Ads 468x60px

Wednesday

Weergaloze Messi redt Barça, ook Galatasaray naar kwartfinales

Het tijdperk van Barcelona en Messi is nog (lang) niet ten einde. Dankzij twee doelpunten van een alweer weergaloze Argentijn was een 2-0-achterstand van uit de heenwedstrijd tegen AC Milan nog voor rust weggewerkt en in de tweede helft zorgden Villa en Jordi Alba voor de beslissing: 4-0. In de andere 1/8ste finale won Galatasaray 2-3 van Schalke 04, waardoor ook de Turken doorstoten naar de kwartfinales van de Champions League.

In een wervelende eerste helft nam Barcelona een droomstart: al na vijf minuten scoorde Lionel Messi  met een fantastisch schot. De bezoekers, die op de counter loerden, moesten even naar adem happen. 'Barça' ging echter op zijn elan door met maar liefst 71 procent balbezit en kreeg nog een aantal halve kansjes maar Iniesta trof de lat en Pedro trapte in het zijnet. Op een schaarse counter mocht Niang alleen op doel af, maar de jonge spits besloot op de paal. In de fase erna vond Messi wel weer de weg naar het doel en maakte hij er 2-0 van.

Meteen na rust ging Messi op zoek naar zijn hattrick maar zijn eerste schot was te zwak om Abiati te verontrusten. David Villa mocht nog eens starten bij de Catalanen en nam de rol van afwerker echter gewoon over: na een briljante opening van Xavi trapte hij in de 55ste minuut de 3-0 binnen. Waar de Italianen in de heenmatch nog een zeer degelijke partij afleverden, moesten de bezoekers nu de wet van de sterkste ondergaan. De Italianen hadden echter genoeg aan één tegentreffer en kwamen tegen het slot nog even opzetten maar vlak voor affluiten scoorde Jordi Alba de bevrijdende 4-0.
Schalke geeft het weg
Schalke 04 begon met een psychologisch voordeel na de 1-1 in Turkije. Een scoreloos gelijkspel tegen Galatasaray volstond in theorie maar Neustädter leek de Duitsers uit het niets al na 18 minuten op rozen te trappen, na geharrewar op corner waarbij een duwfout op Drogba onbestraft bleef. Altintop bracht in de 37ste minuut de stand echter weer in evenwicht met een vernietigende uithaal en nog voor rust strafte Yilmaz een aarzeling van doelman Hildebrand af: 1-2.

De koningsblauwen trokken na rust met de moed der wanhoop in de aanval en Bastos trapte de gelijkmaker binnen. Met twee doelpunten buitenshuis was Galatasaray nog in het voordeel maar de Duitsers geloofden er weer in. Ondanks een verwoed thuisoffensief werd het echter nog 2-3, na een treffer van invaller Bulut in de extra tijd.