Ads 468x60px

Wednesday

Ajax stunt tegen Manchester City

Ajax heeft woensdag zijn eerste zege geboekt in de 'poule des doods' van de Champions League. De Amsterdammers rekenden in de Arena knap af met Manchester City: 3-1.

ProShots
Ajax stunt tegen Manchester City Fotoserie

Ajax bezet na drie speelrondes de derde plaats in poule D met drie punten. City staat laatste met slechts één punt. Borussia Dortmund, dat woensdag won met 2-1 van Real Madrid, gaat met zeven punten aan de leiding. Real bezit zes punten.
Trainer Frank de Boer viel terug op een speelwijze die in het verleden wel eens door Johan Cruijff werd gehanteerd. Ajax speelde eigenlijk zonder spits tegen Manchester City.
Christian Eriksen dook met enige regelmaat op in de punt van de aanval. De Deense spelmaker maakte echter ook regelmatig plaats voor Siem de Jong en Lasse Schöne, de overige aanvallende middenvelders van de thuisclub.

Effectief

Eriksen zorgde in de openingsfase met twee afstandsschoten voor enig gevaar. Knap van Manchester City was dat het slechts één mogelijkheid nodig had voor de openingstreffer. James Milner vond in de 22e minuut de vrijstaande Samir Nasri, die doelman Kenneth Vermeer geen kans liet (0-1).
De vele sterren van Manchester City waren niet naar Amsterdam gekomen om het publiek te vermaken. Ze verdedigden gegroepeerd en bleven na het eerste doelpunt geduldig op een mogelijkheid voor een volgende succesvolle counter wachten.
Wat Ajax ook probeerde, het kon de Britse defensie nauwelijks verontrusten. Totdat De Jong vlak voor rust succesvol combineerde met de mee opgekomen rechtsback Ricardo van Rhijn en met een harde knal voor de gelijkmaker zorgde (1-1).

Moisander

Manchester City, de club met de vier peperdure topspitsen, moest wel aanvallend gaan denken toen Niklas Moisander in de 57e minuut na een hoekschop van Eriksen de 2-1 binnen kopte.
Trainer Roberto Mancini gaf aanvankelijk de voorkeur aan de aanvallers Edin Dzeko en Sergio Agüero. Eenmaal op achterstand dirigeerde hij Mario Balotelli en Carlos Tevez ook van de bank.
Het duo was nog aan het warmlopen toen Eriksen via de benen van Gaël Clichy 3-1 liet aantekenen. Met Balotelli en Tevez als derd