Ads 468x60px

Saturday

)~(JUPILER PRO LEAGUE. Anderlecht kan kloof verder uitdiepen, geladen Brugse derby


De Jupiler Pro League hervat na de winterstop met enkele interessante confrontaties. Op zaterdag is AA Gent - Standard de blikvanger en op zondag de Brugse derby en het duel tussen de nummer één Anderlecht en de nummer twee Zulte Waregem.
AA Gent wil dringend naar boven kijken en de beste remedie daarvoor is een zege. Tegen Anderlecht in de beker liep het afgelopen week nog mis, tegen Standard hoopt de nieuwe trainer Victor Fernandes ongetwijfeld op een zege. Maar Standard is onder trainer Mircea Rednic een stevig geheel geworden dat zijn plaats heroverd heeft in de top zes en voluit gaat voor Europees voetbal.

Extra pigmenten

De Brugse derby is altijd al een geladen wedstrijd, maar deze keer zijn er een paar extra pigmenten. De Club-supporters komen in optocht naar het stadion in wat zij omschrijven als de mogelijk laatste Brugse derby. Die wordt gespeeld op een nieuwe grasmas die pas deze week werd aangelegd. En dan is er nog de transfer van Eidur Gudjohnsen, de afgelopen drie maanden speler bij de groen-zwarte vereniging en nu overgestapt naar de blauw-zwarte club. Hoe zullen de Cercle-fans, de thuissupporters deze keer, daarop reageren. Bij Cercle mag Club-huurling Bakenga deze keer wel meespelen.

Sportief hebben beide ploegen de punten nodig. Cercle om weg te geraken van die laatste plaats (wat zondag zelfs bij winst nog niet kan) en Club omdat de ploeg nog steeds hoopt op de titel. Maar daarvoor mag de kloof met Anderlecht best niet groter worden dan de huidige 13 punten. Bij Club is het ook uitkijken of nieuwe aanwinst Laurens De Bock al speelt.

Kan een stunt?

Anderlecht kan zondag bij winst elf punten voorsprong nemen op de nummer twee Zulte Waregem en daarmee eigenlijk al zekerheid hebben om de reguliere competitie als leider af te sluiten. Maar de West-Vlamingen hebben deze week vertrouwen getankt door der zege in de beker bij Racing Genk en weten dat ze onbevangen kunnen spelen in Anderlecht. En zo stiekem hopen op een stunt in een seizoen dat nu eigenlijk al niet meer anders dan schitterend kan worden genoemd.

Zaterdag staan met Lierse SK -Waasland-Beveren (voor beide ploegen) en Kortrijk-Beerschot (voor de bezoekers) twee belangrijke matchen op het programma in de degradatiestrijd. Het is vooral uitkijken hoe Beerschot en Lierse die een karrenvracht nieuwe spelers in hun rangen tellen, voor de dag komen.


0 comments:

Post a Comment