Ads 468x60px

Tuesday

~Sneeuw brengt kwartfinales Beker van België in de problemen






Net nu het einde van de winterstop in het voetbal in zicht is, houdt Koning Winter het land in zijn greep. Ondanks de hevige sneeuwval afgelopen nacht lijken 3 van de 4 terugmatchen in de kwartfinale van de Beker van België te kunnen doorgaan. Enkel KV Oostende - Cercle Brugge lijkt een probleem te zullen worden.


Geen problemen in Anderlecht en Genk

Tenzij de sneeuwval ongemeen hard wordt, zou de bekermatch Anderlecht-AA Gent morgen niet in het gedrang mogen komen. De veldverwarming in het Constant Vanden Stockstadion functioneerde gisteren perfect en maakte dat het veld er zacht bijlag. Woensdag wordt het veld bovendien sneeuwvrij gemaakt.

Hetzelfde verhaal bij Racing Genk. 'Gezien de omstandigheden ligt het veld er dankzij de verwarming goed bij. Het is bovendien sneeuwvrij', laat communicatiemanager Jordy Hex weten. 'Tenzij er vanacht nog 10 centimer sneeuw bijvalt, kan de match tegen Zulte waregem zonder problemen gespeeld worden. Ook de wegen in de provincie naar het stadion zijn prima berijdbaar.'

KV Kortrijk: 'Desnoods ruimen we de hele nacht door'

Meer problemen bij KV Kortrijk dat morgen STVV ontvangt. 'Er ligt momenteel een dikke laag sneeuw op het veld', bekent men bij de West-Vlamingen. 'Maar volgens de weersvoorspellingen zou het deze namiddag moeten stoppen met sneeuwen. We hebben onze fans opgeroepen om om 15u mee het veld sneeuwvrij te komen maken. Desnoods werken we de hele nacht door tot morgenvroeg, we zullen er alles aan doen om de match morgen door te laten gaan. De supporters die een handje toesteken krijgen trouwens een gratis ticket voor de match tegen KV Mechelen.

KV Oostende: '15 centimeter sneeuw'

Het veld van tweedeklasser KV Oostende is er het slechtst aan toe. 'Er ligt hier momenteel 15 centimeter sneeuw. We hebben via al onze kanalen opgeroepen om morgenvroeg het veld te komen ruimen. Nadien volgt er een keuring, maar dit zou wel eens problemen kunnen geven', laat Oostende weten aan onze redactie.

1/4 finales (terug)

16.01.2013 20:30 RSC Anderlecht - KAA Gent (heen: 1-1
16.01.2013 20:30 KV Kortrijk - K. Sint-Truidense VV (II)  (heen: 0-0)
16.01.2013 20:30 KRC Genk - SV Zulte Waregem (heen 5-0)
16.01.2013 20:30 KV Oostende (II) - Cercle Brugge KSV (heen 1-2)


0 comments:

Post a Comment