Ads 468x60px

Monday

`Club Brugge en Lierse SK live tekst commentaar, score, en dekking België Jupiler Pro League 2013

Club Brugge :  3  --   0   :Lierse SK

Club met de vingers in de neus Club Brugge boekt een makkelijke 3-0 zege tegen Lierse SK na een zeer faire wedstrijd.
De eindstand stond al bij de rust op het bord dankzij een doelpunt van Lestienne en twee van Carlos Bacca.
In een overbodige tweede helft was het tempo langzaam en was het voetbal niet meer oogstrelend. Club deelde nog een aantal speldenprikjes uit, maar tot heel grote kansen kwam het niet meer. Ook Lierse voetbalde niet meteen iets bij elkaar.
Club Brugge eindigt als vierde in de reguliere competitie en mag zich opmaken voor play-off 1.
89'
Hazurov bijna Victor Vazquez Solsona met een slechte bal. Hazurov krijgt de gelegenheid om de eer te redden, maar Duarte verdedigt goed.
87'
Extra tijd Er komen straks twee minuten bij.
86'
Schot Meunier Hij probeert het van heel ver, maar de bal gaat hoog over.
82'
Voorzet De Bock Sels pakt de bal in twee keer.
80'
Refaelov bijna Donk met een doorsteekpass richting Refaelov. Die kan de bal net niet meepikken.
78'
Donk De Nederlander speelt als verdedigende middenvelder een puike partij.
76'
Laatste vervanging Adesanya mag gaan rusten. Salah El Din mag het slotkwartier volmaken.
73'
Laatste wissel Garrido Thomas Meunier komt in als rechtsachter ten koste van Högli.
69'
Lestienne wordt vervangen Gudjohnsen is zijn vervanger.
68'
Slordige tweede helft Het voetbal van beide teams is momenteel niet denderend.
63'
Kans Refaelov Goeie actie van Jesper Jorgensen. De bal komt bij Refaelov, maar die mist zijn schot.
62'
Jorgensen in de ploeg De Deen komt in het team ten koste van een matige Adu.
60'
Bacca niet zelfzuchtig Bacca mag op doel af, maar wil de bal nog afleggen voor Lestienne. Ofori kan de bal nog ontzetten.
59'
Schot Okka Duarte gooit zich nog voor de bal.
58'
Tweede wissel Lierse Ofori neemt de plaats in van Shebata.
57'
Lierse minder in de problemen De verdediging staat beter opgesteld dan in de 1e helft. Bovendien is het bij de thuisploeg ook niet meer van moeten.
53'
Voorzet Adesanya Kujovic pakt de bal voor de aankomende Kostadin Hazurov.
49'
Rommelige fase Lierse SK krijgt de bal niet goed weg, maar de thuisploeg komt niet tot een kans.
46'
Tweede helft begonnen Bij de bezoekers is Bourabia in de kleedkamer gebleven. Daylon Claasen is zijn vervanger.
20:48
Lierse gewillig slachtoffer Halverwege de partij staat het 3-0 in het voordeel van Club Brugge. Al in de eerste minuut kregen de bezoekers een uitstekende kans via Bourabia. Die besloot echter op Kujovic.
Bij de eerste kans voor de thuisploeg was het echter wel raak. Maxim Lestienne mocht van dichtbij binnentikken. Vazquez en Ryan Donk krijgen van de Pallieters veel te veel ruimte om te voetballen,. Laatstgenoemde zette Bacca dan ook twee keer op weg naar een doelpunt.
Telkens als Club het gaspedaal indrukt, hebben de bezoekers het moeilijk. Kan Lierse SK de schade beperken ? We volgen het zo meteen weer.
45'
Poging Vazquez Het schot van de Spaanse middenvelder gaat ver naast.
42'
Schot Annab Nog eens een bezoekende bal tussen de palen. Geen probleem voor Kujovic.
41'
Tempo uit de match Club Brugge bepaalt het tempo en laat op dit moment even de teugels vieren.
36'
Controlerend Club De thuisploeg heeft een makkelijke en ontspannen avond.
32'
3-0 !! Carlos Bacca met zijn 22e van het seizoen. Opnieuw Donk met een assist, door de bal over de verdediging te spelen. Knappe aanval en dito goal.
31'
Adu Voorlopig grijpt de middenvelder niet echt zijn kans.
27'
Kopkans Duarte Hij mag volledig vrijstaand een vrije trap van Lestienne richting doel koppen. Zijn kopbal is echter te zwak.
23'
Frans redt op de lijn Opnieuw een bal in de rug van de verdediging. Deze keer mag Maxim Lestienne op Sels af. Hij legt de bal naast de doelman, maar Frédéric Frans kan de bal nog net voor de lijn ontzetten.
22'
Zwakke bezoekers Club Brugge hoeft niet erg diep te gaan om Lierse meester te kunnen.
19'
De Bock De van Lokeren overgekomen verdediger speelt als linksachter. Fredrik Stenman staat centraal naast Duarte.
17'
Schot Annab De bal gaat een metertje over het doel.
13'
Bacca !!! De Columbiaan verdubbelt de voorsprong van blauw-zwart. Ryan Donk met een goeie diepe bal richting Bacca. Die kan alleen op Sels af, omspeelt die handig en schiet de bal simpel in doel.
12'
Lob Vazquez De Spanjaard ziet dat doelman Sels iets te ver uit zijn doel staat en probeert een lob. De bal gaat een tweetal meter naast.
9'
Eerste corner Die is voor de bezoekers. Die levert geen gevaar op.
8'
Schot Högli De Bock haalt de achterlijn en zet voor. De bal komt bij Tom Högli die ineens schiet. De bal waait heel ver naast.
7'
Zoeken en tasten Na een dolle beginfase lijken beide ploegen even op adem te komen.
3'
1-0 Maxim Lestienne brengt zijn ploeg op voorsprong. Goeie loopactie van Bacca. Hij mag strak voorzetten vanop rechts. Van dichtbij laat Lestienne doelman Matz Sels geen kans.
1'
Goeie kans Bourabia Tweede slechte controle van Adu. Bourabia kan alleen op Vladan Kujovic af, maar hij besluit op diens vuisten.
1'
Thuisploeg trapt af De Nederlandse scheidsrechter heeft de match opgang gefloten.
19:25
De opstellingen Bij Club Brugge krijgen wintertransfers De Bock en Adu een nieuwe kans, mede door de schorsingen van Jim Larsen en Odidja.
De bezoekers missen de geblesserden Farag en Saidi. In vergelijking met vorige week komen een aantal andere spelers aan de aftrap. Zo versiert Adesanya voor het eerst een basisplaats.
16:11
Wipt Club nog naar de 3e plaats ? Straks werken Club Brugge en Lierse SK hun laatste speeldag van de reguliere competitie af in het Jan Breydelstadion. Voor de bezoekers staat er, nu ze gered zijn, niets meer op het spel. Voor blauw-zwart des te meer. Na de knappe zege van vorige week kan het team van Garrido met het oog op play-off 1 veel vertrouwen tanken met een nieuwe driepunter.
Jim Larsen en Vadis Odjidja Ofoe pakten vorige week, niet toevallig, hun vijfde gele kaart en zijn dus geschorst. Jonathan Blondel en Meme Tchité zijn er omwille van een blessure niet bij.
Lierse SK wist zich dus vorige week van het behoud te verzekeren. Dit was het sein voor trainer Ramzy om een stap opzij te zetten en zich volop te concentreren op zijn taak als technisch directeur. Eric Van Meir en Daniël Simmes maken het seizoen vol als hoofdtrainers.
In de heenronde wonnen de Pallieters met 3-2 in eigen huis. Het is echter al van 1997 geleden dat Club Brugge in eigen huis nog verloor van Lierse.
Pakt FCB een logische driepunter of steekt Lierse er een stokje voor ? Hier LIVE te volgen vanaf 20 uur.