Ads 468x60px

Friday

Rakúsko - Slovensko live žiť textový komentár, skóre, a pokrytie ľadového hokeja majstrovstvá sveta 10,5,2013






Rakúsko   2 -  1  Slovensko
'02  Vanek             Surový  09'
33'  Unterluggauer


Z mojej strany to je na dnes naozaj všetko. Škoda, že to našej reprezentácii nevyšlo, lúči sa s Vami komentátor stretnutia – Tomáš Batiz. Prajem pekný deň.
 
 
Skončil sa tak zápas Slovenskej reprezentácie, po ktorom si pripisuje jeden bod, zatiaľ čo Rakúsko dva.

Celý zápas by sme mohli zhodnotiť za úspešný, hlavne čo sa týka šancí, ktorých bolo viac než dosť, lenže gól prišiel iba jeden. Slovensko to bude mať ešte v tabuľke skupiny B veľmi ťažké, keďže Rakúsko, náš západný sused zaostáva za nami už len o jeden bod.

Hráči zápasu:
Slovensko – Tomáš Surový
Rakúsko – Bernhard Starkbaum.
 
 
Koniec zápasu.
 
Rakúsko dalo gól!
Samotný zápas sa tak rozhodol v samostatných nájazdoch, kde po jednom presnom zásahu a to z hokejky THOMASA VANEKA.
 
 
Miroslav Šatan nepremieňa! VÍŤAZOM SA STAVAJÚ HRÁČI RAKÚSKEJ REPREZENTÁCIE!
 
Rakúsko vedie 1:0 na nájazdy po góle Thomasa Vaneka!
 
 
Tomáš Záborský to skúšal rýchlym prienikom pred bránu, ale pokus na kľučku prečítal brankár Starkbaum.
 
 
Na opačnej strane to bol Raffl, ktorý si položil Staňu, ale následne ho nedokázal prekonať.
 
 
Úvodný nájazd na Slovenskej strane. Pri puku sa ocitol Mário Bližňák, ktorý to riešil strelou, ale na tú bol pozorný brankár rakúskeho tímu.
 
 
Samostatné nájazdy začínajú.
 
 
Samostatné nájazdy začínajú o pár minút, takže neodchádzajte. Čaká sa iba na úpravu ľadovej plochy.
 
 
Skončilo sa nám aj predĺženie a čo vieme s istotou po prvýkrát sa bude rozhodovať zápas v samostatných nájazdoch práve tu v Hartwall Arena, Helsinki.
65:00
 
Predĺženie sa skončilo.
64:20
 
Za slovenskou bránou René Vydarený. Útok zo strany Slovákov nebol úspešný, keď prechod nevyšiel Kopeckému, ktorý sa nepresadil popri mantinely. Následná obranná hra na strane Slovenska končí zakázaným uvoľnením.
63:31
 
Hra sa teraz ukľudnila. Slovensko sa dostalo k puku vo vlastnom pásme, kde sa bude snažiť dostať do útoku. Rakúsky brankár v predĺžení ešte nezasahoval.
62:48
 
Veľké nedorozumenie na strane Slovenska, konkrétne Milan Jurčina, ktorý poslal puk na dvojicu hráčov súpera. Slovensko sa aj vďaka Staňovi ubránilo.
61:52
 
V predĺžení sme veľa šancí nevideli. Rakúsko sa dostalo do útočného pásma a následne strela v podaní Vaneka, ktorý triafa iba členok nášho obrancu – Andreja Sekera.
61:15
 
Slovensko odolalo rakúskej presilovke! Strieda sa na oboch stranách, takže čakáme na nejakú šancu, ktorá by mohla rozhodnúť zápas. Dúfame, že sa to podarí našim slovenským hráčom.
60:46
 
Nepríjemné sekundy pre Slovákov. Rakúsko je v útočnom pásme a ďalšie zakončenie od modrej, ktoré pokrýva obrana súpera.
60:09
 
Úvodné buly predĺženia vyhrali rakúski hráči, ktorí sa následne dostali aj do útočného pásma. Zakončenie z pravej strany pokrýva Staňa, následne sa Slovensko vyhodilo.
60:01
 
Začalo sa predĺženie.
 
 
Predĺženie začne približne o 17:30.
 
 
Skončila sa nám aj tretia tretina čo je jasné bude sa predlžovať! V tretej tretine mali hráči slovenského tímu viacero šancí ale zakončenie, resp, to gólové neprišlo. Slovákov navyše v úvode predĺženia čaká oslabenie po vylúčení Miroslava Šatana.
60:00
 
Tretia tretina sa skončila.
59:59
 
S poslednou sekundou prichádza strela z hokejky Unterluggauera, ktorý neuspel na betóne Staňu. Máme tu záver tretej tretiny!
59:27
 
Záver, ktorý Slovensku vyhovuje aj nevyhovuje. Väčšina presilovky sa odohráva v pásme Rakúska. Následný útok končí za bránou Slovenska a následne Kopecký vyhadzuje puk.
59:13
 
Po buly prišlo aj zakončenie, keď strela v podaní Lakosa minula tesne bránu. Následne presilovka v podaní slovenského tímu, keď v dvojici útočiacich hráčov prichádza ofsajd. Buly v strednom pásme.
59:04
 
V závere prvej tretine ešte pred samotnou presilovkou hrou Rakúska prichádza oddychová čas na strane papierových hostí. Uvidíme či sa podarí slovenskému tímu ubrániť v závere tretej tretiny.
59:04
Začala sa posledná minúta tretej tretiny a nepríjemné sekundy čakajú Slovenskú reprezentáciu, ktorá bude čeliť presilovke súpera.

Miroslav Šatan – dve minúty za hru so zdvihnutou hokejkou.
58:33
 
Po buly puk opustil dejisko hry a vhadzovať sa bude v strednom pásme. Pár sekúnd nám ešte ostáva a šanci na gól stačí pár sekúnd. Dúfam, že sa šťastie na gól prikloní k strane Slovenskej reprezentácie.
58:16
 
Záverečné minúty zápasu. Do útoku postupujú rakúski hráči, ktorí sa však do zakončenie nedostali. V zápätí sa bude vhadzovať v obrannom pásme Slovenskej reprezentácie.
57:45
 
Rakúsko má po nejakých sekundách možnosť ďalšieho útoku, ale ten pri vysokom nasadení nebude zrealizovaný, keď prichádza ofsajd pre rakúsky tím.
57:05
 
Rakúski hráči sa do ničoho nedostali a do útoku sa dostali aj naši slovenskí hráči. Bude to ešte veľmi nervózny záver, keďže Slovensko sa čoraz viac snaží skórovať ešte v radnej hracej hre.
56:24
 
Michal Sersen získal puk za vlastnou bránou a následne sa snažil o prienik do útočného pásma. Tento pokus sa vzápätí nepodaril, navyše Rakúsko ide do útoku.
55:33
 
Čas stále ubúda a ubúda. Slovensko sa dostalo do útočného pásma a čelilo strele Tomáša Kopeckého, ktorý poslal puk iba do obrancu. Pri puku aktuálne rakúski hráči, ktorí nahadzujú puk do pásma.
54:29
 
nepresná rozohrávka v podaní Sekeru, ten si zrejme pomýlil Vaneka a tváril sa, že je vo svojom klubovom drese, keďže táto dvojica hrá v NHL za jeden tím. Vanek sa však následne do zakončenia nedostal.
53:21
 
Dobrá prihrávka z pravej strany na opačnú, kde si puk sklepol Miklík, následne pihrával v páde, ale pred bránou nebol úspešný Záborský, ktorý tesne minul.
 
 
Dnešné stretnutie sleduje 8449 divákov.
52:22
 
Slovensko v útočnom pásme aj po pár sekundách. Pri mantinely nereagoval dobre na prihrávku Bartek a do útoku sa dostali hráči Rakúska. Rýchly prechod a z pravej strany strela Dávida Schullera, ktorý posiela puk na betóny Staňu.
51:30
 
Rakúsko čaká na svoju možnosť, i keď v posledných minútach sa k ničomu nedostáva. Rakúsko sa následne muselo brániť po tom ako Miklík napádal bránku súpera.
50:31
 
Kopecký spadol v súboji, ale pri puku sú naďalej v útočnom pásme Slovenskí hráči. Rakúsko čelilo krátkej presilovke Slovenska, ale v nej sa naši hráči k ničomu nedostali, navyše Rakúsko sa teraz ubránilo.
49:48
 
Slovensko prichádza do útoku aj po pár sekundách. Prihrávka na modrú a následné zakončenie Braňa Mezeia, ktorý pálil iba do obrancu.
49:05
 
Pokračuje sa tak v hre 4 na 4. Slovenskí hráči sa dostali do útočného pásma, keď od mantinelu vyskúšal strelecké šťastie Jurčina, ktorý na dvakrát neuspel a v druhom pokuse poslal puk iba do lapačky rakúskeho brankára.
48:55
Dlho sa presilovka nehrala, keď na tresnú lavicu za nedovolené bránenie odchádza Thomas Hundertpfund.
48:29
 
Počas oslabenia idú do útoku Slováci. Z pravej strany prichádzala prihrávka na Bližňáka, ktorý nezachytil puk. Následne sa do útočného pásma dostali aj hráči Rakúska.
48:10
Za hákovanie odchádza na tresnú lavicu Sersen!
47:25
 
Slovensko začína útok z vlastného pásma. Šatan vyviezol puk do útočného pásma, kde prichádza boj pri mantinely. Slováci aj naďalej ostávajú pri puku.
46:36
 
Hlavným produktom striel počas presilovky bol Milan Jurčina, ktorý azda štyrikrát vystrelil na bránu súpera. Raz to bola tyčka, trikrát zákroky v podaní rakúskeho brankára, ktorý je v doterajšom priebehu zápasu priam famózny.
45:40
Ďalší útok v podaní Slovenskej reprezentácie. Rýchla kontra a strela Milana Jurčinu, ktorá po teči ostala na tyči rakúskej brány! Jurčina to skúšal aj po pár sekundách, ale aj toto zakončenie na teraz pokryl betónom brankár Starkbaum.
45:09
 
Slovensko si nerozumelo v útočnom pásme z čoho sa následne Rakúsko ubránilo a vyhodilo puk. Spoza vlastnej brány začína akciu René Vydarený.
44:32
Vylúčenie na strane Rakúska, o bližších informáciach budeme informovať.
44:10
 
Nepríjemný zákrok v podaní Schullera na Sekeru, ktorý ostáva ležať pri mantinely. Slovensko však ostalo pri puku a smeruje do útoku. Strela zavŕšená z hokejky Radivoeviča, ktorý pálil nepresne.
43:48
 
Naši hráči sú už v útočnom pásme. Medzi kruhy sa dostával Miklík, ktorý nezakončoval a posunul puk iba na Tomáša Záborského, nášho najlepšieho strelca, ktorý z voleja iba do brankára Starkbauma.
43:08
 
Stav 1:1 zatiaľ oveľa viac vyhovuje Rakúsku. Slovensko sa bude snažiť vstreliť ďalší gól čím by naklonilo víťazstvo na svoju stranu. Milan Jurčina začína útok z vlastného pásma.
42:26
 
Slovensko pokračuje vo svojom tlaku z druhej tretiny aj teraz. Po kombinácii v útočnom pásme sa dostal do zakončenia Michal Sersen, ktorý z voleja páli tesne mimo. Slovensko aj naďalej v útočnom pásme.
41:40
 
Tesne pred útočným pásmom nahodili hráči Rakúska puk pred bránu. Staňa s ľahkým zákrokom ho skrotil a následne hokejkou prihral na najbližšieho obrancu.
40:50
 
Po prvýkrát v tretej tretine sa dostali do útoku aj rakúski hráči. Toto nespôsobí žiadnu veľkú šancu, keď strela, resp. nahodený puk z pravej strany minul bránu. Jurčina čaká s rozohrávkou, strieda sa na oboch stranách.
40:25
 
Slovenskí hráči aj naďalej v útočnom pásme. Boj pri mantinely a vzápätí sa naši hráči natláčajú pred bránu súpera. Dôrazná práca pred bránou v podaní Vladimíra Miklíka, ktorý nedokázal dopraviť puk do brány súpera.
40:04
 
V úvode tretej tretine pri puku Rakúsko, ale po nepresnej rozohrávke prichádza strela Tomáša Kopeckého, ktorý minul tesne pravú tyč. Pokračuje sa však vhadzovaním v útočnom pásme.
40:01
 
Začala sa tretia tretina.
 
 
Strely na bránu: 35-21!!!
 
 
Ďalšia tretina sa začne približne o 17:00, teší sa na Vás komentátor Tomáš Batiz.
 
 
Skončila so druhá tretina dnešného zápasu, v ktorom má Slovensko jasnú prevahu čo sa týka zakončenie, ale hokej ukázal svoju nespravodlivú tvár, keď druhú tretinu vyhrali rakúski hráči a to v pomere 0:1.

Šance boli jasne na stranách Slovenska, ktoré sa dostávalo do viacerých šancí, ale gól neprišiel aj vďaka mužovi medzi troma tyčami v bráne Rakúska.

Sumár najvážnejších šancí:
31. minúta – Pomaly ale iste sa zvyšuje tlak na strane Slovenska! Najskôr sa pýtala strela Milana Jurčinu, ktorá skončila pred bránou, následnú dorážku pokryl brankár Rakúska taktiež!

39. minúta – Dobrá šanca na strane Rakúska! Z ničoho nič sa zrodil brejk až v trojici na strane Rakúska. Po prihrávke sa dostal do zakončenie Andre Lakos, ktorý len tesne minul bránu Staňu.
 
 
Skončila
40:00
 
Druhá tretina sa skončila.
39:58
 
Posledné dve sekundy. Uvidíme či ich Slováci dokážu využiť. Po buly rýchle zakončenie, ktoré končí tesne vedľa pravej tyče.
39:54
 
Záverečné sekundy sa odohrajú v útočnom pásme Slovenska, kde musia naši hráči rýchlo zakončovať. Po buly sa puk dostal k Sekerovi, ktorý z voleja vypálil rovno do lapačky brankára Starkbauma.
39:35
 
Po dlhšej prestávke sa vraciame do dejiska hry, kde sa končí druhá tretina. Do útoku sa dostávajú domáci hráči, ktorí to zavŕšili aj strelou Olveckého, ktorý pálil iba do lapačky brankára.
 
 
Vedeliste že? Vedenie Rakúskej reprezentácie sa rozhodlo, že po dvoch rokoch zruší éru trénera – Švéda Larsa Bergströma?
 
 
Hraj je prerušená, keď po zakončení autora vyrovnávajúceho gólu trafil puk jeho spoluhráča pred našou Slovenskou bránou. Stále je prerušená hra a odstraňujú sa kvapky krvi.
39:07
 
Posledná minúta druhej tretiny sa pred pár sekundami začala. Vo vlastnom pásme sú s pukom hráči Rakúska, ktorí pomaly postupujú aj do útoku.
38:47
 
Slovensko zahralo buly v útočnom pásme, po ktorom aj ihneď zakončili, lenže strelu pokrýva pozorný Starkbaum, ktorý v druhej tretine ešte neinkasoval.
38:35
 
Slovensko vyhralo buly v strednom pásme a vzápätí hľadal zo zadných radov v útoku Sekera Záboreského. Puk preletel pásmom, ale pred slovenským útočníkom zasahoval obranca.
38:27
 
Slovenskí hráči sa na teraz dlho neohriali v útočnom pásme a hra prešla do stredného pásma. Rakúsko už prenikalo do útoku, ale v tom prichádza hvizd z píšťalky rozhodcu – ofsajd pre tím Rakúska.
38:10
Dobrá šanca na strane Rakúska! Z ničoho nič sa zrodil brejk až v trojici na strane Rakúska. Po prihrávke sa dostal do zakončenie Andre Lakos, ktorý len tesne minul bránu Staňu.
37:39
 
Blížime sa k záveru druhej časti hry. Rozohrávkou z vlastného pásma sa prezentovali hráči Rakúska, ktorí to nezavŕšili do útočného pásma.
36:55
 
Ďalšie buly v útočnom pásme a s podobným štýlom, lenže tentokrát strela Jurčinu bola vyrazená do bezpečia. Vzápätí si Slováci vytvorili ďalšiu šancu, keď Sekerov pokus končí mimo.
36:46
 
Rakúsko by už malo striedať, keď po vyhratom buly prišla strela Jurčinu, po ktorej si úspešný zákrok pripisuje brankár Rakúska.
36:28
 
Posledné sekundy sú už v pásme Slovenska. V rohu vybojoval puk Bartek, ktorý našiel Šatana. Slovenskí hráči si vytvárali tlak, ale po nepresne prihrávke prišlo zakázané uvoľnenie na strane Rakúska.
35:51
 
Na buly sú v posledných sekundách slovenskí hráči slabšími. Potvrdilo sa to aj v ich útočnom pásme, kde následne prepadli v bránení a Rakúsko sa dostalo do pásma. Žiadna šanca sa však nekonala.
35:16
 
Slovensko sa snaží vyprodukovať tlak v posledných sekundách, ale zakončenie od modrej neboli tým správnym riešením aspoň pre túto situáciu. Následne prišiel ľahký prechod do útoku v podaní Rakúska, všetko zavŕšil strelou Walser, ktorý mieri mimo.
34:35
 
Do útoku sa dostali aj hráči na druhej strane, avšak útok Rakúska nebol moc hrozivý a hra sa sťahuje opäť do útočného pásma Slovenska. Naši hráči však prišli o puk pri boji v okolí mantinelu.
33:46
 
Slovensko po inkasovanom góle prichádza do útoku. Kopecký vybojoval puk v útočnom pásme, lenže stále je to o kombinácii na našej strane. Vzápätí zakončenie Radivojeviča, ktorý páli tesne mimo.
33:22
Rakúsko dalo gól!
Veľké množstvo šancí slovenskí hráči nevyužili a prichádza trest! Vyhraté buly v útočnom pásme v podaní rakúskeho tímu, následná prihrávka na modrú a zakončenie GERHARDA UNTERLUGGAUERA, ktoré končí gólom. Asistencie:
32:48
 
Dobrú prácu s hokejkou predviedol Matthias Iberer, ktorý vytiahol puk zo zmätku pred bránou Staňa, prešiel s ním na hokejke pár metrov a následne prihrávka pred bránu, kde puk pokryl Staňa.
32:06
 
Buly v útočnom pásme Slovenskej reprezentácie. Zmätok po vhadzovaní, ale strela prišla z hokejky Hasčáka, ťažko povedať či zasiahol brankár, alebo obranca. Jasné je, že strela nekončí gólom.
 
 
Vzájomné zápasy: Reklamnú prestávku využime aj na takéto informácie. V tejto časti majú jasnú prevahu Slováci, ktorí vyhrali nad súperom 11-krát, zatiaľ čo Rakúsko sa tešilo z výhry iba raz. Posledný zápas sa odohral v 17.12.2012 na turnaji o 3. miesto. Slovenský tím vyhral 2:1.
31:38
 
Tlak Slovenska pokračuje aj naďalej. Sekera sa zbavil obrancov a následne aj zakončil, lenže pokus bol nepresný. Následná strela Bartka bola tečovaná, ale brankár Starkbaluma stále odoláva v druhej časti hry.
31:34
Pomaly ale iste sa zvyšuje tlak na strane Slovenska! Najskôr sa pýtala strela Milana Jurčinu, ktorá skončila pred bránou, následnú dorážku pokryl brankár Rakúska taktiež!
31:17
 
Rakúsko v posledných zápasoch: V doterajšom priebehu sa im podarilo vyhrať iba jedenkrát a aj to proti Lotyšsku, ktoré porazili 6:3. Na zamyslenie tak potom stoja vzájomné zápasy Rakúska a Slovenska práve s Lotyšskom. Rakúsky tím okrem toho nastúpil proti Nemecku, kde prehral 0:2. S Francúzskom sa nedarilo po výsledku 3:1 a tak isto prehra prišla aj proti USA, kde prehrali 5:3.
30:29
 
Hra sa presúva pred bránu Rakúska. Držanie, resp. boj o puk za bránou po pár sekundách prihrávka medzi kruhy a strela Miklíka z voleja, po ktorej si úspešný zákrok pripisuje Starkbalum.
29:50
 
Odrazený puk medzi kruhy v obrannom pásme Slovenska a rýchly Haščák, ktorý zachytil puk a smeruje do útoku. Haščák natiahol hru na pravú stranu a následne našiel voľného Marka Daňa, ktorému sa nepodarilo zakončiť.
29:00
 
Po buly sa hra stiahla do stredného pásma, odkiaľ budú slovenskí hráči začínať jednu z ďalších akcii. Slovensko to skúša, ale tentokrát zlyhalo hneď na prvej línii súpera. Boj o puk už v pásme Slovenska.
28:46
 
Bartek vybojoval puk v útočnom pásme, našiel voľného Olveckého, ktorý z voleja mieri k brankárovi Rakúska. Hra je prerušená bude sa vhadzovať v útočnom pásme Slovenskej reprezentácie.
28:04
 
Slovenskí hráči kombinujú v útočnom pásme, ale po strate puku prišla prihrávka do stredného pásma, na ktorú sa snažil natiahnúť hokejku Vanek – nepodarilo sa.
27:17
 
Z tribún na zimnom štadióne je počuť hlavne slovenských fanúškov, ktorí si pýtajú aj týmto štýlom gól. "My chceme gól, my chceme gól." Uvidíme ako na to odpovie Slovenská reprezentácia, tá je zatiaľ v útoku.
27:14
 
Po dlhšom tlaku na strane Rakúska, ktoré sa v konečnom dôsledku k ničomu nedostalo, len kombinovalo v útočnom pásme, prichádza útok aj na strane našich chlapcov. Puk pred bránou nahodil Surový, s následnými dorážkami si poradil brankár Starkbaum.
26:30
 
S rozohrávkou z vlastného pásma začínajú rakúski hráči. Následne sa hra dostala aj do útoku, ale nepresná prihrávka na Lakosa končí mimo pásme Slovenska. Rakúsko sa tak musí vrátiť puk do vlastného pásma.
25:59
 
Horúco je pred bránou Slovenska, keďže Rakúsko je v posledných sekundách živé a zaviera do pásma súpera. Jurčina bol na teraz pozorný a nedovolil žiadnemu zakončeniu, navyše vypichol puk.
25:27
 
Boj o puk v obrannom pásme Slovenska a nedôrazný prístup Barteka pri mantinely, ktorý si nie najlepšie spracoval puk. Do zakončenie sa tak dostal súper, konkrétne pokus Wlesera pokryl Staňa.
25:11
 
Puk sa strieda zo strany na stranu hlavne čo sa týka držania na oboch stranách. Útok si pripísali hráči Rakúska, ktorý neskončil v útočnom pásme aj po tom čo sa dvojica hráčov ocitla v ofsajde.
24:25
 
Na ľavej strane v útočnom pásme Slovákom moc buly nejde. Potvrdilo sa to aj tentokrát, keď Rakúsko vyhralo vhadzovanie a vzápätí sa dostali do útoku. Pár prihrávok a tá finálna nepresná. Miklík išiel do útoku, ale individuálne zlyhal.
23:54
 
Slováci na teraz nevyhrali v buly a neostali ani v pásme. Nemrzí to! Po nedôraznej, resp. nepresnej rozohrávke súpera sa do pásma opäť dostali slovenskí hráči, ktorí to všetko zavŕšili strelou Tomáša Surového, ktorý mieril do lapačky brankára Starkbauma.
23:27
 
V týchto sekundách sa hrá viacmenej v obrannom pásme Slovenska. Nemusí to však platiť aj teraz, keď Slováci idú do útoku. Prihrávka z pravej strany, ktorá našla Marka Daňa, ten sa však do zakončenie nedostal. Hraj je prerušená – buly v útočnom pásme.
23:04
 
Nepríjemný útok v podaní Rakúska, ktorý spôsobil vzrušenie všetkým pravým slovenským fanúšikom. Po prihrávke z ľavej strany zakončil Baumgartner, ktorý však nebol úspešný. Protiútok Slovákov zakončil Bartek, ktorý vypálil iba do brankára.
22:27
 
Po pár sekundách tu máme jedno z ďalších buly v útočnom pásme Slovenska. Tentokrát to našim hráčom nevyšlo a hra sa vzťahuje najskôr do stredného pásma, vzápätí aj do útočného. Pri puku Rakúsko.
22:10
 
Nakoniec si pripísal úspešný zákrok rakúsky brankár. Po vyhratom buly sa do zakončenia dostal Sekera, ktorý posielal puk smerom na bránu. Starkbaum zasahuje úspešne a s vypätím všetkých síl vyráža puk na ochrannú sieť.
22:02
 
Sledujeme ďalší útok zo strany Slovenska. Prihrávka od mantinelu na pravej strane a nejaký zmätok pred bránou. Neviem Vám presne povedať, že kto zakončoval, ale asi to bol Kukumberg. Slovenskí hráči sa tešili z gólu, ale rozhodca rozpažil ruky.
21:40
 
Buly na druhej strane po tom ako prišiel rýchly útok Rakúska. Zakončenie vykrýva Staňa, ktorý ramenom posiela puk na ochrannú sieť. Po vyhratom buly Slovenska sa pokračuje v držaní puku našej reprezentácie.
20:56
 
Aj po pár sekundách a hlavne nevyužitom útoku zo strany Rakúska sú pri puku slovenskí hráči. Prihrávka na ľavú stranu na voľného Kukumberga, ktorý okamžite nakoniec. Toto je štýl Slovenska, lenže po tejto strele si zákrok Starkbaum nezapisuje.
20:15
 
V úvode druhej tretiny idú do útoku slovenskí hráči. Dobrý prvý útok hneď v druhej časti hry, keď prihrávka Radivojeviča končí u Kopeckého, ktorý pred bránou neúspešný.
20:01
 
Začala sa druhá tretina.
 
 
Ďalšia tretina sa začne približne o 16:05. Zostaňte s nami!
 
 
Prvej tretine aktuálne odzvonilo, ale nášmu prenosu určite nie. Pozrime sa na prvú časť zápasu, v ktorej to bola viacmenej opatrná hra na oboch stranách. Rakúsko je nepríjemné hlavne v presilovkách, takže naši hráči by sa mali vyhýbať faulom. Slovensko si dokázalo vyprodukovať pár šancí, ktorú jednu z nich nakoniec zavŕšila aj gólom, keď sa v 10. minúte presadil Tomáš Surový.

Sumár šancí:
6. minúta – Dobrá šanca na strane Slovenskej reprezentácie počas vlastného oslabenia. Nahodený puk, ktorý by mal byť ľahkým zákrokom pre Bernhard Starkbaum bol nakoniec nebezpečným. Kopecký agresívne nabehol na bránu, ale gól z toho nie je.
20:00
 
Prvá tretina sa skončila.
19:57
 
Záverečné sekundy a puk v strednom pásme. Rakúsko v poslednej sekunde zakončilo z vlastného pása v podaní Thomasa Pocka, ktorý pálil iba do Staňu. Myslím si, že pri zákroku bola hra už prerušená.
19:27
 
Posledné striedanie pre Slovenska v závere prvej tretiny. Puk je aktuálne v útočnom pásme, kde sa hlavne bojuje o puk pri mantinely. Po pár sekundách prichádza strela Michela Miklíka, ktorý spoza obrancu páli iba do fľaše, ktorá ležala na bráne Rakúska. Vhadzuje sa tak v strednom pásme.
18:24
 
Dlhšie neprišla žiadna šanca ani na jednej strane. Slovensko začína ďalší útok, ktorý končí v útočnom pásme. Menšie vzrušenie spôsobuje pred bránou Rakúska Hasčák, ktorý párkrát z ťažkej pozície zakončil, ale ani raz neohrozil Starkabauma.
18:15
 
Strely na bránu: 12-12.
17:14
 
Jeden z ďalších útokov začína na strane Rakúska. Tí sa nakoniec dostali aj do útočného pásma, ale tam veľké vzrušenie nespôsobili, keď puk pri mantinely vybojoval Sekera. Obrana Slovenska drží puk vo vlastnom pásme, Rakúsko moc nenapáda.
16:57
 
Rakúsko je drzé v posledných sekundách a natláča sa do okolia brány Slovenska. Pár prihrávok a zakončenie od modrej v podaní Andreho Lakosa, ktorý to už vyskúšal dva, či trikrát. Zatiaľ neúspešne!
16:19
 
Po buly v útočnom pásme ostali naši pár sekúnd v pásme, ale rakúski hráči sa následne ubránili. Ich prienik skončil v útoku, ale zatiaľ je dobrá obranná hra Slovenska, ktorá odráža pokusy súpera.
16:14
 
Tabuľka skupiny B:
1. Rusko – 9 bodov,
2. USA – 9 bodov,
3. Fínsko – 8 bodov,
4. SLOVENSKO – 6 bodov,
5. Francúzsko – 6 bodov,
6. Nemecko – 4 body,
7. Rakúsko – 3 body,
8. Lotyšsko – 3 body.
15:52
 
Za bránou Slovenska sa snažil napádať Vanek, ale ten sa k puku nedostal. Následná akcia skončila v útočnom pásme, kde Slováci nič nešpekulujú a po prihrávke na pravú stranu zakončuje z voleja Surový. Pred bránou bol ešte Kopecký, ale ten puk netečoval. Vhadzovať sa bude v útočnom pásme Slovenska.
15:04
 
Odrazený puk zachytil ešte v útočnom pásme Sekera. Slovenskí hráči sú v útoku, kde kombinujú v okolí mantinelov. Po pár prihrávkach prichádza strela Daňa, ktorý míňa len o centimetre. Bernhard Starkbaum však istil priestor brány lapačkou.
14:29
 
Dlhšie sa hralo v útočnom pásme Slovenska, ale ani jeden tím nemal prevahu na puku, všetko boli boje o puk v okolí mantinelov. Slovensko sa snažilo o útok, ale Rakúsku pri puku.
13:41
 
Hrá sa už v normálnom počte 5 na 5. Pri puku sú však rakúski hráči, ktorí sa stiahli do vlastného pásma a čakajú s rozohrávkou, strieda sa. Surový zachytil vzápätí puk, ale jeho individuálne zakončenie končí mimo.
13:13
 
Prerušenie hry ako soľ! Slovensko hrá stále oslabenie a tentokrát čelilo veľkému náporu súpera. Väčšinou prihrávali po modrej, kde aj tentokrát zakončili. V bráne je však istý Staňa, ktorý strelu Thomasa Pocka pokryl medzi betóny.
12:36
 
Nebezpečná kombinácia na strane Rakúska. Výmena pukov po modrej a zakončenie Andreho Lakosa, ktorého pokus skončil pred bránou, kde však nezasahoval Staňa, ale jeden z obrancov.
11:59
 
Rakúsko je počas presilovky v útočnom pásme, ale zatiaľ sa do väčšej šance nedostali. Nahodený puk pred bránu zachytil Mezei, ktorý následne vyhodil puk cez všetky čiary. Rakúsko opäť v útočnom pásme!
11:43
Po skončenej presilovke prichádza vylúčenie aj na strane Slovenska. Samé podrazenia a v tomto štýle sa bude pokračovať. Na trestnú odchádza Tomáš Kopecký.
11:11
 
Šanca aj na strane Slovenska počas presilovky, keď Sekera nahodil puk a Surový sa snažil niečo spôsobiť pred bránou. Nakoniec však rakúski hráči zachytili puk a vyzerá to tak, že v presilovke sa ubránia.
10:44
 
Slovensko zavrelo v presilovke súpera, ale do väčšej šance sa ešte nedostalo. Navyše tentokrát sa oslobodili hráči Rakúska, ktorí vyhodili puk cez všetky čiary.
09:49
Šance na strane Slovenska budú pokračovať, keď na trestnú odchádza za podrazenie Thomas Koch.
09:21
Slovensko dalo gól!
Otvárame skóre čo je pre nás určitou psychickou výhodou. Slovensko si najskôr vypracovalo šancu po strele Daňa, ale vzápätí prišiel ďalší útok. Prvú strelu z hokejky Michela Sersena vyrazil brankár Starkbaum, ale následne zakončenie TOMÁŠA SUROVÉHO, ktorý sa strelou spomedzi kruhov nemýlil. Asistencie: Michal Seresen, Branko Radivojevic.
08:38
 
Videli sme aj šancu na strane Slovenskej reprezentácie, keď po rýchlom brejku a šanci 2 na 1 vystrelil z ľavej strany mladý Marko Daňo, puk minul tesne bránu.
07:58
 
Rakúski hráči sú v posledných sekundách veľmi nepríjemní a zavierajú Slovensko do ich pásma. Vydarený v súboji zlomil hokejku, ale ostal brániť na ľade. Nakoniec to bola len strela od mantinelu, na ktorú mal Staňa dostatočný výhľad a pokryl puk do lapačky.
07:33
 
Po buly v strednom pásme sa do hry dostali rakúski hráči, ktorí si vypracovali dobrú pozíciu na zakončenie. Prihrávka od mantinelu a zakončenie obrancu z prvej formácie – Thomasa Pocka, ktorý nepríjemne nahodil puk pred bránu, kde Staňa zakryl puk pod svoje telo.
06:55
 
Ďalší útok budú rozohrávať naši hráči. Slovensko sa rýchlo dostalo z vlastného pásma do útoku. Prihrávka z ľavej strany a strela Surového, ktorý z voleja triafa iba obrancu.
06:00
Dobrá šanca na strane Slovenskej reprezentácie počas vlastného oslabenia. Nahodený puk, ktorý by mal byť ľahkým zákrokom pre Bernhard Starkbaum bol nakoniec nebezpečným. Kopecký agresívne nabehol na bránu, ale gól z toho nie je.
05:49
 
Závorského musíme pochváliť aj po pár sekundách, keď po nahodenom puku rýchlo pribehol pred bránu, kde Bernhard Starkbaum prerušuje hru.
05:26
 
Rakúsko síce zatlačilo súpera v jeho pásma, ale k ničomu vážnemu sa ešte nedostalo. Pár prihrávok a nakoniec dobrá obranná hra, pri ktorej je Tomáš Záborský – ten vyhodil puk cez všetky čiary.
04:51
Trpké sekundy pre slovenských hráčov, ktorí budu čeliť presilovke súpera, po tom ako na trestnú lavicu odchádza na dve minúty Marcel Hasčák – podrazenie.
04:48
 
Marcel Hasčák, hráč Košíc tentokrát spravil dobrú robotu pre svoj tím. Rýchly prechod po pravej strane a zakončenie, ktoré končí u brankára Bernharda Starkbauma.
04:16
 
Stále sa pokračuje tlakom na strane Rakúska. Tentokrát to bola kombinácia popri mantineloch, Slováci dobre napádali, takže papierový hostia sa k ničomu nedostali. Nahodený puk od modrej zachytil Staňa a hra je prerušená.
03:53
 
Rakúsko nehrá zlý zápas, resp. zlý úvod. Znovu sa dostáva do pásma, kde prichádza kombinácia Vaneka (strelca dvoch gólov na turnaji). Jeho prihrávka našla Latusa, ktorý mieri iba do Staňu. Slovenský brankár prerušil hru.
03:18
 
Dobrá šanca na strane Rakúskeho tímu, ktorý po rýchlom prieniku spôsobil isté vzrušenie pred bránou Staňu. Puk preletel tesne okolo pravej tyče, pokračujeme stavom 0:0.
02:39
 
Po dlhšom čase vidíme aj prvý útok Slovenskej republiky na ľade. Sekera nahodil puk do útočného pásma, kde sa snažil presadiť pri mantinely Kopecký. Boj o puk následne vyhrávajú rakúski hráči, ktorí idú následne do útoku.
01:56
 
Buly v obrannom pásme Slovenska vyhrala naša reprezentácia. Slováci sa po buly ešte neženú do útoku a kombinujú za vlastnou bránou. Puk sa strieda medzi oba tímy, ale prevažne sa pohybuje iba v strednom pásme.
01:33
 
Aký taký úvod zápasu by sme mali za sebou. Do útoku sa dostávali hráči Rakúska, lenže im nevyšla rozohrávka a pri puku ostal osamotený v zadných radoch Milan Jurčina. Mikulášsky rodák sa prezentoval prihrávkou, ktorá nebola úspešná – zakázané uvoľnenie.
01:13
 
Očakáva sa, že Slovensko bude útočnejšie. Uvidíme ako to dopadne. Buly v útočnom pásme, ktoré nevyhral Olvecký, ale puk sa nejak dostal ku brankárovi Starkbaumovi, ktorý to pre istotu prerušil.
00:50
 
Videli sme úvodné útoky na oboch stranách. Tentokrát sa o niečo pokúsili aj hráči Rakúska, ale tí taktiež neúspešne. Slovensko sa dostáva k puku, zatiaľ kombinácia v zadných radov.
00:19
 
Pri prvom útoku Slovenska bol obranca Sekera. Ten prenikol do útočného pásma, kde sa mu od mantinelu podarilo nahodiť puk, lenže vzápätí pri puku hráči Rakúska.
00:01
 
Stretnutie sa práve začalo.
 
 
Úvodné zostavy:

Slovensko: Staňa (Janus) – Mezei, Sekera – Sersen, Mihálik – Vydarený, Jurčina – Švarný – Surový, Kopecký (A), Radivojevič (A) – Kukumberg, Miklík, Záborský – Šatan (C), Hudáček, Olvecký – Daňo, Bartek, Bližňák, – Haščák

Rakúsko: Starkbaum (Swette) – Pock, Lakos – Unterluggauer, Iberer F., – Schumnig, Lukas – Altmann – Latusa, Koch (C), Vanek (A) – Oberkofler, Peintner, Baumgartner – Raffl, Hundertpfund, Herburger – Welser (A), Iberer M., Kristler – Schuller

Rozhodca: Breuggeman (GER), Fraňo (CZE) – Dedioulia (BLR), Kilian (NOR).
 
 
Vážení športoví priatelia, vítam Vás pri ďalšom, teda už ôsmom hracom dni na Majstrovstvách sveta, kde sa pozrieme na vystúpenie našej Slovenskej reprezentácie, ktorá bude čeliť proti výberu Rakúska. Prajem príjemný športový, ale hlavne hokejový zážitok.

Netreba hádam moc rozoberať posledný zápas Slovenska, kde zverenci Vladimíra Vujteka prehrali nad Lotyšskom rozdielom 5:3. Úvod zápasu bol pre slovenských hokejistov priam mraziví, keď už po 15. sekunde prehrávali 1:0. Pohodu Slovákom a hlavne aj všetkým fanúšikom vykresal vzápätí najlepší strelec Tomáš Záborský. Celý zápas sa zlomil až po tomto momente. Slováci ešte korčuľovali, napádali bránu súpera a zakončovali. Istý blok však otvoril cestu k úspechu na strane Lotyška, ktoré to využilo a Slovákov potopilo dvoma gólmi. Veľa sa hovorilo aj o neskúsenosti brankára, ktorého dokázal prekonať pred koncom druhej tretiny Tomáš Surový, ktorý tak znížil na 2:3. Šok prišiel po pár sekundách a ďalší gól na strane Lotyšska, ktoré opäť zvyšovalo svoj náskok. Skoro ako začiatok z prvej tretiny prišiel aj v poslednej tretej časti, keď Lotyšsko zvyšovalo na hrozivých 2:5 zásluhou Darzinsa. Konečnú bodku však mali slovenskí hokejisti, konkrétne Tomáš Surový, ktorý sa presadil v presilovke o jedného hráča. Najlepším hráčom posledného zápasu sa stal Michal Miklík.

Pozrime sa aj na tím Rakúska, ktoré na Majstrovstvách sveta nemá najlepšiu formu aj na odpísanie v tabuľke. V doterajšom priebehu sa im podarilo vyhrať iba jedenkrát a aj to proti Lotyšsku, ktoré porazili 6:3. Na zamyslenie tak potom stoja vzájomné zápasy Rakúska a Slovenska práve s Lotyšskom. Rakúsky tím okrem toho nastúpil proti Nemecku, kde prehral 0:2. S Francúzskom sa nedarilo po výsledku 3:1 a tak isto prehra prišla aj proti USA, kde prehrali 5:3. Najlepším strelcom Rakúska je Thomas Vanek, na ktorého si musia dávať pozor naši hokejisti.

Vzájomné zápasy: V tejto časti majú jasnú prevahu Slováci, ktorí vyhrali nad súperom 11-krát, zatiaľ čo Rakúsko sa tešilo z výhry iba raz. Posledný zápas sa odohral v 17.12.2012 na turnaji o 3. miesto. Slovenský tím vyhral 2:1.

Tabuľka skupiny B:
1. Rusko – 9 bodov,
2. USA – 9 bodov,
3. Fínsko – 8 bodov,
4. SLOVENSKO – 6 bodov,
5. Francúzsko – 6 bodov,
6. Nemecko – 4 body,
7. Rakúsko – 3 body,
8. Lotyšsko – 3 body.
 
Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie začína o 15:15.

Rakúsko bude hrať proti Slovenskom 10. mája 2013 13:15 GMT na domáce stretnutia v ľadovom hokeji IIHF majstrovstiev sveta vo futbale. Pýtate sa: "Kde môžem sledovať zadarmo Slovensko vs Rakúsko Livestream na PC?" Slovensko vs Rakúsko live stream bude k dispozícii na nasledujúcom odkaze na Live Streaming kanálov s vysokou kvalitou. Zostaňte naladení tu pre živé vysielanie zápasu, vrátane náhľadu, prípravky, predpovede, stávky, správy, live výsledky, výsledky, komentáre, melír a ciele z Youtube, a zhrnie a môžete sledovať replay Slovensko vs Rakúsko zo stránok video streaming. Takže nezabudnite sledovať online Rakúsko vs Slovensko streamovanie zdarma Rakúsko - Slovensko, ktoré je dnes piatok 10,5,2013 IIHF ľadový hokej majstrovstvá sveta vo futbale


0 comments:

Post a Comment