Ads 468x60px

Tuesday

A~ Real Madrid en B. Dortmund live tekst commentaar, score en dekking van de champions league 30/4/2013


Real Madrid    2  -  0   Borussia Dortmund
83  Karim Benzema
'88  Sergio Ramos
====FINAL===>>>  Borussia Dortmund

Nabeschouwing Na de mokerslag die Barcelona gisteren te verwerken kreeg in Duitsland, was het vandaag de beurt aan Real Madrid om een zware nederlaag te incasseren. Robert Lewandowski bezegelde het lot van de Madrilenen met vier doelpunten.

Dortmund opende sterk en dat leidde al snel tot een doelpunt. Real Madrid reageerde niet en leek het leek erop dat we met 1-0 gingen rusten. Door een blunder van Mats Hummels, kon Cristiano Ronaldo de bordjes echter in evenwicht brengen.

Het leek dat Real Madrid op deze manier een goede uitgangspositie zou veroveren, maar in de tweede helft gingen de Spanjaarden compleet ten onder. Robert Lewandowski scoorde nog driemaal en zo staat Real Madrid voor een loodzware opdracht in de terugmatch.


95'
Einde De match is afgelopen.

93'
Kans Real Madrid is nog dicht bij een doelpunt. Bij een corner komt de afvallende bal voor de voeten van Varane. Zijn schot gaat van dichtbij net naast de paal.

92'
Gele kaart Sergio Ramos raakt de bal met de hand in een kopbalduel en krijgt hiervoor een gele kaart.

92'
Wissel Dortmund wint nog wat seconden door Ilkay Gundogan te vervangen door Julian Schieber.

91'
4 miniuten extra Er worden vier minuten bijgeteld.

89'
Kans Cristiano Ronaldo is nog dicht bij een levensbelangrijk doelpunt, maar Roman Weidenfeller komt goed uit zijn doel en weert het gevaar.
85'
Match Real Madrid lijkt geen vuist meer te kunnen maken. Het zal voor een loodzware opdracht staan in de terugmatch.
82'
Dubbel wissel Bij Dortmund wordt Jakub Blaszczykowski vervangen door Sebastian Kehl en Lukasz Pisczcek gaat eraf voor Grosskreutz.
80'
Wissel Xabi Alonso wordt vervangen door Kaka. Kan hij nog iets forceren?
80'
Match Real Madrid maakt best nog een doelpunt als het de terugmatch wil redden.
78'
Kans Diego Lopez tikt een schot van alweer Robert Lewandowski van onder de lat.
76'
Kans Roman Weidenfeller is goed uitgekomen en vermijdt zo dat Angel Di Maria de bal in doel kan glijden.
71'
Gele kaart Robert Lewandowski krijgt een gele kaart voor een professionele duwfout.
69'
Wissel Ondertussen heeft Mourinho ingegrepen. Luka Modric is vervangen door Angel Di Maria en Gonzalo Higuain door Karim Benzema.
67'
GOAL! Robert Lewandowski knalt de strafschop staalhard tegen de netten en zo staat het maar liefst 4-1!
66'
Penalty! Xabi Alonso loopt in de zestien Marco Reus in de rug. De Duitser gaat neer en de ref geeft strafschop! Wordt de match beslist?
64'
Gele kaart Mesut Ozil is de tweede speler die een geel karton onder de neus krijgt van ref Kuipers.
62'
Kans Dortmund is opnieuw dicht bij een treffer. Ilkay Gundogan vindt niet meteen een vrijstaande ploegmakker en haalt dan maar uit richting doel. Diego Lopez zweeft de bal van onder de lat in corner.
55'
GOAL! De supporters worden gek! Robert Lewandowski komt in de zestien in balbezit en knalt de bal hoog in het doel. Real Madrid in vieze papieren!
54'
Gele kaart Samuel Khedira begaat een fout op de middellijn en krijgt hiervoor een gele kaart.
52'
Match Kan Real Madrid een tweede maal langszij komen?
50'
GOAL! Dortmund scoort net als in de eerste helft na een paar minuten. Robert Lewandowski maakt er, randje buitenspel, 2-1 van. Hij schuift de bal naast Diego Lopez in de hoek.
46'
Aftrap tweede helft De tweede helft is begonnen met dezelfde spelers.
21:31
Rustverslag Na een helft wedstrijd staat het 1-1 tussen Dortmund en Real Madrid. Dortmund was de beste ploeg in deze eerste helft en kwam ook al vroeg op voorsprong via topscorer Robert Lewandowski. Real Madrid kon hier helemaal niets tegenover stellen. Net voor de rust ging Mats Hummels in de fout en dit werd meteen afgestraft door Cristiano Ronaldo. Hierdoor staat Real Madrid op gelijke hoogte en heeft het voorlopig een goede uitgangspositie beet.

Volg de tweede helft zo meteen terug LIVE mee...
45'+2
Rust De eerste helft is afgelopen.
43'
GOAL! Na een slechte terugspeelbal van Mats Hummels, countert Real Madrid vlijmscherp. Mesut Ozil bedient Cristiano Ronaldo en de Portugees tikt het leder in doel. Real Madrid op gelijke hoogte!
42'
Strafschop? Marco Reus gaat iets te makkelijk neer in de zestienmeter en krijgt hierdoor geen penalty.
41'
Schot Een pegel van Xabi Alonso wordt door Marcel Schmelzer afgeblokt.
40'
Match Kan Real Madrid nog wat terug doen voor de rust? Het lijkt er niet op.
32'
Tackle Gonzalo Higuain moet een enorme inspanning doen om de doorgebroken Jakub Blaszczykowski het scoren te beletten. Uiteindelijk levert zijn tackle wel resultaat op.
29'
Vrije trap Een volgende vrije trap van Xabi Alonso wordt deze keer door Roman Weidenfeller weggebokst.
27'
Vrije trap Een indraaiende vrije trap van Xabi Alonso wordt door Neven Subotic weggekopt en zo is het Spaanse gevaar geweken.
25'
Schot Een poging van Ilkay Gundogan belandt over het doel van Diego Lopez.
24'
Vrije trap Een vrije trap van Cristiano Ronaldo belandt op de vuisten van Roman Weidenfeller. Dit was de eerste bal tussen de palen van Real Madrid.
22'
Ronaldo Ook van Cristiano Ronaldo hebben we nog geen kunstjes gezien. Het zal toch van hem moeten komen.
17'
Madrid Het blijft wachten op het antwoord van de Madrilenen. Voorlopig heeft Dortmund de match goed onder controle.
11'
Match Real Madrid heeft het moeilijk met het hoge tempo van de thuisploeg. Dortmund lijkt, net als Bayern, vanavond al het verschil te willen maken.
8'
GOAL! Robert Lewandowski verlengt een voorzet aan de tweede paal in doel en opent zo de score! Wat een begin van de Duitsers! Gaan we naar een Duitse finale?
7'
Kans Diego Lopez behoedt zijn ploeg voor een vroege achterstand. Hij gaat goed plat op een poging van Marco Reus. In de rebound lijkt Robert Lewandowski te scoren, maar de hoek was ondertussen te scherp geworden.
1'
Aftrap De match is begonnen voor 65829 toeschouwers.
20:30
Elftallen Bij Dortmund starten de verwachte namen. Bij de bezoekers is Angel Di Maria vader geworden van een dochter en daardoo start Luka Modric in de basis.
19:31
Voorbeschouwing Vanavond staat de tweede halve finale in de Champions League op het programma. Na de demonstratie van Bayern, neemt Dortmund het vanavond op tegen Real Madrid.

Dortmund kende geen ideale voorbereiding, want gisteren lekte uit dat publiekslieving Mario Gotze volgend seizoen naar de aartsrivaal uit Munchen verkast. De timing dat dit nieuws naar buiten komt, is op zijn minst opmerkelijk. Dortmund hoopt dat dit nieuws geen sporen nalaat en laat hun nummer tien gewoon in de basis starten. Na twee opeenvolgende landstitels, wil Dortmund namelijk terug aanknopen met Europees succes en daarvoor heeft het iedereen nodig.

Eerder dit seizoen bewees Dortmund dat het de Spanjaarden aankan. Het klopte Real Madrid in eigen huis met 2-1 en had pech dat een late treffer van Ozil een zege in Bernabeu voorkwam.

Real Madrid mag al lang de titelambities opbergen en focust zich dus volledig op de Champions League. Met het gegeven dat de Duitsers nog steeds ongeslagen zijn op het kampioenenbal, kan je er dus vanop aan dat het vanavond een bijzonder spannende match wordt! 


0 comments:

Post a Comment