Ads 468x60px

Saturday

#~Standard Liege en AA Gent live wonen tekst commentaar en dekking België Jupilar Pro LeagueStandard Liege :  0   --   0    :  KAA Gent

Afgelopen Ref Verbist fluit voor het einde van de wedstrijd, AA Gent en Standard houden het op 0-0.
92'
Voorzet Maréval Rémi Maréval zet niet slecht voor, maar de sterke Laurent Ciman kopt weg.
91'
Rood voor Vainqueur William Vainqueur torpedeert Yaya Soumahoro die op links diep wil gaan en krijgt zijn tweede gele kaart. Standard moet de latste 20 seconden spelen met 10 man.
91'
Schot Kanu Antonio Eduardo Pereira Dos Santos (Kanu) probeert het vanop de rand van de 16 met een onmogelijk schot dat hoog over verdwijnt.
90'
Phelyppe erin Phellype komt voor de extra tijd nog in de plaats van Paul-José Mpoku.
89'
Rafinha kopt weg Rafinha de Almeida kopt een voorzet vanop rechts in hoekschop, want hij voelde een man in zijn rug komen.
88'
Bijna Coulibaly Rémi Maréval legt de vrije trap goed voor doel, waar het leer wordt doorgekopt. Elimane Coulibaly kan bijna aan de bal, maar uiteindelijk tikt Eiji Kawashima opzij. Laurent Ciman is met de bal aan de haal.
87'
Geel voor Van Damme Jelle Van Damme krijgt ook geel, hij haalt Ilombe Mboyo neer.
87'
Fout Coulibaly Elimane Coulibaly doet wat Elimane Coulibaly doet: hij kegelt Antonio Eduardo Pereira Dos Santos (Kanu) omver. Ref Verbist fluit voor een fout van de spits.
86'
Slechte controle Buzaglo Goochannejhad Reza en Maor Buzaglo jagen goed en veroveren de bal, maar een aanval komt er niet nadat die laatste zijn controle mist.
85'
Actie Soumahoro Yaya Soumahoro maakt zijn eerste actie van zijn invalbeurt, hij gaat vlot voorbij Reginal Goreux, maar zijn voorzet is een makkelijk doelwit voor Eiji Kawashima.
83'
Van Der Bruggen erin Fernandez ziet dat zijn ploeg de controle verliest en brengt ex-kapitein Hannes Van Der Bruggen voor de weggedeemsterde Christian Brüls.
82'
Buzaglo op Boeckx Paul-José Mpoku schermt de bal goed af en draait makkelijk voorbij César Arzo Amposta. Hij legt af voor Maor Buzaglo op rechts, maar de Israëli trapt recht op Frank Boeckx.
82'
Geel voor Hubert David Hubert kruipt op de rug van William Vainqueur en krijgt het geel waar hij opzichtig om vroeg.
80'
Reza haalt uit William Vainqueur vindt de goed lopende Goochannejhad Reza, maar zijn schot is te slap om Frank Boeckx te verontrusten.
79'
Fouten heen en weer Het gaat er nu hard aan toe, de controles zijn slecht en er wordt fel gebikkeld om al die losse ballen.
78'
Reza wacht te lang Goochannejhad Reza snijdt voor César Arzo Amposta naar binnen op een diepe bal en kan alleen op Frank Boeckx af. De spits wacht echter te lang om te besluiten, waardoor de Spanjaard kan terugkeren. Slecht uitgespeeld van de Iraniër.
77'
Lepoint toch gewissels Nu gaat Christophe Lepoint toch naar de kant, Yaya Soumahoro komt in zijn plaats.
77'
Mpoku op de paal Paul-José Mpoku kapt zijn man uit en haalt verschroeiend uit. Frank Boeckx tikt de bal met de vingertoppen tegen de paal, het leer blijft voor doel liggen, maar Rémi Maréval trapt weg.
76'
Van Damme onderschept Jelle Van Damme onderschept een slechte voorzet, maar passt vervolgens te hard.
74'
Reza maakt debuut Goochannejhad Reza maakt zijn competitiedebuut voor Standard, hij komt in de plaats van Michy Batshuayi.
73'
Slappe inspeelpass Paul-José Mpoku is vrij en kan in de diepte aangespeeld worden, maar Rafinha de Almeida onderschept de slappe inspeelpass.
72'
Tank Coulibaly Elimane Coulibaly vecht voor elke bal, en dat laat hij zien. Hij gaat achter een hoge bal aan ondanks de aanwezigheid van Antonio Eduardo Pereira Dos Santos (Kanu) en Eiji Kawashima. Hij dendert over de doelman, dus fluit ref Verbist voor een fout.
71'
Geel voor Mpoku Mpoku vecht voor de bal, en krijgt finaal ook geel na een fout op Rafinha de Almeida.
70'
Geel voor Vainqueur Reginal Goreux trekt Christian Brüls neer, maar William Vainqueur krijgt geel. Daar komt Standard goed weg.
68'
Batshuayi mist Jelle Van Damme trapt een fraaie diepe bal richting de lopende Michy Batshuayi. Frank Boeckx staat in niemandsland, Michy Batshuayi tikt over de doelman, maar raakt de bal te zacht. Daardoor kan Ervin Zukanovic nog redden. Die blijft kalm, kapt Paul-José Mpoku uit en voetbalt rustig verder.
67'
Fout Coulibaly Standard is niet nauwkeurig genoeg om AA Gent in de problemen te brengen. Elimane Coulibaly trapt na een slechte controle intussen op het middenveld Antonio Eduardo Pereira Dos Santos (Kanu) aan.
66'
Fout op Kawashima De hoekschop wordt door Eiji Kawashima aan zijn tweede paal opnieuw over de achterlijn gewerkt, maar ref Verbist oordeelt dat de doelman ook werd aangelopen door Christophe Lepoint en geeft hem een vrije trap.
65'
Coulibaly besluit Christian Brüls stuurt Elimane Coulibaly diep op links, de spits legt terug voor Ilombe Mboyo maar een Standard-been onderschept. De bal valt opnieuw voor Elimane Coulibaly, die ditmaal vanuit een onmogelijke hoek verrassend op doel besluit. Eiji Kawashima redt knap.
64'
Buyens naast Yoni Buyens kan aan de tweede paal een verre voorzet van Jelle Van Damme op de slof nemen, maar hij raakt het leer verkeerd.
63'
Goreux knalt over Nadat Rafinha de Almeida te makkelijk gaat liggenn heeft Michy Batshuayi de man voor doel maar uit te kiezen. Hij wacht op de opstomende Reginal Goreux, die de bal meetikt maar dan vanuit een scherpe hoek hoog overknalt. Grootste kans van de wedstrijd tot nu toe, maar overhaast besloten.
62'
Fout op Kanu De vrije trap wordt in paniek weggetrapt, Antonio Eduardo Pereira Dos Santos (Kanu) kan wel counteren maarwordt door Christophe Lepoint vervolgens langs achteren aangetrapt, maar Verbist houdt het geel ditmaal op zak.
61'
Geel voor Goreux Reginal Goreux krijgt geel nadat hij Christian Brüls duwt. De rechtsachter is het daar helemaal niet mee eens en schreeuwt richting Verbist.
60'
Wederoptreden Coulibaly Een zwakke Rodgers Kola gaat naar de kant, Elimane Coulibaly maakt tot vreugde van het Gentse publiek zijn wederoptreden in het Ottenstadion.
58'
Schot Vainqueur Paul-José Mpoku legt net buiten de 16 af voor William Vainqueur. Die kan links Frédéric Bulot alleen voor Frank Boeckx zetten, maar kiest zelf voor het schot. Dat gaat er enkele meters naast.
58'
Kawashima bokst weg Eiji Kawashima komt uit op een losse bal en is maar net voor Christophe Lepoint op de bal. De doelman kiest voor alle zekerheid dus maar voor het wegboksen.
57'
Van Damme naar Boeckx Yoni Buyens draait goed weg van zijn man en zet Jelle Van Damme op pad, maar die lanceert meteen een diepe bal naar Frank Boeckx.
55'
Seijas eraf Luis Manuel Seijas gaat eruit, Maor Buzaglo heeft nog 40 minuten om zich opnieuw in de gratie te spelen van Rednic.
54'
Zwakke Seijas Luis Manuel Seijas is niet op weg vandaag een basisplaats te veroveren. Hij verspeelt knullig de bal en kijkt angstig naar de bank. En terecht, Rednic heeft er genoeg van en stuurt Maor Buzaglo naar de opwarming.
53'
Schot Brüls Christian Brüls neemt een afvallende bal in één keer op de slof, die lijkt fraai naar de verste paal te draaien, maar het hoofd van Yoni Buyens zit in de weg.
52'
Schot Batshuayi Michy Batshuayi kan na een lang uitgesponnen counter uithalen vanop afstand, maar zijn schot is opnieuw slecht gericht.
52'
Actie Mboyo Ilombe Mboyo gaat vlot voorbij Laurent Ciman, maar vindt vervolgens niemand voor doel. Hij kapt en draait, maar verspeelt vervolgens de bal.
51'
Lepoint kopt Na een worstelpartij op de linkerflank kan Ilombe Mboyo voorzetten. Christophe Lepoint kopt voorlangs.
50'
Nieuw shirt voor Maréval Rémi Maréval had een kwartier tijd, maar beslist nu dat hij een nieuw shirt nodig heeft met lange mouwen.
49'
Batshuayi mist Jelle Van Damme legt een diepe bal vanop de linkerflank in één keer voor doel, Michy Batshuayi is tussen de twee AA Gent-supporters eerst op de bal en tikt onbegrijpelijk over het doel van Frank Boeckx.
48'
Hands Van Damme Ref Verbist fluit voor hands van Jelle Van Damme, maar de linksachter controleerde de bal op de middellijn eigenlijk met de schouder.
47'
Neto naar Kawashima Na goed werk van Ilombe Mboyo en Christian Brüls legt Renato Neto zwak voor doel.
46'
Tweede helft Ref Verbist heeft de tweede helft op gang gefloten.
18:47
Halverwege Na een aardige en vooral fel bevochten eerste helft staat het tussen AA Gent en Standard nog steeds 0-0.

AA Gent begon het best aan de wedstrijd en zette hoog druk, maar kon Eiji Kawashima wel maar amper bedreigen. Standard voetbalde krampachtig en had moeite om de bal in eigen rangen te houden, al lukte dat naar het einde van de eerste helft steeds beter.

Komen er na de fysieke slag ook kansen na rust?
18:47
Rust Ref Verbist heeft gefloten voor de rust.
45'+1
Zukanovic in paniek Ervin Zukanovic onderschept een slechte voorzet, maar controleert slecht. Daardoor komt hij in de problemen, en dus ramt hij in paniek maar weg.
45'
Fout op Brüls Christian Brüls wordt getorpedeerd door Jelle Van Damme, maar ref Verbist gaat niet in op de schreeuw van het Ottenstadion om een gele kaart, het blijft bij een uitbrander.
44'
Schot Bulot Frédéric Bulot komt in schietpositie in de Gentse 16, maar hij raakt de bal niet goed en ziet zijn schot enkele meters naastgaan.
43'
Bijna Lepoint Christophe Lepoint heeft wat ruimte in de 16, maar kan de bal net niet controleren op de borst. Laurent Ciman werkt in paniek weg.
42'
Voorzet Kola Rodgers Kola speelt vandaag op de flank, maar dat is nog geen doorslaand succes gebleken. Nu trapt hij met erg veel ruimte en vanuit stilstand een blinde voorzet, die door een duikende Laurent Ciman wordt weggekopt.
40'
Vrije trap Seijas Luis Manuel Seijas trapt een onwaarschijnlijk slechte vrije trap, waardoor AA Gent meteen kan counteren. Luis Manuel Seijas moet zelf achtervolgen om het gevaar te vermijden.
38'
Mpoku afgevlagd Paul-José Mpoku is helemaal vrij op de linkerflank, maar wordt foutief afgevlagd voor buitenspel.
37'
Seijas knalt over Paul-José Mpoku maakt Rafinha de Almeida belachelijk en zet voor. Michy Batshuayi was te snel weg, maar de bal valt wel voor Luis Manuel Seijas. Die wil het leer in één keer binnenschieten, maar zijn volley gaat hoog over.
36'
Mpoku excelleert Paul-José Mpoku is de beste man bij Standard, nu houdt de bal bij tussen 4 AA Gent-spelers en wordt pas foutief afgestopt. De vrije trap gaat rechtstreeks richting Frank Boeckx.
34'
Schot Batshuayi Paul-José Mpoku legt de bal over de verdediging, waar Michy Batshuayi overhaast besluit. Zijn lage schuiver gaat naast, hij vertrok bovendien vanuit buitenspel.
33'
Lepoint gesticuleert Christophe Lepoint blijft gesticuleren naar de bank, hij lijkt met een probleem in de lies rond te lopen.
31'
Vechtvoetbal Echt gevaarlijke ballen hebben beide doelmannen nog niet moeten pakken, beide ploegen vechten om elke bal.
29'
Brüls kapt Een eerste hoekschop lijkt nergens naar, al heeft Eiji Kawashima nog wat geluk nodig. De tweede is veel gevaarlijker, maar niemand kan erbij. Christian Brüls raapt op en kapt zijn tegenstander op typische wijze uit, maar zijn voorzet verdwijnt over de achterlijn.
28'
Hoekschop via Van Damme Laurent Ciman gaat onder een voorzet door, waardoor Jelle Van Damme verrast is als hij de bal zomaar op zich krijgt. Eiji Kawashima probeert de hoekschop nog te verijdelen, maar zonder succes.
27'
Schot Mboyo Ilombe Mboyo is sterk en houdt Reginal Goreux in zijn rug. Al vallend schiet hij vervolgens op doel, maar met te weinig kracht om Eiji Kawashima te verontrusten.
26'
Irritatie bij Standard Luis Manuel Seijas laat duidelijk zijn onvrede blijken met een inspeelpass, maar zijn tikje was zelf ook ondermaats. Standard komt niet aan voetballen toe.
24'
Lepoint niet Christophe Lepoint kan een strakke voorzet bijna spectaculair binnenwerken, maar zijn omhaal mist de bal net.
23'
AA Gent drukt AA Gent is de betere ploeg, Standard moet alle zeilen bijzetten om de Buffalo's af te houden. Ook het zwakke uitvoetballen van de Rouches helpt niet om de druk te verminderen.
21'
Counter Rafinha Rafinha de Almeida countert goed en snel en stuurt Ilombe Mboyo weg op de rechterflank. Zijn voorzet wordt opnieuw onderschept, een hoekschop is alles dat hij verdient.
20'
Veel duels Meteen na de winterstop staan beide ploegen scherp, en dat is eraan te zien: er wordt gevochten om elke bal.
19'
Actie Brüls Christian Brüls gaat knap voorbij zijn man en tikt vervolgens ook nog eens snel naar de lopende Ilombe Mboyo. Die wacht te lang waardoor Laurent Ciman zijn voorzet kan onderscheppen.
18'
Hubert haalt uit David Hubert heeft een zwaar schot en haalt uit nu hij enkele meters ruimte krijgt voor de 16, maar zijn schot strandt op een Luiks achterwerk.
16'
Hoekschop Standard Standard versiert zijn eerste hoekschop van de wedstrijd, ref Verbist moet Antonio Eduardo Pereira Dos Santos (Kanu) en Ervin Zukanovic tot kalmte aanmanen want ze wurgden elkaar bijna. De zwakke hoekschop wordt vervolgens weggewerkt, en ook de herneming van Luis Manuel Seijas lijkt nergens naar.
15'
Fout op Kawashima Na een erg lichte fout op Renato Neto mag AA Gent een vrije trap voor doel gooien. Eiji Kawashima komt erg aarzelend naar de hoge bal en gaat makkelijk liggen na contact (?) met een AA Gent-speler en krijgt de fout mee.
14'
Batshuayi forceert Michy Batshuayi krijgt meteen de lange bal van Jelle Van Damme. Hij heeft opties op links én rechts, maar kiest voor het afstandsschot vanop 25 meter. Hij forceert zijn schot volledig, dat daardoor eenmakkelijke prooi is voor Frank Boeckx.
13'
Voorzet Rafinha Rafinha de Almeida stoot de bal ver voor zich uit en loopt op snelheid voorbij Jelle Van Damme. Hij levert een goede voorzet af, maar Laurent Ciman waakt en ontzet voor de inlopende AA Gent-speler.
12'
Lange bal Goreux Yoni Buyens onderschept en speelt af naar Reginal Goreux. Die lanceert een lange bal naar de net opnieuw tussen de lijnen gekomen Michy Batshuayi, maar de bal is te ver en dus voor Frank Boeckx.
10'
Van Damme onderschept Jelle Van Damme onderschept een getelefoneerde lange pass, maar wacht vervolgens te lang om af te spelen naar Michy Batshuayi, die moet draaien en de bal verliest aan Renato Neto. Hij blijft liggen en heeft verzorging nodig, maar lijkt verder te kunnen.
9'
Eerste hoekschop Na een leuke aanval kan Rodgers Kolavoorzetten vanop rechts. Via Jelle Van Damme krijgt AA Gent zijn eerste hoekschop van de wedstrijd. Die levert niets op.
8'
Mpoku glijdt uit Paul-José Mpoku is op snelheid weg op de linkerflank, maar glijdt uit als hij wil stoppen op het gladde veld. Daardoor kan César Arzo Amposta terugkeren en via de Standardspeler over de achterlijn werken.
7'
Gentse druk AA Gent zet erg hoog druk op de Luikse verdedigers en doelman, de hand van Fernandez?
6'
Rust in de tent AA Gent doet het even wat rustiger aan en wat zelfvertrouwen op te doen aan de bal.
4'
Voorzet Van Damme Jelle Van Damme heeft alle ruimte op de linkerflank voor een voorzet, maar het wordt een verre afzwaaier.
3'
Bijna Brüls William Vainqueur onderschept een passje van Rafinha de Almeida, maar verspeelt te makkelijk opnieuw de bal aan de rechtsachter. Die speelt in tot bij Renato Neto, die Christian Brüls diep wil sturen, maar Laurent Ciman heeft het door en zit er nog net tussen.
2'
Waar is de bal? Die van AA Gent hebben er zin in, nu jagen ze in de korte ruimte genadeloos op de Luikse man in balbezit.
1'
Schot Batshuayi Michy Batshuayi neemt Frank Boeckx meteen onder vuur met een afstandsschot, de doelman pakt rustig.
1'
Aftrap Ref Johan Verbist heeft de wedstrijd op gang gefloten.
17:50
De elf van Rednic Mircea Rednic is op zijn hoede voor het vernieuwde AA Gent, maar wijzigt weinig. Ondanks zijn gemiste transfer geen spoor van Sinan Bolat, Eiji Kawashima stelde dit seizoen nog niet teleur en blijft tussen de palen staan. Jelle Van Damme blijft in de verdediging staan en speelt vandaag als linksachter, rechtsachter Reginal Goreux speelt zijn laatste wedstrijd voor Standard voor hij naar het Russische Samara vertrekt.

Het centrale middenveld met Yoni Buyens en William Vainqueur stond voor de winterstop als een huis en blijft staan, Luis Manuel Seijas komt verrassend in de basiself voor Imoh Ezekiel, de kleine spits liep op stage een blessure op en is enkele weken out. De Venezolaan speelt op de linkerflank, Paul-José Mpoku schuift daardoor een rijtje op en in speelt in steun van diepe spits Michy Batshuayi. Goochannejhad Reza zit bij zijn eerste competitiewedstrijd voor Standard op de bank.
17:40
Fernandez kiest... Victor Fernandez kiest bij voor zijn eerste thuiswedstrijd bij AA Gent opnieuw voor Frank Boeckx in doel, Sergio Padt is nog altijd geblesseerd. Linksachter Rémi Maréval zat op Anderlecht zelfs niet in de kern, maar nu staat hij in de basis, want Fernando Pereira Wallace speelde een zwakke wedstrijd in de beker en zit op de bank.

Het compleet vernieuwde middenveld moet de terugronde van de Buffalo's een nieuw elan geven, en voorin komt de in de beker goed ingevallen Rodgers Kola in de plaats van Yaya Soumahoro, Ilombe Mboyo verschuift daardoor naar de flank.
17:30
Voorbeschouwing De competitie hervat na de winterstop met de clash tussen AA Gent en Standard. De Buffalo's verloren midweeks al van Anderlecht in de beker, dus zal nieuwbakken coach Victor Fernandez erop gebrand zijn beter te doen tegen die andere topper. Mircea Rednic heeft de Rouches intussen al langer op het juiste spoor gekregen, de Roemeen zal zijn opmars in het Ottenstadion willen verderzetten.

Wie pakt de volle buit in de openingswedstrijd van de 23ste speeldag? Volg het hier LIVE vanaf 18u!


0 comments:

Post a Comment