Ads 468x60px

Tuesday

#~De Bie maakt Belgische WK-selectie Louisville bekend






Bondscoach Rudy De Bie heeft zijn selecties voor het WK veldrijden in het Amerikaanse Louisville bekendgemaakt. Zoals verwacht is Bart Aernouts de zevende man naast titelverdediger Niels Albert, Sven Nys, kersvers Belgisch kampioen Klaas Vantornout, Kevin Pauwels, Rob Peeters en Bart Wellens.


Enkel wat de achtste man betreft, is er nog twijfel. Indien Niels Albert, die als titelverdediger sowieso mag starten in het WK, volgende week in Hoogerheide de wereldbeker niet wint, en dus Sven Nys of Kevin Pauwels met de eindzege aan de haal gaan, kan ons land een achtste crosser naar Louisville sturen. De Bie zal daarvoor kiezen uit een van de drie volgende WK-reserven: Jim Aernouts, Jan Denuwelaere of Dieter Vanthourenhout.
‘Ik neem geen knechten mee. Iedereen rijdt voor eigen rekening, dat is nu eenmaal eigen aan veldrijden', aldus De Bie.
‘Hoop op regen'
Nu Stybar er niet bij is, lijkt een Belgische zege evident. Toch gaat De Bie daar niet van uit. ‘Dit is een snel parcours, technisch niet moeilijk. Ik hoop dat het regent. Het mag zelfs kleine geiten regenen. Het gevaar komt ook van alle kanten. Ik denk aan namen als Lars Van der Haar, Radomir Simunek, Francis Mourey of Julien Taramarcaz.'
Geen Meeusen
Voor Tom Meeusen, normaal gezien een certitude in de Belgische WK-ploeg, was een selectie bij voorbaat uitgesloten. De Internationale Wielerunie UCI verbiedt immers dat renners tegen wie een disciplinair onderzoek loopt, opgenomen worden in een WK-selectie. Om diezelfde reden werd hij ook al geweerd uit de Belgische selectie voor de wereldbekermanche in de Italiaanse hoofdstad Rome.
Het WK vindt plaats op 2 en 3 februari in het Amerikaanse Louisville (Kentucky).
Alle selecties
Heren: Bart Aernouts, Niels Albert,, Sven Nys, Kevin Pauwels, Rob Peeters, Klaas Vantornout, Bart Wellens (reserves: Jim Aernouts,  Jan Denuwelaere, Dieter Vanthourenhout)
Heren U23:
Jens Adams,Wietse Bosmans, Laurens Sweeck, Wout Van Aert, Michael Vanthourenhout, Gianni Vermeersch (reserves: Toon Aerts, Tim Merlier, Daan Soete
Heren junioren:
Ben Boets, Nicolas Cleppe, Kobe Goossens, Quinten Hermans, Yannick Peeters (reserves: Thijs Aerts, Jonas Degroote, Thomas Joseph)
Dames:
Sanne Cant, Ellen van Loy

<P>Kan Vantornout het ook in de States klaarmaken? </P>


~>Anderlecht telt zeven van de tien meest waardevolle spelers in België






Volgens de gespecialiseerde site www.transfermarkt,de heeft Anderlecht zeven van de tien meest waardevolle spelers van de Belgische competitie in zijn rangen. Suarez is ondanks blessureleed de allerduurste. Bacca en Odjidja (Club Brugge) en Vossen (Genk) redden de eer voor hun club.

1. Matias Suarez (Anderlecht): 9.000.000 (Tegenover begin van het seizoen: -1.000.000)
Matias Suarez heeft dit seizoen nog geen minuut gespeeld voor Anderlecht, maar is toch de duurste speler in België. Door zijn blessure is hij wel een miljoen euro goedkoper geworden. Als de transfer van de Argentijn naar CSKA Moskou doorgaat, vangt RSCA nog 8 miljoen.

 2. Lucas Biglia (Anderlecht): 8.000.000 (Tegenover begin van het seizoen: -500.000)
De patron op het middenveld heeft een degelijke eerste seizoenshelft achter de rug. Biglia’s transferwaarde bedraagt evenveel als het bedrag waarvoor hij mag vertrekken bij paars-wit. De Argentijn probeert een vertrek aan een lagere som af te dwingen door ziek weg te blijven.

 3. Dieumerci Mbokani (Anderlecht): 8.000.000 (Tegenover begin van het seizoen: +2.000.000)
Dieumerci Mbokani is dit seizoen de absolute sterkhouder bij de landskampioen. In de competitie scoort hij gemiddeld één keer per wedstrijd en ook in de Champions League bewees de Congolees klaar te zijn voor een hoger niveau. Het is dan ook logisch dat Mbokani 2 miljoen euro meer waard is dan zes maanden geleden.

 4. Jelle Vossen (KRC Genk): 7.000.000 (Tegenover begin van het seizoen: +1.000.000)
2012 was het jaar van de bevestiging voor Jelle Vossen. De aanvaller van Racing Genk pikt ook na het vertrek van spitsbroeder Benteke zowat wekelijks zijn goaltje mee. In het kaatsen en de korte ruimte zet de Rode Duivel wekelijks stappen vooruit. Vossen is onmisbaar voor Genk, een transferwaarde van 7.000.000 is dan ook logisch.

 5. Cheikhou Kouyaté (Anderlecht): 6.500.000 (Tegenover begin van het seizoen: +1.500.000)
Anderlecht heeft tot dusver het minste aantal tegendoelpunten geïncasseerd en heeft dat grotendeels aan Cheikhou Kouyaté te danken. De Senegalese verdediger acteert al een heel seizoen op een hoog niveau. De buitenlandse interesse zwelt aan, al is de vraag of geïnteresseerde clubs 6.5000.000 euro willen neertellen.

 6. Carlos Bacca (Club Brugge): 6.000.000 (Tegenover begin van het seizoen: +2.000.000)
Carlos Bacca brak vorig jaar weinig potten, maar dit seizoen ontbolstert de Colombiaan helemaal. De topschutter van de Belgische competitie heeft ondertussen al zeventien rozen achter zijn naam staan. Bacca wil zijn goede vorm graag verzilveren met een transfer, al is zijn transferwaarde flink de hoogte ingegaan.

7. Vadis Odjidja (Club Brugge): 5.500.000 (Tegenover begin van het seizoen: -500.000)
Het potentieel van Vadis Odjidja is enorm, maar het laatste jaar komt dat er niet altijd meer uit. De middenvelder ziet zijn transferwaarde daarom dalen. Met het oog op een transfer is dat misschien goed nieuws voor de Club Brugge-speler. Everton toont nog steeds interesse.


~Sneeuw brengt kwartfinales Beker van België in de problemen






Net nu het einde van de winterstop in het voetbal in zicht is, houdt Koning Winter het land in zijn greep. Ondanks de hevige sneeuwval afgelopen nacht lijken 3 van de 4 terugmatchen in de kwartfinale van de Beker van België te kunnen doorgaan. Enkel KV Oostende - Cercle Brugge lijkt een probleem te zullen worden.


Geen problemen in Anderlecht en Genk

Tenzij de sneeuwval ongemeen hard wordt, zou de bekermatch Anderlecht-AA Gent morgen niet in het gedrang mogen komen. De veldverwarming in het Constant Vanden Stockstadion functioneerde gisteren perfect en maakte dat het veld er zacht bijlag. Woensdag wordt het veld bovendien sneeuwvrij gemaakt.

Hetzelfde verhaal bij Racing Genk. 'Gezien de omstandigheden ligt het veld er dankzij de verwarming goed bij. Het is bovendien sneeuwvrij', laat communicatiemanager Jordy Hex weten. 'Tenzij er vanacht nog 10 centimer sneeuw bijvalt, kan de match tegen Zulte waregem zonder problemen gespeeld worden. Ook de wegen in de provincie naar het stadion zijn prima berijdbaar.'

KV Kortrijk: 'Desnoods ruimen we de hele nacht door'

Meer problemen bij KV Kortrijk dat morgen STVV ontvangt. 'Er ligt momenteel een dikke laag sneeuw op het veld', bekent men bij de West-Vlamingen. 'Maar volgens de weersvoorspellingen zou het deze namiddag moeten stoppen met sneeuwen. We hebben onze fans opgeroepen om om 15u mee het veld sneeuwvrij te komen maken. Desnoods werken we de hele nacht door tot morgenvroeg, we zullen er alles aan doen om de match morgen door te laten gaan. De supporters die een handje toesteken krijgen trouwens een gratis ticket voor de match tegen KV Mechelen.

KV Oostende: '15 centimeter sneeuw'

Het veld van tweedeklasser KV Oostende is er het slechtst aan toe. 'Er ligt hier momenteel 15 centimeter sneeuw. We hebben via al onze kanalen opgeroepen om morgenvroeg het veld te komen ruimen. Nadien volgt er een keuring, maar dit zou wel eens problemen kunnen geven', laat Oostende weten aan onze redactie.

1/4 finales (terug)

16.01.2013 20:30 RSC Anderlecht - KAA Gent (heen: 1-1
16.01.2013 20:30 KV Kortrijk - K. Sint-Truidense VV (II)  (heen: 0-0)
16.01.2013 20:30 KRC Genk - SV Zulte Waregem (heen 5-0)
16.01.2013 20:30 KV Oostende (II) - Cercle Brugge KSV (heen 1-2)