Ads 468x60px

Saturday

kroatie x Servie live tekst commentaar, score, en dekking WK 2014 Europese kwalificatie 22/3/2013Kroatie:  2   --   0  : Servie

Afgelopen Ref Cakir laat de extra tijd tot de laatste seconde uitspelen, maar fluit na een slappe partij toch af. Kroatie wint makkelijk van Servie met 2-0.
92'
Poging Tadic Tadic krijgt nog een dot van een kans, maar Pletikosa wil de 0 houden en pareert.
91'
Geel voor Petrovic Invaller Petrovic kijkt nog tegen geel aan na een overbodige overtreding in de extra tijd.
88'
Uitspelen Servie kan geen vuist maken, Kroatie speelt de wedstrijd makkelijk uit. Onze jongens weten straks wat hen te doen staat in Macedonië.
85'
Geel voor Subotic De frustratie begint op te lopen bij de Serviërs, Neven Subotic krijgt geel.
83'
Defensieve zekerheid Stimac voert ook zijn derde wissel door, hij haalt spits Olic naar de kant voor defensieve middenvelder Ognjen Vukojevic (ex-Lierse).
82'
Strinic eruit Stimac kiest eieren voor zijn geld en houdt Strinic aan de kant. Dejan Lovren komt hem vervangen.
81'
Krampen Strinic Strinic gaat wat uitrusten op het malse gras, maar de ref roept er het karretje van het Rode Kruis bij.
80'
Actie Tadic Tadic brengt aanzienlijk meer dreiging in het Servische spel, nu zet hij een één-twee op links op en legt terug, maar de bal wordt onderschept.
78'
Servische missers Dusan Tadic zet Filip Djuricic met een knap hakje op weg naar Pletikosa, maar de doelman pareert. Filip Djordjevic trapt de losse bal vervolgens overhaast op de Kroatische doelman.
77'
Bijna Vida Vida kan bijna een strakke hoekschop binnenlopen, maar een Servisch hoofd aan de eerste paal kopt opnieuw in hoekschop. Daarna herhaalt hetzelfde scenario zich nog eens, maar ook de derde Kroatische corner levert niets op.
75'
Laatste Servische wissel Aleksandar Ignjovski wordt door Mihajlovic naar de kant gehaald, met Radoslav Petrovic komt er aan andere centrale middenvelder in het veld.
71'
Actie Ivanovic Ivanovic wil als kapitein de kar trekken en zet een raid op de rechterflank op. Hij ontwijkt een paar gevaarlijke tackles, maar wordt toch gestuit voor hij gevaarlijk kan worden.
67'
Servische haast Tosic legt de bal goed voor de tijdrekkende Pletikosa, de Serviërs hopen duidelijk nog op een miraculeuze terugkomst.
63'
Kroatische wissel Stimac haalt Niko Krancjar naar de kant, in zijn plaats komt Domagoj Vida.
61'
Dribbel Rakitic Rakitic dribbelt vlot voorbij Tadic en schiet door de benen van Djordjevic, maar Brkic gaat snel plat hoewel hij de bal pas laat zag komen.
60'
Kroatië over rechts Kovacic maakt wat ruimte voor zichzelf op rechts en zet voor, maar de bal wijkt af op een Servisch been. Daardoor kan Olic net niet bij de bal, Mandzukic laat over de achterlijn rollen voor een hoekschop.
58'
Kroatisch balbezit Kroatie heeft 65% balbezit, de Serviërs proberen zichzelf met de moed der wanhoop in de wedstrijd te knokken.
57'
Tweede Servische wissel Twentespeler Dusan Tadic komt in de plaats van Alen Stevanovic.
55'
Brkic redt Rakitic neemt een vrije trap rechtstreek op doel na een fout van Ivanovic op Strinic, maar Brkic is attent en redt.
52'
Actie Modric Luka Modric zet vlotjes twee tegenstanders in de wind en haalt dan verwoestend uit vanop grote afstand. In tegenstelling tot zijn laatste doelpunt bij Real gaat deze bal echter niet binnen,
50'
Tosic op rechts Zoran Tosic trapt alle Servische vrije trappen, hij mag aanleggen vanop dezelfde plak waar daarnet Darijo Srna een assist afleverde voor de 2-0. Deze voorzet is echter pakken minder en wordt makkelijk verwerkt door de Kroatische defensie.
47'
Pletikosa redt Aleksandar Kolarov loopt de 16 in en haalt hard uit, maar Stipe Pletikosa redt. Filip Djuricic probeert het in de herneming, maar de ref fluit voor buitenspel. Zijn schot ging ook centimeters naast de paal.
46'
Servische hoekschop Servie wil de bakens verzetten, het versiert meteen de eerste hoekschop na rust.
46'
Tweede helft De tweede helft is op gang gefloten.
18:50
Rust Ref Cakir heeft gefloten voor de rust.
43'
Djordjevic net niet Zoran Tosic mag de eerste Servische hoekschop van de wedstrijd trappen, maar Filip Djordjevic kan aan de tweede paal niet op tegen een Kroatische overmacht.
37'
Olic scoort! Ivica Olic maakt er 2-0 van! De vrije trap vanop de rechterkant wordt door Darijo Srna scherp voor doel gegooid, tussen doelman en verdediging. Olic loopt de bal niet al te bewust binnen.
36'
Geel voor Kolarov Aleksandar Kolarov wil een botsende bal wegtrappen, maar maait intussen ook met de arm richting Mandzukic. Ref Cakir trekt de eerste gele kaart van de wedstrijd.
34'
Frustratie Olic Olic blijft zich ergeren aan de ref, die hem nu geen inworp toekent.
32'
Fout op Nastasic Ivica Olic jaagt op Matija Nastasic, die in de problemen kwam na een ziekenhuisbal. De spits tackelt op de enkel van de verdediger, ref Cakir fluit voor een fout. Tot onbegrip van Olic, want op de linkerkant had een Kroaat de bal opgeraapt met slechts één tegenstander voor hem.
30'
Bikkelen! We zouden u graag mooie acties of fraai samenspel beschrijven, maar daarvoor laat geen van beide ploegen ook maar het minste beetje voetbal toe. Nu kegelt Ivan Strinic Branislav Ivanovic omver.
27'
Kroaten drukken Het tegendoelpunt bleek een klap voor de aanvalslust van de Serviërs, die begrijpelijk wat zenuwachtiger acteren aan de bal nadat ze de flater van een ervaren man als Kolarov zagen. Kroatie maakt gebruik van de gelegenheid om de bal te monopoliseren, maar door het Servische blok raken ze nog steeds niet.
25'
Ivanovic ontsnapt aan geel Branislav Ivanovic breekt de counter af met een brutale fout op Luka Modric, en mag blij zijn dat ref Cakir de gele kaart op zak houdt.
24'
Mihajlovic kijkt stuurs Sinisa Mihajlovic kan niet lachen met zoveel onkunde in zijn defensie, de Servische bondscoach staat er maar sip bij aan de zijlijn.
23'
Mandzukic scoort! Mario Mandzukic zet Kroatie op voorsprong! Aleksandar Kolarov neemt een rampzalige vrije trap, Ivan Rakitic onderschept en stuurt Ivica Olic op pad, die aan de tweede paal Mario Mandzukic bedient. De spits van Bayern legt rustig binnen.
21'
Fout op Rakitic Ivan Radovanovic duwt Ivan Rakitic in de rug op de middellijn en krijgt de fout tegen.
20'
Simunic onder druk Josip Simunic moet werken om de bal te ontzetten, maar Luka Modric toont nog eens zijn klasse en laat zijn ploegmaats rustig uitvoetballen.
19'
Schotje Krancjar Niko Kranjcar probeert het met een afstandsschot, maar zijn poging gaat meters naast en verontrust Brkic niet.
17'
Hands Simunic? Josip Simunic glijdt naar een teruggelegde voorzet vanop links en lijkt de bal in de 16 te raken met de hand. Ref Cakir geeft geen krimp.
15'
Doelpunt afgekeurd Brkic laat zich in een duel kloppen door een duellerende spits en de bal rolt in het Servische doel, maar ref Cakir keurt het doelpunt af voor buitenspel. Dat lijkt correct op het moment de voorzet vanop links werd doorgekopt.
14'
Brkic bokst weg Branislav Ivanovic geeft de eerste hoekschop van de wedstrijd weg. Ivan Rakitic gooit voor doel, maar Zeljko Brkic bokst weg.
13'
Kroaten opgejaagd De Kroaten willen België onder druk zetten, maar dan moet het wel voorin raken. Onder furieuze druk van de Serviërs wil dat voorlopig niet echt lukken.
11'
Voorzet Ivanovic Branislav Ivanovic zet voor vanop rechts, maar de bal waait helemaal naar de linkerkant. Daar raapt Alen Stevanovic op, maar ook hij kan niet voor doel gooien. Een kansenarme wedstrijd tot nu toe...
9'
Scepovic kan niet verder Marko Scepovic grijpt naar zijn zij en loopt naar de kant. Hij kan niet verder, Filip Djordjevic komt hem vervangen.
7'
Fout Mandzukic Mario Mandzukic jaagt op Matija Nastasic, maar de Servische verdediger gaat makkelijk liggen en krijgt de fout mee van de ref.
6'
Scepovic is down Marko Scepovic - broer van ex-Club Brugge-speler Stepan - probeert als afspeelpunt te fungeren bij de counter, maar komt daarbij onzacht in aanraking met een Kroatische verdediger. Hij moet voor verzorging naar de kant.
4'
Fout op Rakitic Ivan Rakitic wordt onderuit gehaald op de rechterflank, Darijo Srna mag een vrije trap voor het Servische doel gooien. Die wordt weggekopt en levert dus niets op.
2'
Stevig spel Beide ploegen weten wat er op het spel staat en geven in de beginfase nog alles. De bal wordt furieus opgejaagd.
1'
Aftrap De wedstrijd is op gang getrapt.
18:01
Turkse ref Cuneyt Cakir, de Turkse ref die onlangs nog Nani rood gaf in de Champions League-wedstrijd van Man. United tegen Real, vraagt om een moment stilte in een stadion dat enkel door Kroatische fans is gevuld.
17:50
Rivaliteit In Zagreb zijn enorme veiligheidsmaatregelen getroffen voor deze derby. Voetbalwedstrijden waren al in de jaren '80 de ideale gelegenheid om uiting te geven aan opgeklopte nationalistische gevoelens. Bezoekende fans zijn vanavond dan ook niet toegelaten in het Maksimirstadion en de wegen naar Zagreb worden extra gecontroleerd.

Het sterk verjongde Servië mist vanavond de geschorste verdediger Nenad Tomovic in de match van de laatste kans. Bij Kroatië brengt bondscoach Igor Stimac wellicht Niko Kranjcar in voor de geblesseerde Ivan Perisic (ex-Club Brugge).
17:40
Hoop voor Rode Duivels De Rode Duivels vernemen een uurtje voor de aftrap van hun duel in Skopje het resultaat van de derby tussen beide aartsrivalen;. De uitslag is altijd een opsteker voor de jongens van Marc Wilmots. Puntenverlies van de Kroaten verhoogt aanzienlijk de kans op het behalen van de eerste plaats in de groep en automatische kwalificatie voor Brazilië. Puntenverlies van Servië betekent dat de tweede plaats in de groep – die recht geeft op barragewedstrijden – de Duivels bijna niet meer kan ontsnappen.
17:30
Laatste kans voor Servië Kroatie ontvangt vanavond al om 18u Servie, in wat de wedstrijd van de laatste kans wordt voor de Serviërs.

Veel beslissender voor de afloop in groep A dan ­Macedonië-België wordt het duel van vanavond tussen aartsvijanden Kroatie en Servie;. Verlies voor de Serviërs betekent zo goed als zeker dat ze hun kwalificatiekansen voor het WK 2014 kunnen vergeten.


0 comments:

Post a Comment