stanger ballen i mål fra seks meter. Dermed er hjemmelaget plutselig i føringen på Color Line Stadion.
25 Nordvik felles ute til venstre. Frispark for AaFK i god innleggsposisjon. Carlsen står klar til å slå inn.
24 AaFK prøver å spille seg gjennom et kompakt RBK-forsvar. Det ender som oftest med brudd og kontring for bortelaget.
22 Det har roet seg litt nå mellom lagene. Tempoet er lavt, og ingen er i nærheten av å skape noe som ligner en målsjanse.
19 Gamboa og Dockal kombinerer fint på høyresiden. Sistnevnte legger deretter inn. Innlegget treffer Wembangomo, som stanger ballen unna.
18 Jensen drar av to AaFK-spillere på flott vis 35 meter fra mål, før han prøver å chippe ballen gjennom til Elyounoussi. Forsøket går helt inn til keeper Grytebust, som plukker opp ballen.
16 Ulvestad prøver seg fra 20 meter. Skuddet blokkeres av Rønning.
14 Kampen har bølget frem og tilbake de første 14 minuttene. Ingen av lagene gir bort noe rom defensivt, samtidig som både AaFK og RBK er kjappe med å sette i gang kontringer ved brudd høyt i banen.
12 Den påfølgende kontringen stoppes effektivt av Rønning. RBK med ballen nå.
10 Corner Rosenborg Tobias Mikkelsen. Slås 45 grader ut til Dockal, som fyrer av på hjørnet av 16-meteren. Skuddet blokkeres, og AaFK kontrer.
7 Wembangomo sklir i farlig område, og Mikkelsen vinner ballen for RBK. Deretter legger han inn fra venstre. Forsøket er mislykket, og AaFK gjenvinner ballen.
6 James passerer Rønning ute til høyre, og drar seg inn i 16-meteren. Deretter prøver han seg med en mellomting av et skudd og et innlegg. Ballen triller inn til keeper Lund Hansen, som har få problemer med å redde forsøket.
4 Gamboa prøver seg med et innlegg fra høyre. Ballen går forbi alt og alle og til innkast for hjemmelaget på motsatt side.
3 AaFK har ballen mye innledningsvis, men det meste av spillet har foregått på egen halvdel.
1 Kampen er i gang. Hjemmelaget med avsparket.
0 Kampstart
- Det er overskyet, mildt og vindstille i Ålesund i dag. Med andre ord er det perfekt vær å spille fotball i!
- Bortelaget stiller med følgende elleve (4-3-3): Lund Hansen - Gamboa, Strandberg, Rønning, Dorsin - Diskerud, Jensen, Svensson - Dockal, Elyounussi, Mikkelsen.
- AaFK stiller følgende fra start (4-3-1-2): Grytebust - Wembangomo, Tollås Nation, Skagestad, Nordvik - Ulvestad, Morrison, Carlsen - Barrantes Rojas - Hamed Allah, James.
- Dagens hoveddommer er Svein-Erik Edvartsen. Med seg som assistentdommere har han Sven Erik Midthjell og Harald Strand. 4. dommer er Trygve Kjensli.
- Tore Reginiussen og Nicki Bille Nielsen mangler for RBK på grunn av utvisningene de pådro seg i forrige Tippeliga-kamp hjemme mot Sandnes Ulf. Ellers er det få skader å melde om.
- Peter Orry Larsen, Daniel Arnefjord, Tor Hogne Aarøy, Tremaine Stewart og Jo Nymo Matland er alle ute med skader for hjemmelaget. I tillegg mangler Demar Phillips, da han er i Jamaica av private årsaker.
- Lagoppstilling klar
- Forrige tilsvarende oppgjør endte med 2-2 og poengdeling.
- Begge lag spilte cupkamp i midtuken. AaFK slo Florø 5-0 på bortebane, mens Rosenborg vant med samme sifre borte mot Strindheim.
- RBK befinner seg på en 5. plass etter like mange spilte kamper. 10 poeng, statistikken 3-1-2, og en målforskjell på 11-5 er fasiten så langt for laget fra Trondheim.
- Dagens verter er for øyeblikket serieleder etter seks spilte kamper. Laget har 13 poeng, statistikken 4-1-1, og en målforskjell på 11-5.
- Velkommen til livedekningen av Tippeliga-oppgjøret mellom Aalesunds Fotballklubb og Rosenborg Ballklub på Color Line Stadion.


0 comments:

Post a Comment