~RSC Anderlecht en Lierse SK live tekst commentaar en wedstrijd dekking

Afgelopen Anderlecht wint verdiend van een verdienstelijk Lierse SK.
92'
Goal !! Nadat eerst Mohamed El Gabas oog-in-oog met Silvio Proto miste, slaat Anderlecht opnieuw toe langs een klasseflits van Ronald Vargas.
91'
Afgekeurd Lierse SK scoort de aansluitingstreffer na een hoekschop maar het doelpunt wordt terecht afgevlagd wegens buitenspel.
90'
Extra tijd Twee minuten extra tijd.
87'
Afgeblokt Anderlecht kort bij een vierde treffer maar de poging van Tom De Sutter wordt nog in extremis afgeblokt en gaat via de doelpaal buiten.
82'
Vargas Anderlecht kan nog eens dreigen via Ronald Vargas maar zijn plaatsbal waait over doel.
77'
Wissel Ronald Vargas mag het laatste kwartier volmaken in de plaats van Massimo Bruno.
73'
Eerste geel Milan Jovanovic haalt professioneel de angel uit een gevaarlijke counter voor Lierse SK en krijgt terecht geel.
71'
RSCA baas Even kon Lierse SK een vuist maken maar tot echt doelgevaar leidde dat niet. Momenteel heeft Anderlecht de wedstrijd opnieuw stevig in handen.
65'
Hoop Het tegendoelpunt van Mohamed El Gabas heeft de bezoekers nieuwe moed gegeven. Met Kostadin Hazurov en Mohamed El Gabas gaan de Pallieters op zoek naar de aansluiting.
59'
Goal !! Mohamed El Gabas verrast Silvio Proto met een hard schot en de treffer van Lierse SK is verdiend.
55'
Vrije trap Matz Sels haalt een harde vrije trap van Lucas Biglia knap van onder de lat.
51'
Goal !! Telkens Lierse SK probeert om aanvallend iets klaar te maken, slaat Anderlecht genadeloos toe. Ditmaal is het Tom De Sutter die scoort.
46'
Aftrap Lierse SK trapt de tweede helft op gang.
20:49
Rust Anderlecht gaat met een comfortabele voorsprong de rust in, het werkte bijna aan 100% af terwijl Lierse SK de kansen om te scoren liet liggen.
45'
Bijna derde goal Sacha Kljestan biedt Milan Jovanovic een mooie kans aan om de score op te drijven maar de Serviër mist.
39'
Goal !! Opnieuw slaat Anderlecht terug na die gemiste kans van de bezoekers. Tom De Sutter bedient de goed gevolgde Milan Jovanovic die onder doelman Matz Sels binnenschuift.
35'
Open doelkans Na een uitstekende actie van Benjamin Lambot kan spits Kostadin Hazurov helemaal alleen op Silvio Proto afgaan maar hij besluit te zwak. Hier had Lierse SK altijd moeten scoren.
30'
Goal !! Anderlecht slaat keihard toe. Op een voorzet van Massimo Bruno knikt Dieumerci Mbokani raak. Eerste doelkans en meteen bingo.
28'
Proto in hoofdrol Silvio Proto redt tot tweemaal toe een goede doelkans van de bezoekers. Eerst hield hij met een goede voetreflex Rachid Bourabia van een doelpunt en even later hield hij de netten schoon na een kattensprong op een poging van Mohamed El Gabas.
25'
Flauwe wedstrijd Voorlopig geen opwinding, geen bezieling, laat staan doelpogingen. De supporters blijven op hun honger zitten.
18'
Geen doelgevaar Hoewel Anderlecht de wedstrijd controleert, heeft het toch nog geen enkel doelgevaar kunnen creëeren.
12'
Evenwicht Lierse SK heeft inmiddels het evenwicht hersteld en voetbalt nu goed mee.
4'
Verdrukking Lierse SK komt in de aanvangsfase nauwelijks aan de bal. Anderlecht start furieus.
1'
Aftrap Anderlecht heeft de wedstrijd op gang getrapt.
19:30
Volg hier LIVE U kan de wedstrijd Anderlecht tegen Lierse SK LIVE volgen vanaf 19u55!! Lierse SK