Ads 468x60px

Tuesday

Suomi - Latvia elää tekstin kommentaari, pisteet ja kattavuus Jääkiekon MM-kisojen 14,5,2013

Suomen jääkiekkomaajoukkue voitti tiistaina MM-kisojen viimeisessä lohko-ottelussaan Latvian jatkoajalla maalein 3-2. Ratkaisuosuman viimeisteli Antti Pihlström.

Latvia - Suomi 2-3 ja. (1-1, 0-1, 1-0, 0-1)

63.46 Maali! Suomi 3-2-lukemiin ja voittoon! Antti Pihlström karkaa yli minuutin latvialaispyörityksen jälkeen puolittaiseen läpiajoon ja laukoo ranteelta huikean vedon ylänurkkaan.

63. min Raanta torjuu kovan siniviivalaukauksen. Latvia pyörittää.

62. min Rangaistukset kärsitty ja tasakentällisin mennään.

Kello 22.29
Jatkoaika alkaa.
Jatkoaika alkaa neljällä neljää vastaan, minkä jälkeen Latvialle olisi tarjolla ylivoimaa puolen minuutin ajan. Jos maalia ei nähdä. Ensimmäinen osuma ratkaisee.
Jos Leijonat voittaa, puolivälierissä vastaan tulee Slovakia. Tappio toisi vastustajaksi Yhdysvallat.

3. erä

60.00 Summeri saattelee joukkueet jatkoajalle.
59.25 Hietanen hölmöilee ja nappaa kampituksesta kaksiminuuttisen. Neljällä neljää vastaan mennään.
58.54 Latvia tarjoaa loppuhetkillä Leijonille voittoa. Liikaa pelaajia jäällä ja miestä jäähylle.
59. min Latvia ottaa aikalisän reilu minuutti ennen loppua.
59. min Peli pyörii Latvian päädyssä. Aika valuu vähiin. Aaltosella tuhannen taalan paikka maalin edessä. Veto suuntautuu kuitenkin liiaksi kohti.
57. min Aaltonen hakee lämärillä Gudlevskisin kainaloa, mutta latvialaisvahti kestää.
56.13 Maali! Latvia tasoittaa 2-2-lukemiin. Asialla SaiPa-hyökkääjä Roberts Jekimovs, joka sutii kiekon häkkiin maalin edestä Raannan längistä.
54. min Gudlevskis joutuu venymään paraatitorjuntaan maalillaan Leijonien vastahyökkäyksessä. Heti perään Pesonen harhauttelee komeasti vetopaikkaan ja tällää kääntölaukauksen. Gudlevskis kuitenkin vetää jälleen pidemmän korren.
53. min Latvia on saamassa pientä otetta pelistä. Yleisö herää Leijonien tueksi, mutta vaikenee taas pian.
52. min Korpikoski taklaa Jassia niin, että päätypleksit rytkyvät. Suomen selkeästi parhaita pelaajia tänään.
51. min Ottelu on auennut, kun Latvia hakee totisemmin tasoitusta. Peli aaltoilee päästä päähän, eikä pelikatkoja kuulu.
47. min Ykkösketjulta ottelun ensimmäinen loistava vaihto. Pesoselle pelataan takatolpalle tyhjä maali, mutta laituri ei osu vaikeaan syöttöön. Milleistä kiinni.
46. min Indrasikselta loistava veto vastahyökkäyksestä, mutta Raanta on jälleen kerran kuin muuri.
46. min Kolmen metrin Anttila heittää susikädellään latvialaispelaajan syrjään. Vakuuttavaa fyysistä preesensiä kaikkien aikojen pisimmältä maajoukkuepelaajalta (203 senttiä).
44. min Alivoima selvitettiin, mutta latvialaiset näyttivät, että heiltä löytyy aineksia tilanteiden luomiseen.
41.44 min Leijonat alivoimalle kolmannen kerran. Koskiranta siirtyy boksiin maksamaan syntejään kampituksesta.
Kello 21.57
"Jalonen muutti ketjuja päätöserään: Granlund pelaa nyt myös tasakentällisin Korpikosken ja Salmisen välissä. Koskiranta kolmosketjussa Savinaisen ja Pihlströmin kanssa."
- MTV3:n urheilutoimittaja Kasperi Kunnas (Twitter: @_kausto)
42. min Erä käyntiin Latvian kahdella pitkällä kiekolla. Rikkonaista, mikä toisaalta kuvaa koko ottelua.
Kello 21.54
Kiekko jäähän ja lohkon ykkösijaan matkaa 20 minuuttia.
Kello 21.46
Juhani Tamminen heitti studiosta sivalluksen illan tuomariduon suuntaan.
- Luojan kiitos siellä on "poliittisesti valistuneet" tuomarit, jotka ovat antaneet seitsemän kakkosta Latvialle. Jos siellä olisi kunnon dumarit, niin peli olisi vieläkin hikisempi, Tamminen sanoi.
Kello 21.40
Ilman panosta pelaava Latvia ei suostunut kellistymään toisessakaan erässä. Sakari Salmisen hylätystä maalista riittää varmasti puhetta.
- Maali olisi ilman muuta pitänyt hyväksyä. Siinä ei tapahdu minkäänlaista potkuliikettä eikä ohjausta. Salminen ei edes huomaa kiekkoa luistimissaan. Erikoinen tuomio, Kari Jalonen ihmetteli MTV3 MAXin ottelustudiossa.

2. erä

40.00 Eräsummeri soi. Päätöserässä vielä kosolti panosta.
39. min Kontiolan johtama ykkösnyrkki ei ole päässyt otteluun mukaan lainkaan tiistaina. Huono kenraali ja hyvä ensi-ilta? Sitä toivotaan torstaita silmälläpitäen.
38. min Jass laukoo ja kiekko pomppii vaarallisesti Raannan maalilla. Leijonat pakotettu pitkään kiekkoon.
36. min Latvia selvittää ottelun seitsemännen alivoimansa videotuomarin vahvistuksella.
36.15 Hylätty maali. Leijonien 3-1-maali hylättiin. Latvian Meijan mailasta kiekko Salmisen luistimiin, josta se menee verkkoon. Lähin tuomari näytti maalia, mutta puhelintarkistus muutti tilanteen. Tilanteesta ilmeisesti löytyi potkuliike.
Kello 21.27
Tamminen suistuttaa korneristaan Granlundia ja hyökkääjän huikeaa laukausta.
- Tämä poika on nero. Ymmärtää sitä Mike Yeo Minnesotassa tai ei, Tami tykitti.
34.06 Latvialaisten hölmöily jatkuu ja Andersons boksiin ihmettelemään. Seitsemän kaksiminuuttista jo kasassa Latvialla.
33. min Raanta torjuu varmasti Girgensonsin rannarin b-pisteen kaarien välistä. Latvian ylivoima tarjosi pieniä väristyksiä, muttei niitä kuuluisia tuhannen latin paikkoja.
31.47 Suomen vuoro kokeilla alivoimaa. Hagman kampittaa puolivahingossa vastustajan hyökkäyspäässä. Seurauksena kaksiminuuttinen.
"Latvialaiset lähtevät tänään joka tilanteesta jäähylle. Suomen kannalta hyvä asia, sillä nyt saadaan sopivasti harjoitusta myös kakkosylivoimakentälliselle."
- MTV3:n urheilutoimittaja Antti Rämänen
30.25 Maali! Suomi siirtyy 2-1-johtoon! Kuudes kerta sanoi toden. Granlund laukoi millintarkalla rannelaukauksella kiekon ohi Gudlevskisin. Ensimmäinen ottelu toi maalin.
30.08 min Viides alivoima oli vaatimaton, mutta uusi tilaisuus tarjotaan saman tien. Skulda lähtee kampituksesta jäähylle heti edellisen rangaistuksen päätyttyä. Onko siellä boksissa todella jotain niin mielenkiintoista?
27.59 Latvialaispakki Saviels ottaa joukkueelleen ottelun viidennen penaltin. Nyt häkki heiluu kiinnipitämisestä. Kyllä Leijonille nyt tarjotaan paikkaa onnistumiselle.
27. min Latvian vaarallinen ykkösnyrkki pyörittää kiekon vaaranpaikkaan Raannan eteen, mutta Cipulis ei osu kiekkoon. Suomi selvittää ottelun ensimmäisen alivoimansa.
26. min Hagman hukkaa kiekon alivoimalla ja Darzins pääsee hyvään paikkaan. Raanta torjuu varmasti.
25.28 Suomelle ensimmäinen rangaistus. Savinainen huiskii korkealla mailalla ja lähtee istunnolle.
24. min Hietasen turnauksen ties kuinka mones laukaus hakee yläkulmaa, mutta Gudlevskis torjuu kudin kilvellään. Latvialla ei vielä yhtään rangaistusta erässä. Mistä nyt tuulee?
23. min Pihlströmiltä jäätävän kova taklaus Latvian maalin takana. Lähettää maalintekijä Meijan kontilleen.
22. min Latvia on haistanut veren ja järjesti kakkoskentällään myllytyksen Suomen päädyssä.
Kello 21.04
Kiekko jäähän ja toinen erä käyntiin.
Kello 21.02
Tamminen vaatii ottelustudiosta lisää vauhtia Leijona-laumaan
- Tässä kävelytahdissa Nolanin veljet pysyvät hyvin tahdissa, Tami linjasi.
Kello 20.52
Leijonien onnistuminen ylivoimalla on vain ajan kysymys, uskotaan MTV3 MAXin ottelustudiossa.
- Granlundin kakkosylivoima loi samassa vaihdossa kolme huippupaikkaa. Tässä yhdistelmässä on ideaa, Kari Jalonen koki.
Kello 20.50
- Vaatimatonta peliä meiltä, Sakari Salminen kiteytti erätaukohaastattelussa.
Latvia otti neljä kaksiminuuttista, mutta Leijonat ei vielä onnistunut. Latvialaiset näyttivät mainion maalivahtinsa Kristers Gudlevskin johdolla, että eivät myy nahkaansa halvalla. Suomi hallitsi, mutta vastustajan vastaiskut ovat myrkkyä.

1. erä

"Päätykatsomosta kurkistaa kolme jättimäistä Melart-pahvinaamaria. Vähemmästäkin voi mennä vastustajan pasmat sekaisin."
- MTV3:n urheilutoimittaja Kasperi Kunnas
20.00 Eräsummeri soi. Tauolle tasalukemissa.
20. min Indrasis käyttää kiekkoa Savinaisen längistä. Ennakkoluulotonta peliä hyökkäyssinisellä.
19. min Mäntylä pelastaa tilanteen, kun latvialaispelaaja on karata läpiajoon alivoimalla. Neljäskään ylivoima ei tuo tulosta Leijonille.
16.14 Ja taas rangaistus Latvialle. Väänästä huitaistaan mailalla naamaan ja Leijonat pääsee ylivoimalle. Väänäselle ei käy Darzinsin käsittelyssä pahemmin.
16. min Granlund peippailee näyttävästi, mutta kolmas latvialaispelaaja on liikaa.
Kello 20.40 Leijonien 1-0-maalin syöttänyt Korpikoski saa kiitosta.
- Korpikoski on ottanut homman hanskaansa. Tämän tyyppisten veljien on päästävä suoritustasolleen, niin Leijonien prosessi jatkuu eteenpäin, Tamminen näki studiosta.
13.29 Kolmas latvialaisrangaistus, kun Granlundia koukitaan keskialueella. Kenins miettimään syntyjä syviä kahdeksi minuutiksi.
12. min Laakso vetää kaukaa, mutta Gudlevskis torjuu varmasti. Tätä miestä ei yllätetä tänään helpoilla. Latvia hakee hyökkäyksiään rauhallisesti oman maalin takaa, jos vastaiskuun ei ole saumaa.
9.18 Maali! Leijonat tasoittaa oitis 1-1-lukemiin. Latvia saa nauttia johdosta vain minuutin, kun Salminen päättää komean kuvion maaliin. Osuma on taitavalle hyökkääjälle turnauksen ensimmäinen.

8.19 Maali! Latvia siirtyy 1-0-johtoon. Ykkösketjulle pitkä miinus, kun Latvia karkaa vastahyökkäykseen. Meija tinttaa komean kudin suoraan syötöstä ohi Raannan.
8. min Alun jäähyrupeaman jälkeen peli on tasoittunut.
6. min Ei tulosta Leijonille toisellakaan ylivoimayrittämällä.
5. min Granlund syöttää - Korpikoski laukoo. Gudlevskis torjuu. Salmiselle perään loistopaikka, mutta nuori latvialaisvahti on vireessä.
4.30 Latvian Freibergs lähtee poikittaisesta istunnolle. Tuomari käy jostain syystä vihellyksen jälkeen puhelimessa. Leijonille jo toinen ylivoimatilaisuus.
4. min Latvialle loistopaikka, mutta laukaus paukkuu plekseihin. Lyhyt latvialaispyöritys päättyy rangaistukseen.
3. min Kakkosylivoima järjestää Salmiselle loistavan paikan, mutta Gudlevskisin hanska heilahtaa. Ensimmäinen ylivoima ei tuo tulosta Suomelle.
1.24 Leijonat oitis ylivoimalle. Kulda lähtee koukkaaisesta kaksiminuuttiselle.
2. min Raannalle ottelun ensimmäinen torjunta.
1. min Valtaisa huutomyrsky saattelee ottelun käyntiin.
Kello 20.17
Kansallislaulut on laulettu ja alkulämmöt lämmitelty, kiekko putoaa jäähän.
Kello 20.12
Suomi ja Latvia ovat kohdanneet 21 kertaa ja Latvia on voittanut otteluista vain kolme.
Kello 20.10
Tamin pointit Latvia-otteluun ovat Mikael Granlund, Antti Raanta ja Leijonien kakkosylivoima.
- Tätä tehdään Suomen kansalle ja keskiössä ovatsuperpelaajat, Tamminen sanoi Granlundista.
- Kun puhutaan kvartsifinaalin voittomisesta, niin tarvitaan itsevarma maalivahti. Peukut pystyyn ja toivotaan, että Rauman ja Porin miehelle tarttuu koppi, hän jatkoi Raannasta.
- Jos me mennään ihan päätyyn asti, niin täytyyhän siellä olla kaksi uhkaajaa, Tami linjasi kakkosylivoimakentällisestä, jossa nähtäneen myös Granlund.
Kello 20.07
Päävalmentaja Jukka Jalonen ei lataa valtavia odotuksia Mikael Granlundin ensimmäiseen esiintymiseen turnauksessa.
- Eiköhän kaveri jonkinlaisen show'n tuolla järjestä, mutta (odotan häneltä) joukkueelle pelaamista molempiin suuntiin. Nöyrää työntekoa sekä pelisysteemiin ja -kavereihin tutustumista, Jalonen lausui ottelun alla.
Kello 20.02
- Jos voitetaan tänään, saamme vastaan Slovakian. Jos jäädään yhteen pisteeseen, silloin vastassa torstaina on USA, Hannu Aravirta muistutti ottelun asetelmista.
Kello 19.57
- Latvialla on vastaava ykköskenttä kuin meillä. Darzins, Sprukts ja Cipulis ovat tehneet valtaosan joukkueensa maaleista, Hannu Aravirta muistutti.
Kello 19.55
Kuka tekee Leijonien ensimmäisen maalin? Aravirta veikkaa Veli-Matti Savinaista, Jalonen puolestaan Lauri Korpikoskea.
Kello 19.50 Ykkösvahdin paikan ottanut Raanta on Leijonien maalilla.
- Harvoin menee maalivahtipeluutus näin nappiin, mitä on suunniteltu. Toivottavasti neljä kuukautta tammikuun lopulta kestänyt satu menee loppuun asti. Kautta on jäljellä kuusi päivää, Hannu Aravirta toivoi MTV3 MAXin studiossa.
Kello 19.43 Granlund johtaa Leijonien kolmosketjua.
- Mielestäni ihan hyvä veto. Viitaluoman esitykset eivät ole olleet sitä, mitä on odotettu, Kari Jalonen kommentoi MTV3 MAXin studiossa.

Kello 20.34
MTV3 MAXin asiantuntija Juhani Tamminen on sonnustautunut tiistaina makeaan asukokonaisuuteen.
- Meillä on kaikilla tänään karkkipäivä, "Tami" ennakoi.

Latvia pelata Suomessa 14. toukokuuta 2013 17:15 PM GMT on kotona ottelun Jääkiekon MM-kisojen. Kysyt ", jossa voin katsella ilmaiseksi Suomi VS Latvia Livestream pc"? Suomi vs Latvia live stream on saatavilla oheista linkkiä streaming kanavilla laadukkaita. Pysy kuulolla täällä suorana lähetyksenä ottelun kuten esikatselu, valmisteet, ennustukset, vedot, uutiset, live pisteet, tulokset, kommentit, kohokohtia ja tavoitteet YouTubesta ja koosteet ja voit katsella uusinnan Suomi vs Latvia video streaming sivustot. Joten älä unohda katsella verkossa Itävalta vs Suomi streaming ilmaiseksi Latvia - Suomi on tänään lauantai 14,5,2013 Jääkiekon MM-kisojen