Ads 468x60px

Wednesday

Suomi ja USA Yhdysvallat live elää verkossa tekstin kommentaari, pisteet m ja kattavuus jääkiekon MM-kisoissa 8/5/2013

Suomen jääkiekkomaajoukkue kohtasi Yhdysvallat MM-kisojen alkulohko-ottelussa Helsingissä keskiviikkona. MTV3.fi seurasi ottelua hetki hetkeltä.

Yhdysvallat - Suomi 4-1 (1-1, 0-0, 3-0)

Kello 22.23: MTV3 MAXin jääkiekkoasiantuntija Hannu Aravirta: "Suomi pelasi parhaan pelinsä. Suomen ei tarvitse olla huolestunut tavasta, jolla se hävisi. Me löydettiin toinen kenttä, Koskirannan kenttä voitti maalipaikat 7-2. Kaiken kaikkiaan Suomi voitti maalipaikat 19-10. USA voitti kahden ison virheen vuoksi - eli turha jäähy ja kiekonmenetys keskialueella. Niissä tilanteissa Raanta ei pystynyt niihin torjuntoihin, joita hän esitti tusinan verran Slovakiaa vastaan."

3. erä

60.00: Ottelu päättyy USA:n 4-1-voittoon. Yhdysvallat ratkaisi ottelun päätöserässä tekemällä kolme maalia. Jenkkien sankari on Craig Smith, joka heilutti verkkoa kolmesti.
59.18: Suomi siirtty 4-1-johtoon. Craig Smith pistää kiekon maaliin ja tekee hattutempun.
59. minuutti: Suomen peli pyörii hyvin hyökkäysalueella, mutta tilanne purkaantuu, kun Sami Lepistö haparoi viivalla.
58. minuutti: Raanta pois maalilta, Suomi ottaa kuudennen kenttäpelaajan jäälle.
58. minuutti: Juhamatti Aaltonen yrittää pujottaa kiekon etukulmasta sisään, mutta jälleen John Gibson peittää loistavasti kulman. Suomi ottaa aikalisän, kun peliä on jäljellä 2.49.
57. minuutti: Leijonilla armon aikaa enää kolme minuuttia. Kiirettä pitää, mikäli Suomi mielii jatkoille.
55. minuutti: "Suomi tekee ketjumuutoksia Juha-Pekka Hytönen ottaa sentterin paikan Antti Pihlströmin ja Veli-Matti Savinaisen välistä. Jarno Koskiranta pelaa yhdessä Sakari Salmisen ja Juha-Pekka Haatajan kanssa."
– MTV3:n urheilutoimittaja Antti Rämänen (Twitter: @anttira)
55. minuutti: Yhdysvallat pitää kiekkoa Suomen alueella. Jenkit saavat järkevästi kulutettua aikaa.
Kello 22.08: MTV3 MAXin jääkiekkoasiantuntijan Juhani Tammisen mukaan Antti Raanta ei ole ollut parhaimmillaan: "Veskaripelissä on tänään ollut eroa USA:n eduksi."
54. minuutti: Leijonat ei ole vielä luovuttanut. Juha-Pekka Hytönen luistelee vetopaikkaan, mutta laukaus menee ohi.
51.29: USA siirtyy 3-1-johtoon. Juhamatti Aaltonen menettää kiekon keskialueella, ja jenkit pääsevät nopeaan vastahyökkäykseen. Nate Thompson antaa loistavan poikittaissyötön Stephen Giontalle, jonka kuti livahtaa Raannan taakse.

Stephen Gionta tuulettaa maalia.
52. minuutti: Sakari Salminen murtautuu läpiajoon ja yrittää harhauttaa Gibsonin, mutta ensimmäistä maaotteluaan pelaava jenkkivahti venyy komeaan torjuntaan.
51. minuutti: David Moss ajaa hyökkäysalueella Ossi Väänäsen kumoon ja riistää kiekon. Moss tavoittaa syötöllään Craig Smithin, jonka laukauksen Raanta kuitenkin torjuu.
51. minuutti: Paul Stastny yrittää ohittaa Antti Raannan vanhanaikaisella, mutta Leijona-vahti sulkee kulman.
50. minuutti: Kolmannen erän puoliväli lähestyy. Janne Pesosen laukaus muuttaa suuntaa USA-pelaajasta, mutta Gibsonilla on helppo työ torjua.
48. minuutti: Yhdysvallat on karata jo kahden maalin johtoon, kun Suomi menettää kiekon puolustusalueella. Danny Kristo laukoo, mutta suomalaisten onneksi kiekko kolahtaa ylärimaan.
47. minuutti: Suomi on saanut pitkästä aikaan otteen. Leijonilla on 13 minuuttia aikaa värkätä tasoitus.
45. minuutti: Suomi on lähellä tasoitusta, mutta ei mene sisään. Antti Pihlström syöksyy John Gibsonin torjumaan irtokiekkoon, mutta jenkkivahti selvittää tilanteen.
43.22 minuutti: Yhdysvallat siirtyy 2-1-johtoon ylivoimalla. Maalintekijänä jälleen Craig Smith. Paul Stastny pelaa kiekon neliön keskelle, ja Smith laukoo kiekon Raannan selän taakse. David Moss teki tilanteessa maskia Raannan edessä.

Kiekko on mennyt Antti Raannan selän taakse.
43. minuutti: Suomi joutuu heti alivoimalle, kun Juha-Pekka Hytönen kamppaa Bobby Butlerin.
41. minuutti: USA saa ensimmäisen laukauksen päin maalia, mutta Raanta ei haparoi.
Kello 21.46: Kolmas erä alkaa.
Kello 21.45: MTV3 MAXin jääkiekkoasiantuntija Juhani Tamminen kiteyttää pointit viimeiseen erään: "Tämä on yhden maalin kiekkopeli. Se tarkoittaa sitä, että pokerin täytyy pitää, jalan täytyy liikkua ja pitää olla sitkeä."
Kello 21.38: MTV3 MAXin jääkiekkoasiantuntija Kari Jalonen erätaukostudiossa: "Marginaalit ovat pienet. Nyt fokuksen pitää pysyä pelissä, eikä saa yhtään haahuilla. Suomi ei huonontanut lainkaan peliään, mutta jenkit tulivat omalle tasolleen ja nyt tilanne on tasan. Nyt katsotaan, kumpi on parempi."
Kello 21.33: Suomen puolustaja Ilari Melart MTV3 MAX Sportin haastattelussa: "Kovavauhtinen peli ja taklauksia on ollut paljon enemmän kuin edellisissä peleissä. Rehtejä, kovia taklauksia tulee puolin ja toisin."

2. erä

40.00: Toinen erä päättyy. Päätöserään lähdetään tasalukemissa 1-1.
39. minuutti: Suomi saa loistavan tilaisuuden nousta johtoon. Juhamatti Aaltonen kiepauttaa maalin takaa vetopaikkaan, mutta hän ei saa nostettua kiekkoa yli jäässä makaavan USA-vahti John Gibsonin, joka koppaa kiekon.

Juhamatti Aaltonen ei onnistunut nostamaan kiekkoa maaliin.
38. minuutti: Suomi pääsee nopeaan ylivoimahyökkäykseen, mutta Sakari Salmisen syöttö pysähtyy USA-puolustajaan.
Kello 21.27: "Sekoilua Suomen omassa päässä. Pakit pelaavat ristiin Kontiolan kanssa, joka antaa turhautuneena välittömän palautteen Hietaselle ja Lepistölle."
– MTV3:n urheilutoimittaja Kasperi Kunnas (Twitter: @_kausto)
36. minuutti: Rangaistuksen jälkeen USA pitää kiekkoa pitkään hyökkäysalueella. Lopulta Antti Raanta koppaa kiekon ja aiheuttaa Leijonien kannalta tärkeän pelikatkon. Väsyneet miehet luistelevat vaihtoon.
36. minuutti: USA selvittää alivoiman. Suomi ei saanut yhtäkään laukausta päin maalia ylivoimatilanteen aikana.
34. minuutti: Suomi pääsee ylivoimalle. Aaron Palushaj istunnolle kiinnipitämisestä.
33. minuutti: USA jatkaa hallintaa jäähyn jälkeen, mutta ei saa laukauksia kohti Raannan vartioimaa maalia.
32. minuutti: Jenkkien ylivoima pyörii vaarallisen näköisesti, mutta Suomi selviää Hytösen jäähystä. Tilanne purkaantuu lopullisesti, kun Viitaluoma toimittaa kiekon USA:n päätyyn.
30. minuutti: Raanta joutuu torjuntatöihin heti alivoiman alussa. Justin Faulk toimittaa kiekon viivalta kohti maalia, ja jenkit ryntäävät tavoittelemaan irtokiekkoa. Raanta saa kuitenkin peitettyä laatan.
30. minuutti: Suomi joutuu alivoimalle. Juha-Pekka Hytönen lähtee kärsimään kakkosta estämisestä.
30. minuutti: Yhdysvallat saa pitkästä aikaa luotua kunnon hyökkäyksen, joka päättyy Antti Raannan varmaan torjuntaan.
29. minuutti: Sakari Salminen nousee terävästi siniviivan yli, mutta lyhyt syöttö ei löydä joukkuekaverin lapaa.
28. minuuttia: Suomi käynnistää nopean hyökkäyksen. Marko Anttila tavoittelee hyökkäysalueella vapaana olevaa Juha-Pekka Hytöstä, mutta hyökkääjä ei saa kiekkoa haltuun.
26. minuutti: Suomi jää jälleen ilman maalia ylivoimalla. Erik Johnson päästetään pois jäähyaitiosta.
24. minuutti: Suomi saa ylivoiman. Erik Johnsonille tuomitaan kakkonen laitataklauksesta.
23. minuutti: Jamie McBain vapauttaa syötöllään Tim Stapletonin läpiajoon, mutta hyökkääjän kuti suuntautui ohi maalin.
22. minuutti: Yhdysvaltain pienen pyörityksen päätteeksi Veli-Matti Savinainen nousee hyökkäysalueelle ja vetää, mutta John Gibson vangitsee pikkumustan.
21. minuutti: Yhdysvallat selvittää alivoiman. Peliä jatketaan viidellä viittä vastaan.
Kello 21.01: Toinen erä alkaa. Suomi aloittaa erän ylivoimalla.
Kello 21.00: MTV3 MAXin jääkiekkoasiantuntija Juhani Tamminen: "Odotan Suomelta Koskirannan kaltaisia nopeita vastahyökkäyksiä, sillä jenkkipakit ovat hyviä käsistään, mutta hitaita jaloistaan."
Kello 20.52: Ryan Carterin ajo päin Antti Raantaa puhuttaa studiossa. Asiantuntija Kari Jalonen katsoi hyvällä sitä, että Ilari Melart puolusti omiaan tilanteessa: "Hän on aina omien puolella. Näin pitää tehdäkin, tällainen nostaa joukkuehenkeä. Melartin poikittainen ei ollut sellainen, että hän olisi työntänyt Carterin suoraan Raannan päälle."
Kello 20.48: Suomen avausmaalin tekijä Jarno Koskiranta MTV3 MAX Sportin haastattelussa: "Kolme peliä mentiin ilman maaleja, niin kyllä se hyvältä tuntui. Meiltä oli ihan hyvä avaus, terävä ensimmäinen erä. Vähän lisää ruutia vain maalintekopaikkoihin."

1. erä

20.00: Ensimmäinen erä päättyy. Suomi aloittaa toisen erän ylivoimalla, jota on jäljellä vajaa minuutti.
19. minuutti: Juhamatti Aaltonen rynnistää hyökkäysalueelle ja tulittaa, mutta laukaus menee ohi maalin. Suomi saa kuitenkin ylivoiman, kun Aaron Palushaj vetää kiekon katsomoon.
17.36 minuuttia: USA tasoittaa lukemat 1-1:een. Maalintekijänä Craig Smith. David Moss ohittaa helposti Janne Jalasvaaran ja laukoo maalille, josta Smith ohjaa kiekon sisään.

Craig Smith tekee USA:n tasoituksen.
18. minuutti: Sakari Salminen nousee nopeaan vastahyökkäykseen ja pelaa kiekon maalille, mutta Tuukka Mäntylä ei pääse pistämään kiekkoa sisään.
16. minuutti: Nyt pelataan pitkää pätkää ilman pelikatkoja. Peli aaltoja päästä päähän.
14. minuutti: Suomen ykkönen luo painetta hyökkäyspäässä, mutta tehovitja ei pääse tekopaikoille.
13. minuutti: Antti Raannalta loistava torjunta. Jamie McBain laukoo viivalta, ja yhdysvaltalaishyökkääjä pääsee ohjaamaan, mutta Leijona-vahti ehtii kiekon eteen.
12. minuutti: "USA:n ykkössentteri Paul Stastny ei pitänyt Juha-Pekka Hytösen aloitustyylistä ja löi tätä mailalla kupoliin. Tilalle tullut Marko Anttila otti tyynesti aloitusvoiton NHL-sentteristä."
– MTV3:n urheilutoimittaja Antti Rämänen
11. minuutti: Veli-Matti Savinainen saa hyvän vetopaikan, mutta laukaus menee ohi.
10. minuutti: Yhdysvallat selvittää alivoiman.
9. minuutti: Juuso Hietanen pääsee pommittamaan heti ylivoiman alusssa, mutta kiekko viuhuu ohi maalin.
8. minuutti: Suomen maalivahti Antti Raanta ajetaan jäähään, ja painit ovat pystyssä. Ryan Carter törmää Raantaan, joka ei kuitenkaan loukkaannu tilanteessa. Ilari Melart ottaa Carterin käsittelyynsä törmäyksen jälkeen. Suomi pääsee ylivoimalle, kun Carterille tuomitaan 2+2+2-minuuttinen ja Melartille 2+2 minuuttia.

Antti Raanta makaamassa jäällä.
5.53: Suomi siirtyy 1-0-johtoon! Maalintekijänä Jarno Koskiranta! Tappara-hyökkääjä karvaa kiekon USA-puolustaja Jeff Petrylta ja suti lätkän verkkoon. Maali on Koskirannan ensimmäinen maajoukkueessa.

Jarno Koskiranta
6. minuutti: Juha-Pekka Hytönen järjestää hyökkäysalueella vetopaikan Ilari Melartille, mutta puolustajan kuti päätyy jenkkivahdin syliin.
5. minuutti: Antti Pihlström taklaa kovaa jenkkipuolustaja Matt Carlea, joka joutuu keräilemään tovin itseään jään pinnalla.
4. minuutti: Leijonien kakkoskenttä pyörittää peliä hyökkäysalueella, mutta USA purkaa lopulta tilanteen.
3. minuutti: Suomella ensimmäinen tilanne. Janne Pesonen laukoo, ja USA-vahti John Gibson torjuu eteensä. Suomen pisteykkönen Petri Kontiola pääsee irtokiekkoon, mutta ei saa aikaiseksi kunnon laukausta.
2. minuutti: Ottelu alkaa hermostuneesti. Suomi saa hyökkäyspään aloituksen, kun USA lyö kiekon pitkäksi.
1. minuutti: USA saa ensimmäisen laukauksen, mutta Erik Johnsonin laukaus menee ohi maalista.
Kello 20.16: Kiekko putoaa jäähän, ja ottelu alkaa.
Kello 20.12: Kansallislaulut kaikuvat areenalla. Ottelun alkuun aikaa vain muutama minuutti.
Kello 20.11: Joukkueet luistelevat jäälle.
Kello 20.10: MTV3 MAXin asiantuntija Juhani Tamminen listaa ottelun pointit: kuuden pisteen peli, maalivahtien välinen taisto ja paineensieto.
Kello 20.08: Leijonien päävalmentaja Jukka Jalonen on MTV3 MAX Sportin haastattelussa: "Nythän on niin kuin NHL-joukkue vastassa, ja meillä ei ole yhtään NHL-pelaajaa, että siinä mielessä mielenkiintoinen testi, miten pärjätään isojen poikien kanssa."
Kello 20.06: Juhani Tamminen ennakoi ottelua: "Tämä on real test. Tässä ollaan menty todella onnekkaassa myötätuulessa, ja se suotakoon tälle nuorelle joukkueelle, mutta nyt tulee todellinen testi."
Kello 20.01: MTV3 MAXin asiantuntija Juhani Tamminen ei petä asuvalinnallaan tälläkään kertaa.
JUTTU: Tamin asussa psykedeliaa

Juhani Tamminen Pekka Lehtisen haastattelussa.
Kello 19.57: MTV3 MAXin jääkiekkoasiantuntijat Kari Jalonen ja Hannu Aravirta veikkaavat niukkaa voittoa Suomelle.
Aravirran veikkaus: 2-1 Suomelle
Jalosen veikkaus: 3-2 Suomelle
Kello 19.55: USA:n ja Tampa Bayn Nate Thompson arvioi MTV3 MAXin ennakkojutussa, että Suomi pelaa kovaa ja yhtenäisesti: "Heidän pelityylinsä on hyvin samanlainen kuin meidänkin. Tästä tulee kova taistelu."
Kello 19.54: Suomi ja Yhdysvallat kohtasivat viime vuoden MM-kisoissa kahdesti. Jenkit rökittivät Suomen 5-0 alkulohkossa, mutta puolivälierissä Leijonat oli vahvempi niukoin 3-2-lukemin.
Kello 19.50: Suomen maalilla pelaa Antti Raanta, joka häikäisi Slovakia-ottelussa. Suomen ainoa NHL-vahvistus Lauri Korpikoski on sivussa sairastumisen vuoksi.

Kello 19.47: MTV3 MAXin jääkiekkoasiantuntija Hannu Aravirta: "Tämän ottelun merkitys on mieletön ajatellen turnausta eteenpäin. Voittamalla Suomi pönkittää itseluottamustaan ja on todennäköisesti kolmen joukossa tässä lohkossa."
Kello 19.45: Suomen ja USA:n välisen ottelun alkuun on aikaa puoli tuntia. Suomi on voittanut kolme ensimmäistä otteluaan, mutta USA on veistetty toisesta kivestä kuin Saksa, Slovakia ja Ranska.
USA aikoo pelata Suomessa 8. toukokuuta 2013 17:15 AM GMT on kotona ottelun Jääkiekon MM-kisojen. Kysyt ", jossa voin katsella ilmaiseksi Suomi vs USA Livestream pc"? Suomi vs USA live stream on saatavilla oheista linkkiä streaming kanavilla laadukkaita. Pysy kuulolla täällä suorana lähetyksenä ottelun kuten esikatselu, valmisteet, ennustukset, vedot, uutiset, live pisteet, tulokset, kommentit, kohokohtia ja tavoitteet YouTubesta ja koosteet ja voit katsella uusinnan Suomi vs USA video streaming sivustot. Joten älä unohda katsella verkossa USA vs Suomi streaming ilmaiseksi USA - Suomi, joka on huomena maanantai 8,5,2013 Jääkiekon MM-kisojen