Ads 468x60px

Sunday

Club Brugge en Racing Genk live tekst commentaar, score, en de dekking België Jupiler Pro League 2013

Club Brugge 1 - 0  Racing Genk

Nipte zege Club Brugge Na een faire, maar matige partij wint Club Brugge met 1-0 van Racing Genk. Door het gelijkspel in Anderlecht eindigt blauw-zwart op de derde plaats. Genk zakt naar de vijfde plaats door de zege van Standard.

Aan de rust stond de thuisploeg met 1-0 voor, via de onvermijdelijke Carlos Bacca. In de tweede helft openden de bezoekers sterk, zonder voor groot gevaar te zorgen. Naarmate de tweede periode vorderde, verwaterde het spel aan beide kanten. Op het einde van de wedstrijd had Racing Genk tot twee keer toe de gelijkmaker te scoren, maar de Limburgers verzuimden dit.

Club Brugge deed wat het moest doen, maar moet zich toch tevreden stellen met de derde plaats en de Europa League.

Voor Racing Genk was het seizoen al geslaagd met de bekerwinst.
91'
Buffel mist open kans Goeie actie van Jordy Croux op rechts. Hij haalt de achterlijn en legt de bal terug. Buffel moet altijd scoren, maar stift de bal over.
90'
Extra tijd Deze partij krijgt twee extra minuten.
89'
Kopbal Ojo De bal gaat over het doel.
86'
Laatste wissel Maxim Lestienne, die kan terublikken op een prima seizoen, wordt vervangen door Ivan Trickovski.
83'
Voorzet Anele Ryan Donk werkt de bal in hoekschop.
82'
Schuiver Odidja In de armen van de Hongaarse doelman van Genk.
80'
Terugkeer Odidja Hij vervangt Gudjohnsen. Voor Odidja is de come-back sneller dan verwacht.
79'
Croux mist goeie kans Voorzet Buffel vanop rechts richting tweede paal. Jordy Croux staat helemaal vrij en mag vanop een zevental meter aanleggen, maar trapt naast.
78'
Poging Buffel Weinig problemen voor Kujovic.
77'
Schot Lestienne In de handen van Laszlo Köteles.
77'
Bijna Schrijvers Hij werd diep gestuurd, maar Kujovic is eerst op de bal.
76'
Slotkwartier Kan Racing Genk nog de nederlaag vermijden ?
74'
Invalbeurt Buffel Hij vervangt Ayub Masika.
72'
Lange bal Gorius Richting Siebe Schrijvers, maar die mist zijn controle.
68'
Vazquez eraf Voor de Spanjaard zit het seizoen erop. Lior Refaelov neemt zijn plaats in.
67'
De partij verwatert Bij beide teams ontbreekt de creativiteit.
63'
Kopbal Ojo De bal gaat net naast. Ojo komt goed ingelopen.
61'
Vervanging Genk Kim Ojo komt in de plaats van Monrose.
60'
Goal Anderlecht Het Brugse publiek is minder enthousiast bij het doelpunt van Anderlecht. Blijkbaar zien de Brugse supporters liever de provinciegenoot kampioen worden en hun eigen ploeg derde en bijgevolg Europa League ipv Champions League.
59'
Goeie actie Lestienne Laszlo Köteles redt zijn schot, in de rebound wordt Bacca afgeblokt.
58'
Goal Zulte-Waregem Door de voorsprong van Zulte-Waregem moet Club Brugge zich voorlopig tevreden stellen met de derde plaats.
54'
Voorzet Donk Richting Bacca, maar de Columbiaan wordt even geduwd en kan niet meer bij de bal. Een te lichte duwfout voor een strafschop.
51'
Voorzet Lestienne Köteles onderschept de bal, Bacca stond klaar.
48'
Bacca afgevlagd Wegens buitenspel, terecht.
47'
Genk wil nog De jeugdige Limburgers willen er blijkbaar nog iets van maken.
46'
Start tweede helft Bij Genk is Siebe Schrijvers in de ploeg gekomen. Het jonge talent vervangt De Ceulaer.
15:21
Verdiende Brugse voorsprong Met een doelpunt van Carlos Bacca staat Club Brugge aan de rust 1-0 voor.

De thuisploeg begon enthousiast aan de partij, maar het goede begin kende geen vervolg. Op het moment dat Racing Genk de wedstrijd leek over te nemen, scoorde Club. Victor Vazquez Solsona en Eidur Gudjohnsen lieten zien dat ze bij de betere voetballers in de competitie horen en Bacca mocht simpel zijn 25e van het seizoen binnen schieten.
Daarna kabbelde de partij rustig verder en was het vooral de thuisploeg die zocht naar een tweede doelpunt.

Het is duidelijk merkbaar dat Racing Genk snakt naar het einde van het seizoen. Behalve een schotje van Julien Gorius, toonde de bekerwinnaar niet veel.

Club doet wat het moet, maar voorlopig staat het in de virtuele stand nog steeds derde. We zijn zo meteen terug.
45'+1
Lob Hoefkens Van aan de middellijn wilde Hoefkens Laszlo Köteles lobben, maar de bal gaat net over. Verdienstelijke poging.
45'
Extra tijd Er komt één minuutje bij.
44'
Poging De Ceulaer De Limburger schiet naast.
43'
Schot Bacca Laszlo Köteles pakt in twee keer.
41'
Bijna Lestienne Goeie bal van Gudjohnsen op Maxim Lestienne. De kersverse Rode Duivel moet wel nog langs drie man en slaagt daar bijna in.
40'
Voorzet Lestienne Koulibaly kopt de bal weg.
37'
Bacca bijna Hij raakt echter niet voorbij Kalidou Koulibaly.
36'
Corner Croux Vladan Kujovic plukt de bal.
31'
1-0 !! Carlos Bacca zet de thuisploeg op voorsprong. Uitstekende combinatie tussen Eidur Gudjohnsen en Victor Vazquez Solsona. De Spanjaard legt de bal af voor Bacca en die schiet zijn 25e binnen.
30'
Counter Genk Ayub speelt de counter echter niet goed uit.
29'
Penalty ? Anele zou op een corner de bal met de arm beroerd hebben ?
27'
Club vlamt niet (meer) Na een degelijk begin is het tempo nu wat uit de match.
25'
Balbezit 55-45 % in het voordeel van blauw-zwart.
23'
Geel Jorgensen Na een tackle op de enkels van Monrose.
22'
Verzorging Vazquez De Spanjaard heeft na een kopduel met Kumordzi even last aan het hoofd.
21'
Eerste hoekschop Genk Afgedwongen door Jordy Croux. Er wordt voor een fout gefloten na het nemen van de corner.
19'
Schot Gorius De Fransman schiet iets te zwak vanaf de rand van de zestien. Kujovic redt.
17'
Eerste corner Toegestaan door Koulibaly na een actie van Meunier. De corner gaat aan alles en iedereen voorbij.
16'
Counter Club Na balverlies van Kalidou Koulibaly. Bacca speelt echter de bal niet goed in.
14'
Goeie aanval Genk Via o.m. Anele en Kara. In de zestien laat Steven Joseph-Monrose zich iets te opzichtig vallen om een strafschop te krijgen.
11'
Voorzet Ayub Hoefkens schermt goed af en Thomas Meunier kan ontzetten.
10'
Goeie bal Gudjohnsen Richting Lestienne, maar net iets te hard zodat Laszlo Köteles de bal kan oprapen.
7'
Goeie combinatie Door het centrum via Eidur Gudjohnsen en Jesper Jorgensen. De bal komt bij Bacca, maar die past iets te hard naar de IJslander.
5'
Schot Meunier Goed aangespeeld door Vazquez. Het schot van de rechtsachter gaat een tweetal meter naast.
4'
Ruimte voor Bacca De bal van Eidur Gudjohnsen mist echter precisie.
2'
Brugse druk Blauw-zwart wil duidelijk nog één keer vlammen.
1'
Match van start Onder een stralende lentezon werd er afgetrapt.
14:31
Huldigingen Carlos Bacca wordt in de bloemetjes gezet als profvoetballer van het jaar. De topschutter speelt misschien ook zijn laatste wedstrijd voor Club Brugge.
Ook Carl Hoefkens krijgt een aandenken voor de vier seizoenen die hij in Brugge heeft gespeeld.
13:59
De opstellingen Bij de thuisploeg start Carl Hoefkens in de basis, in wat wellicht zijn laatste wedstrijd wordt in het shirt van blauw-zwart. Ook Laurens De Bock en Eidur Gudjohnsen verschijnen aan de aftrap.
Bij Racing Genk waren Joneleit en Jelle Vossen al voor de wedstrijd out. Ook Thomas Buffel start niet in deze laatste wedstrijd van het seizoen.

11:38
Wordt Club derde of tweede ? In een wedstrijd die er voor Racing Genk niet meer toe doet, geven de Limburgers straks partij aan Club Brugge, voor wie de match toch nog van enig belang is.

Blauw-zwart zag vorige donderdag de laatste hoop op een titel aan diggelen geslaan door Zulte-Waregem. De jongens van trainer Garrido kunnen zich vandaag wel nog tot vice-kampioen kronen op voorwaarde dat ze zelf winnen en dat Anderlecht wint van Zulte-Waregem. Zo is paars-wit dan natuurlijk altijd kampioen, wat ook een doorn in het oog is van de FCB-supporters. Kiezen is altijd een beetje verliezen ...

Voor Racing Genk hoeft het niet meer. Trainer Mario Been gaf al aan dat zijn spelers op hun tandvlees zitten. Door de bekerwinst zijn de Limburgers sowieso al zeker van Europees voetbal. Een nederlaag en een eventuele terugval naar de vijfde plaats zullen daar niets aan veranderen.

Kan Racing Genk zich nog één keer opladen of wil Club Brugge graag naar de voorronde van de Champions League ? Volg het hier straks LIVE vanaf 14u30 !!