Ads 468x60px

Friday

~Standard Liege en Germinal Beerschot AC live tekst commentaar en wedstrijd dekking






Standard wint. Standard verslaat Beerschot AC met 3-0.
88'
Ezekiel nog eens. Imoh Ezekiel loopt iedereen er nog eens af, behalve Stijn Stijnen....
84'
Kawashima met zijn vuisten. Frederic Brillant vuurt een schot af, maar Eiji Kawashima is alert. Zo is de Japanner ook nog eens in beeld geweest.
76'
Seijas op de paal. Luis Manuel Seijas draait zich goed vrij maar ziet zijn poging via de paal naast het doel van Stijn Stijnen gaan.
75'
Vervanging Beerschot. Roy Dayan wordt uit zijn lijden verlost: Conor Laerenbergh krijgt nog een kwartier speelgelegenheid.
73'
Geel Van Damme. De doorgebroken Imoh Ezekiel wordt neergehaald door Frederic Brillant maar ref Delferiere ziet er geen graten in. Het protest van Jelle Van Damme levert hem enkel een gele kaart op.
71'
Dubbele vevanging Standard. Yoni Buyens en Paul-Jose Mpoku staan hun plaats af aan Luis Manuel Seijas en Nacho Gonzalez.
69'
Vervanging Standard. Voor Frederic Bulot is het vakantie: hij wordt vervangen door Maor Buzaglo.
67'
GOAL EZEKIEL!!! Imoh Ezekiel beslist de wedstrijd. Hij maakt zich op snelheid een baan doorheen de centrale as van de bezoekers en rondt een dubbelpass met Michy Batshuayi mooi af!
62'
Vervanging Beerschot. Wanderson, zoon van Wamberto, vervangt Dor Malul.
60'
Lage schuiver Batshuayi. Stijn Stijnen gaat goed plat op een schot van Michy Batshuayi. Aan de Limburgse doelman zal het niet gelegen hebben vandaag.
58'
Standard countert niet goed. Michy Batshuayi verknalt een Luikse tegenstoot door geen oog te hebben voor de vrijstaande William Vainqueur.
54'
VAN DAMME SCOORT! Jelle Van Damme kopt een hoekschop voorbij Stijn Stijnen: zonder goed te spelen staat Standard 2-0 voor.
52'
Weinig beterschap. De tweede helft geeft ons hetzelfde beeld als dat van voor de rust: Standard met het balbezit maar zonder overtuiging.
47'
Overenthousiaste Van Damme. Jelle Van Damme neemt een afvallende bal meteen op de slof maar zijn poging belandt hoog in de tribunes.
46'
Start tweede helft. We voetballen opnieuw in Luik.
18:49
Rustverslag. Standard begon goed aan deze wedstrijd maar viel al snel stil. De Rouches bleven wel aan het commando, maar speelden te traag om echte kansen af te dwingen. Enkel met wat pogingen vanop afstand kon het Stijn Stijnen aan het werk zetten.
De bezoekers zetten daar, op een halve kans voor Dor Malul na, evenmin veel tegenover, maar de Ratten zijn dan ook niet gekomen om vol voor de overwinning te gaan.
In de blessuretijd slaagde Michy Batshuayi er dan toch in om Standard op voorsprong te trappen na een mooie actie van Imoh Ezekiel.
Ondanks het late doelpunt is het hopen op beterschap na de rust.
18:48
Rust. Standard mag dan toch met een voorsprong de rust in.
45'+2
GOAL BATSHUAYI. Frederic Bulot krijgt een voorzet van Imoh Ezekiel niet voorbij Stijn Stijnen, maar Michy Batshuayi is goed gevolgd en maakt er 1-0 van.
45'+1
Ezekiel mist. Voor het eerst vanavond levert Jelle Van Damme een gemeten voorzet af, Imoh Ezekiel mist.
40'
Flauw Standard. Als Duchatelet met zijn Standard in Frankrijk wil gaan spelen, zal het toch in de Ligue 2 zijn als we de wedstrijd van vandaag in beschouwing nemen.
33'
Schot Goreux. Reginal Goreux probeert het vanop dik twintig meter, Stijn Stijnen redt met een sierlijke sprong.
32'
Eerste kans Beerschot. Dor Malul viseert de korte hoek na een teruglegger ven Guillaume Francois, maar zijn poging gaat naast het doel van Eiji Kawashima.
29'
Unieke kopkans Mpoku. Paul-Jose Mpoku staat op een hoekschop van Frederic Bulot moederziel aan de tweede paal, maar hij slaagt er toch nog in om naast het doel van Stijn Stijnen te besluiten.
24'
Mooie beweging Mpoku. Paul-Jose Mpoku zet Funso Ojo enig mooi in de wind maar stuit vervolgens op Stijn Stijnen.
22'
Verrassend schot Mpoku. Paul-Jose Mpoku probeert het van wel heel ver, Stijn Stijnen pakt in twee tijden.
17'
Standard stilgevallen. Er schiet niet veel meer over van het snedige voetbal dat Standard in het begin van de wedstrijd op de mat legde.
12'
Vervanging Beerschot. Raul Bravo staat zijn plaats af aan de jonge Georgy Zhukov.
10'
Raul Bravo geblesseerd. Raul Bravo blesseert zich zonder dat er eigenlijk sprake is van een duel: het lijkt erop dat de Spanjaard niet verder kan.
7'
Standard vinnig gestart. De thuisploeg is goed aan deze wedstrijd begonnen. Vooral de kwieke Imoh Ezekiel zorgt geregeld voor problemen achterin bij Beerschot AC.
5'
Geel Mpoku. Paul-Jose Mpoku geeft een vrije trap terwijl de scheidsrechter de muur nog op de juiste afstand aan het zetten is. De gele kaart lijkt wat streng.
3'
Stijnen redt de meubelen. Stijn Stijnen moet meteen alles uit de kast halen om een goed schot van William Vainqueur in hoekschop te tikken.
1'
Aftrap. Beerschot AC heeft de wedstrijd op gang getrapt.
17:18
Vooraf. Standard en Beerschot AC willen vandaag met een goed gevoel de winterstop ingaan na de ontgoocheling die beide ploegen afgelopen weekend opliepen. Standard blies Club Brugge 45 minuten weg om finaal toch in het zand te bijten, terwijl Beerschot AC tegen KV Mechelen alweer een thuisnederlaag liet optekenen.
De Rouches zitten desondanks in een positieve spiraal en sluiten 2012 sowieso af in de top zes. De bestaande kloof van 4 punten met de nummer 7 is echter niet meteen geruststellend, vandaar dat een driepunter vandaag een must is. Beerschot van zijn kant wil weg van die ellendige voorlaatste plaats, maar dan zal het toch een stuk beter en snediger moeten gaan voetballen dan de afgelopen weken.  


0 comments:

Post a Comment