Ads 468x60px

Monday

~#Παναθηναϊκός - ΑΕΚ ζωντανή κάλυψη





Παναθηναϊκός-ΑΕΚ 1-0: Δηλώσεις Φερέϊρα - Λίνεν

 «Ήταν ένα δύσκολο παιχνίδι. Ένα παιχνίδι που για όλους τους παίκτες του Παναθηναϊκό και για μένα τον ίδιο, ποτέ δεν είχαμε κάτσει με τόσους αγώνες χωρίς να κερδίσουμε, βέβαια είχαμε και ένα παιχνίδι εντός έδρας στην Λειβαδειά. Για αυτό λέω ότι ήταν ένας δύσκολος αγώνας κόντρα σε μια ομάδα που παραδοσιακά είναι ένας δύσκολος αντίπαλος. Πρόκειται για ένα ντέρμπι και ποτέ δεν χωρούν προγνωστικά στα ντέρμπι ανεξάρτητα από την κατάσταση στην οποία βρίσκεται η κάθε ομάδα. Κάναμε ένα καλό πρώτο ημίχρονο, λαμβάνοντας υπόψη και την κούραση από τα συνεχόμενα ματς. Στο δεύτερο μέρος δεν ήμασταν ικανοί να κρατήσουμε τον έλεγχο του αγώνα με τον ίδιο ρυθμό.

Όλοι βεβαίως θα ψάξουν κάποιες δικαιολογίες αλλά η αλήθεια είναι πως ο φόρτος των παιχνιδιών με λίγο χρονικό διάστημα για ανασύνταξη των δυνάμεων μας και παράλληλα με απώλειες σημαντικών παιδιών που θα μπορούσαν να έχουν ενσωματωθεί στην ομάδα παίζουν ρόλο. Μας στέρησε κάποια φρεσκάδα στην αρχή του δευτέρου μέρους και επίσης ρόλο έπαιξε και η πίεση των παικτών να κρατήσουν μέχρι τέλους αυτή τη πρώτη νίκη. Είναι κάτι που μπορεί να δεις σε κάθε μεγάλη ομάδα σε όλο τον κόσμο να μένει πίσω στο τέλος. Βεβαίως δεν είναι αυτές οι οδηγίες που δίνεις στους παίκτες σου. Βεβαίως το να κρατήσεις ένα τέτοιο αποτέλεσμα αποτελεί και κατά κάποιο τρόπο κάτι σημαντικό. Σήμερα έπαιξαν ακόμα τρεις νέοι παίκτες και είναι από τα θετικά. Το επίσης θετικό είναι ένα πολύ καλό πρώτο ημίχρονο. Πάντα έλεγα και λέω ότι είναι σημαντικό οι παίκτες να δείχνουν αυτοπεποίθηση και όχι μόνο να το δείχνω εγώ.

Θα προσπαθήσουμε να ξεχάσουμε τι έγινε στο δεύτερο μέρος και κυρίως στο τέλος γιατί το πιο σημαντικό ήταν η νίκη. Έσπασε ένα κακό προηγούμενο καθώς θυμάμαι ότι είχαμε να νικήσουμε εδώ από το ματς με την Μάδεργουελ σε αντίθεση με πέρσι που η πρώτη μας ήττα ήταν κόντρα στον ΠΑΟΚ. Και πιστεύω ότι μπορεί κάποιος με μάτι έντιμο να δει τι κάνουμε ενόψει του μέλλοντος. 'Αρα πιστεύω ότι ήταν μια νίκη άξια. Δεν χάνεται η αξία μιας νίκης ενδεχομένως επειδή ο αντίπαλος είχε ένα-δυο λεπτά. Σήμερα μου αρέσαν και οι φίλαθλοι και καταλαβαίνω ότι και αυτοί μπορεί να είχαν κάποια απογοήτευση αλλά καταλαβαίνω ότι αυτό το έχουν όλοι οι φίλαθλοι των μεγάλων ομάδων. Θέλουν η ομάδα τους να είναι πάντα πρώτη ακόμα και αν δεν υπάρχουν οι συνθήκες. Και αυτό είναι καλό γιατί κρατάει τους παίκτες σε εγρήγορση. Δεν έχω τίποτα άλλο να προσθέσω και θέλω να συγχαρώ τους παίκτες μου γιατί δεν ήταν εύκολο να παίξουν κάτω από αυτές τις συνθήκες και με δεδομένη».

ΕΒΑΛΝΤ ΛΙΝΕΝ: «Ήταν ένα παιχνίδι με δυο διαφορετικά πρόσωπα. Δεν είμαι καθόλου ευχαριστημένος με το πρώτο μέρος. Τους δώσαμε περισσότερο χώρο, τους αφήσαμε να παίξουν ποδόσφαιρο και εμείς απλά τους κοιτούσαμε. Τα πρώτα δεκαπέντε λεπτά ήταν πολύ άσχημα για την ομάδα μου. Ξέραμε ότι δεν είμαστε ομάδα που δεν μπορούμε να κάνουμε ευκαιρίες και δεν έπρεπε να δεχθούμε γκολ. Ο Παναθηναϊκός κατάφερε να πετύχει ένα τέρμα ενώ είχε και δυο τρεις καλές στιγμές που αποσώβησαν οι δικοί μας αμυντικοί. Στο δεύτερο μέρος νομίζω ότι αυτό άλλαξε τελείως ο Παναθηναϊκός έκανε μόλις ένα σουτ με τον Χριστοδουλόπουλο από μακριά. Εμείς γίναμε πιο επιθετικοί, μπορέσαμε να πάρουμε περισσότερο την μπάλα στην κατοχή μας και να κάνουμε το παιχνίδι μας.

Από την άλλη δεν δημιουργήσαμε κλασικές ευκαιρίες μόνο με εκτελέσεις κάποιων φάουλ αλλά και στις καθυστερήσεις του αγώνα. Θεωρώ ότι κοντρολάραμε το ματς στο δεύτερο μέρος. Και επίσης θεωρώ ότι ήμασταν άτυχοι που δεν καταφέραμε να ισοφαρίσουμε στα τελευταία λεπτά της αναμέτρησης. Πρέπει να είμαστε σταθεροί και να κρατάμε το μηδέν στην άμυνα και να δουλεύουμε πάνω σε αυτό. Αν έρθετε στην προπόνηση θα δείτε ότι πάνω σε αυτό το σημείο δουλεύουμε. Θέλει πολύ δουλειά από όλους τους παίκτες για να μπορέσουμε να είμαστε πιο δημιουργικοί και να σκοράρουμε περισσότερο».


Ο Παναθηναϊκός παρατάχθηκε με 7 Ελληνες παίκτες -και αμιγώς ελληνική άμυνα- στην από ανάγκη ελληνική ΑΕΚ. Ισως ο Φερέιρα πίστεψε ότι οι... ντόπιοι θα καταλάβουν καλύτερα τη σημασία του ντέρμπι, αφού ο Παναθηναϊκός δεν έψαχνε το τρίποντο μόνο για βαθμολογική και ψυχολογική ανάταση, αλλά και για να πετύχει, μετά από 9 αγωνιστικές, την πρώτη του εντός έδρας νίκη.
Η αλήθεια είναι πως οι "πράσινοι" κατέβηκαν με μεγαλύτερη αποφασιστικότητα στον αγωνιστικό χώρο απέναντι σε μία ΑΕΚ που θύμιζε αρκετά αυτή της Τούμπας. Ολοι οι παίκτες πίσω από τη σέντρα και αναμονή μίας φάσης που θα σπάσει στην κόντρα την άμυνα των γηπεδούχων. Είναι χαρακτηριστικό πως στο πρώτο μέρος η ομάδα του Λίνεν μέτρησε μόλις δύο σουτ, αυτά των Φουρτάδο και Κοντοέ, που ήταν και το πιο επικίνδυνο.
Στην αντίπερα όχθη, είδαμε ένα one man show από τον Σισοκό, αλλά και έναν Τοτσέ να αποτελεί πηγή κινδύνου σε κάθε επιθετική προσπάθεια του τριφυλλιού. Εξ ου το πολύ ωραίο γκολ που πέτυχε με προβολή σε πρώτο χρόνο στο 24ο λεπτό, μετά από πάσα του Χριστοδουλόπουλου.


Το τέρμα αυτό ήταν η φυσιολογική εξέλιξη των όσων παρακολουθούσαμε. Η ΑΕΚ δεν είχε τον Γκερέιρο, ο οποίος ήταν εγκλωβισμένος, οπότε δεν είχε και την ανάπτυξη που θα ήθελε, σε αντίθεση με τον Παναθηναϊκό που τα χαφ του παρουσιάστηκαν σε σαφώς καλύτερη μέρα σε σχέση με πρόσφατα παιχνίδια.
Στο δεύτερο μέρος ο Λίνεν είχε πολλά ερωτήματα να απαντήσει και ένα γεμάτο από μπλοκάκι σημειώσεις. Ο Φερέιρα αισθανόταν πιο ασφαλής, αυτό όμως δεν του έδινε τη σιγουριά της νίκης. Πόσο μάλλον όταν είδε την ομάδα του να βγάζει όλες τις... ασθένειες των β' ημιχρόνων και να δίνει χώρο στην ΑΕΚ, η οποία ειρήσθω εν παρόδω έχασε την πρώτη μεγάλη ευκαιρία της στο 63ο λεπτό με φάουλ του Λαγού που έδιωξε εντυπωσιακά ο Καρνέζης.
Στα υπόλοιπα λεπτά μέχρι το τέλος του ντέρμπι έγινε αντιληπτό γιατί οι δύο ομάδες βρίσκονται στις κάτω θέσεις της βαθμολογίας και αντιμετωπίζουν μακρά αγωνιστική κρίση. Κακό θέαμα, κακό ποδόσφαιρο, κακές προσπάθειες από κακούς παίκτες που οι περισσότεροι εξ αυτών δεν ήξεραν τι να κάνουν τη μπάλα.
Ο Παναθηναϊκός ήταν τυχερός γιατί απέναντί του είχε μία ομάδα που από τη φανέλα καταλάβαινες ότι είναι η ΑΕΚ και δεν απειλήθηκε (πλην των φάσεων των Κοντοέ και Κουτρουμπή), παρά τις προσπάθειες και τις αλλαγές του Λίνεν μήπως και αλλάξει την εικόνα. Ετσι, φτάσαμε στην 9η αγωνιστική για να πανηγυρίσουν οι "πράσινοι" την πρώτη τους εντός έδρας νίκη και να φτάσουν τον δυψήφιο αριθμό πόντων. Οσον αφορά στην ΑΕΚ, παραμένει στον πάτο της βαθμολογίας και περιμένει πλέον τον Ολυμπιακό.
Κλειδί αγώνα:
Επαιζαν δύο από τις χειρότερες ομάδες του εφετινού πρωταθλήματος. Αυτή είναι η ωμή πραγματικότητα. Κέρδισε αυτός που είχε τον επιθετικό για να βάλει τη μπάλα στα δίχτυα. Ο Τοτσέ δεν είναι φορ κλάσης, είναι όμως ο άνθρωπος που έχει βγάλει και με το παραπάνω τα λεφτά του. Το γεγονός ότι παρά τη νίκη, οι "πράσινοι" αποδοκιμάστηκαν από τον κόσμο, λέει πολλά.
MVP:
Αν το ματς έληγε ακριβώς στο 90' θα λέγαμε τον Τοτσέ. Ωστοσο, ήρωας αναδείχθηκε στις καθυστερήσεις ο Ορέστης Καρνέζης, ο οποίος με τις δύο επεμβάσεις του στα σουτ του Κοντοέ και του Κουτρουμπή, κράτησε το μηδέν.
Αδύναμος κρίκος:
Σε ακόμη ένα παιχνίδι αναρωτιόμαστε γιατί ο Φουρτάδο φορά τη φανέλα της ΑΕΚ...
Οι συνθέσεις:
Παναθηναϊκός (Ζεσουάλδο Φερέιρα): Καρνέζης, Σεϊταρίδης, Βύντρα, Τριανταφυλλόπουλος, Σπυρόπουλος, Βιτόλο, Ζέκα, Φουρλάνος (64' Χουχούμης), Σισοκό (70' Σισοκό), Χριστοδουλόπουλος (90+ Μπαρμπαρούσης), Τοτσέ.
ΑΕΚ (Έβαλτ Λίνεν): Κωνσταντόπουλος, Κοντοές, Γιάγκο, Κορδέρο, Γκερέιρο (75' Ρίκκα), Λαγός, Φουρτάδο, Φούντας (85' Παπαδημητρίου), Φέτσης (70' Κατίδης), Βλάχος, Κουτρουμπής.


0 comments:

Post a Comment