Ads 468x60px

Thursday

AA Gent en Standard liege live tekst commentaar, score, en de dekking België Jupiler Pro League 2013AA Gent   1  -   0    Standard Luik
83'Mboyo

AA Gent wint heenduel met kleinste marge AA Gent neemt met een overwinning afscheid van het Jules Ottenstadion. In de eerste van twee barrageduels voor het laatste Europese ticket won het met 1-0 van Standard.

De bezoekers waren de betere ploeg in de eerste helft, al noteerden we langs beide zijden enkele grote kansen. Met de inbreng van Hannes Van Der Bruggen na de pauze kregen de Buffalo's meer vat op het middenveld.

Eiji Kawashima moest zich tonen op een lage schuiver van Ilombe Mboyo. De Japanner toonde zich een waardig nummer één, hij ranselde een knal van Hervé Kage uit zijn doel.

De match leek op een 0-0 af te stevenen, maar daar dacht de thuisploeg anders over. Tien minuten voor affluiten ontbond Hervé Kage op links zijn duivels, Ilombe Mboyo tikte aan de eerste paal de 1-0 binnen.

De Rouches toonden zich in de tweede helft offensief onmondig maar waren in blessuretijd nog dicht bij de gelijkmaker via Yoni Buyens. Zijn inzet strandde op de paal. Zondag verdedigt AA Gent de 1-0 bonus in de terugwedstrijd, afspraak op www.sportwereld.be.
22:25

Einde wedstrijd AA Gent wint met 1-0 van Standard.

92'
Buyens tegen de paal Bijna hingen de bordjes in evenwicht. Een corner belandt bij Yoni Buyens. Zijn inzet strandt op de paal, Frank Boeckx kan het leer daarna klemmen.

91'
Boeckx Frank Boeckx heeft in de tweede helft nagenoeg werkloos moeten toekijken. Hij krijgt de handen op elkaar bij een oprapertje.

89'
Extra tijd Drie minuten blessuretijd.
87'
Geel Vainqueur William Vainqueur speelt de bal te ver voor zich uit en werkt dan Pablo Cendrós López tegen de vlakte. Geel.
86'
Kopbal Zukanovic Ervin Zukanovic smijt zich naar de bal na een corner, zijn overhoekse kopbal gaat over. Dat zien ook Yassine El Ghanassy en Anthony Vanden Borre in de tribune.
83'
1-0 Wie anders dan Ilombe Mboyo schiet AA Gent op voorsprong. Het voorbereidende werk was van Hervé Kage. Hij passeert William Vainqueur en zet laag voor. Petit Pélé is er als de kippen bij om aan de eerste paal de 1-0 binnen te tikken.
79'
Knal Kage Hervé Kage snijdt naar binnen en heeft de kruising in het vizier. Eiji Kawashima duwt de bal met zijn vingertoppen over.
79'
Spelbeeld De tweede helft heeft nog maar weinig om het lijf. Wie staat er op in de slotfase en bezorgt zijn ploeg een goede uitgangspositie?
77'
Laatste wissel Standard Ibrahima Cissé wordt gewisseld voor Loic Nego.
75'
Mboyo Ilombe Mboyo pakt uit met een opportunistische poging vanop dertig meter. Eiji Kawashima pakt.
73'
Wissel Standard Yuji Ono ruimt plaats voor Anil Koc.
70'
Kanu besluit over Vrije trap voor de bezoekers, Kanu schiet over. Even later volgt er een akkefietje met Valery Nahayo, Verbist lost het op met een goed gesprek.
68'
Laatste wissel AA Gent Yaya Soumahoro mag gaan rusten, Christian Brüls mag proberen beter te doen. Hervé Kage verhuist naar de linkerflank.
66'
Spelbeeld Het spelniveau en het tempo zijn wat gezakt, iedereen wacht op een opflakkering. Christian Brüls maakt zich klaar voor een invalbeurt.
63'
Penaltyclaim De thuisaanhang wil een strafschop. Yaya Soumahoro gaat echter iets te gemakkelijk neer na een duel met William Vainqueur.
62'
Hoogstandje Kage Hervé Kage zet met een lichtvoetige actie Zié Diabaté in de wind, het vervolg kent minder resultaat.
61'
Vainqueur De Franse middenvelder ontsnapt aan een gele prent na een te late tackle op Renato Neto.
59'
Halve kans Hannes Van Der Bruggen dringt door tot in de Luikse zestien. Hij kan niet voldoende richting geven aan een voorzet vanop de rechterflank.
57'
Van Der Bruggen Hannes Van Der Bruggen is al vaker aan de bal geweest dan Jorge Lopez Montana. Voorlopig ontbreekt de precisie bij de jonge middenvelder.
54'
Thuispubliek 'Allez Gantoise' tiert het thuispubliek. Fernandez ziet dat zijn team niet onaardig is begonnen aan de tweede helft.
52'
Onnauwkeurig Er ligt veel ruimte in de rug van Ibrahima Cissé, maar de doorsteekpass van Hannes Van Der Bruggen naar Yaya Soumahoro is veel te hard.
50'
Redding Kawashima William Vainqueur laat zich in de luren leggen door Hervé Kage. Die passt naar Ilombe Mboyo. De Rode Duivel draait snel weg en schiet. Eiji Kawashima stopt de lage schuiver met één hand af, Ibrahima Cissé werkt weg.
48'
Ingestudeerd nummertje Terwijl zes AA Gent-spelers richting kleine rechthoek lopen bij een vrije trap van Rémi Maréval, Ilombe Mboyo haakt af. Via een Luikse rug krijgen we een corner voor de Oost-Vlamingen.
46'
Twee nieuwe gezichten bij AA Gent Fernandez voert twee wissels door: César Arzo Amposta heeft teveel last van zijn schouder en wordt vervangen door Valery Nahayo. Jorge Lopez Montana werd in de eerste helft op het middenveld steeds voorbijgelopen, Hannes Van Der Bruggen moet meer loopvermogen en duelkracht brengen.
46'
Start tweede helft De bal rolt opnieuw.
21:21
Tussenbalans AA Gent ondervond in het wedstrijdbegin dat het niveau in PO1 hoger ligt dan in PO2. De Luikenaren waren het gretigst, Imoh Ezekiel knalde na een collectieve aanval hoog over.

De thuisploeg kwam na het halfuur beter in de match. Ervin Zukanovic mikte tot twee keer toe een vrije trap rakelings naast, even later moest Eiji Kawashima alles uit de kast halen om een afgeweken bal van Ilombe Mboyo uit zijn doel te ranselen.

Aan de overzijde deed Frank Boeckx niet onder voor zijn collega. Yuji Ono kreeg alle tijd en ruimte om de openingstreffer binnen te koppen, de Gentse goalie voorkwam dat met een uitstekende save. Net voor het rustsignaal leken de Rouches al counterend op weg naar de 0-1, maar Paul-José Mpoku knalde overhaast naast.

Zo dadelijk het vervolg...
21:20
Einde eerste helft Geen doelpunten na de eerste helft tussen AA Gent en Standard.
45'+2
Mpoku naast Standard countert razendsnel na een vrije trap van AA Gent. Michy Batshuayi bedient de vrijstaande Paul-José Mpoku, die blijft niet koelbloedig en knalt naast.
45'+1
Geel Diabite De invaller vliegt op de bon na een stevige overtreding op Renato Neto.
45'
Blessuretijd Eén minuut extra.
42'
Knappe save Boeckx Paul-José Mpoku toont zijn klasse en zet vanop links voor doel. Yuji Ono mag vrijstaand binnenkoppen, maar met een ultieme reflex houdt Frank Boeckx zijn netten schoon. Hier zat veel meer in voor de Rouches.
42'
Kopbal Mboyo Yaya Soumahoro zet zich door op zijn linkerflank. Ilombe Mboyo schampt de voorzet met zijn hoofd. Zié Diabaté ruimt aan de achterlijn op.
41'
Zukanovic bis De Bosniër zet zich opnieuw achter een vrije trap, deze keer enkele meters verder. Zijn poging lijkt een kopie van de vorige vrije schop. Net naast.
40'
Arzo César Arzo Amposta gaat opnieuw liggen nadat hij iets gevoeld heeft aan zijn schouder.
38'
Wissel Standard Jelle Van Damme staat zijn aanvoerdersband af aan William Vainqueur, Zié Diabaté komt tussen de lijnen.
36'
Van Damme Ook de linksachter van Standard sukkelt met een blessure. Zié Diabaté warmt zich stevig op.
35'
Kawashima met de redding Knap nummertje van Ilombe Mboyo. Met zijn uitschuifbaar been zet hij twee Luikenaren op het verkeerde spoor. Hij kapt vervolgens Yoni Buyens uit. Zijn schot wijkt af, Eiji Kawashima moet alles uit de kast halen om de 1-0 te voorkomen.
33'
Rakelings naast Ervin Zukanovic beschikt over een gave traptechniek. Met zijn linker krult hij de vrije schop maar rakelings naast.
32'
Overtreding Kanu Vrije trap voor de thuisploeg nadat Kanu op Ilombe Mboyo ging leunen. De bal ligt net buiten het halve maantje.
30'
Batshuayi Frank Boeckx en Michy Batshuayi strijden in een luchtduel om de bal. Scheids Verbist fluit voor een overtreding van de Luikse aanvaller. Beide spelers hebben verzorging nodig.
30'
Arzo aangeslagen César Arzo Amposta heeft last aan zijn linkerschouder. Afwachten of de verdediger de match kan uitspelen.
29'
Balbezit 55%-45%.
28'
Mareval Rémi Maréval schudt een gevaarlijke voorzet uit zijn voeten, geen enkele ploegmaat kan de bal in doel verlengen.
26'
Ezekiel knalt over Goed uitgespeelde actie van de Rouches. Paul-José Mpoku kopt terug tot bij Imoh Ezekiel. De Nigeriaan knalt van aan de grote rechthoek hoog over.
24'
Soumahoro Hervé Kage zwiert de bal voor doel. Yaya Soumahoro, gehinderd door Ibrahima Cissé, neemt de bal meteen op de slof, de bal vliegt buiten.
23'
Mboyo verrast César Arzo Amposta verstuurt een diepe bal richting Ilombe Mboyo. Kanu verkijkt er zich op, ook de Gentse aanvoerder krijgt het leer niet onder controle.
21'
Geel Lopez Montana Jorge Lopez Montana is al voetballend nog niet in het stuk voorgekomen. Hij haalt Yoni Buyens onderuit, geel voor de Spaanse middenvelder.
20'
Knal Hubert Eerste doelpoging van AA Gent. David Hubert vlamt een afvallende bal naar doel. Zijn poging gaat over.
18'
Terecht afgekeurd Met een halve volley legt Ilombe Mboyo de bal in het net. Maar het feest gaat niet door, de Gentse topschutter stond enkele meters in buitenspelpositie.
17'
Net niet Tot drie keer toen krijgt een Standard-spelers de kans om te schieten, maar telkens ligt een Gentenaar in de weg.
16'
Kawashima De Japanse goalie mag voor het eerst de armens strekken. Hij plukt makkelijk een voorzet van Ilombe Mboyo.
15'
Fernandez De Spanjaard stuurt aan de zijlijn driftig bij.
14'
AA Gent De Buffalo's missen voorlopig scherpte om Standard te verontrusten.
12'
Schot Mpoku Slecht uitverdedigen van de thuisploeg. Paul-José Mpoku waagt zijn kans vanop afstand. Niet zo ver naast.
12'
Interceptie Zukanovic William Vainqueur snoept op het middenveld de bal af en vertrekt dan voor een spurt van veertig meter. Hij legt terug tot bij Michy Batshuayi. Die wil uithalen maar Ervin Zukanovic verijdelt het gevaar.
9'
Corner AA Gent AA Gent forceert via Yaya Soumahoro een hoekschop. Die levert echter niets op.
8'
Standard zet druk Michy Batshuayi zet de Gentse verdedigers vast, Imoh Ezekiel pikt de bal op. Zijn schot waait buiten aan de zijlijn.
6'
Mpoku in één tijd De bal ligt schuin voor doel bij een vrije trap voor Standard. Paul-José Mpoku gaat voor eigen succes, Frank Boeckx pakt zonder veel moeite.
5'
Geel Cendros Lopez Standard duwt door op de linkerflank. Pablo Cendrós López is te laat met zijn tackle op de spurtende Jelle Van Damme, geel is een terechte straf.
2'
Kanu Kanu buffelt het leer na een corner recht in de handen van Frank Boeckx, maar beging eerst een duwfout.
2'
Sollied Onder de vele aanwezigen ook ex-coach Trond Sollied. Ook Juan Carlos Garrido, trainer van Club Brugge, is van de partij.
1'
Aftrap AA Gent heeft de wedstrijd op gang getrapt.
20:26
Sfeer Nostalgie troef in deze slotmatch in het Ottenstadion. Het vuurwerk wordt nu al afschoten, voorzitter De Witte verwacht dat de afwerking van het Arteveldestadion net op tijd (half juli) zal voltooid worden.
19:43
Opstellingen AA Gent-winger Hervé Kage is net op tijd fit geraakt voor dit duel. Jorge Lopez Montana en Yaya Soumahoro krijgen de voorkeur op Hannes Van Der Bruggen en Christian Brüls.

Bij de bezoekers staat Eiji Kawashima opnieuw tussen de palen. Verrassend, want in de laatste wedstrijden mocht Anthony Moris het Luikse doel bewaken. Frédéric Bulot ontbreekt in de wedstrijdkern, zijn plaats wordt ingenomen door Yuji Ono. Dino Arslanagic houdt Laurent Ciman op de bank.
19:25
Laatste match in 'Den Ot'. AA Gent neemt vanavond afscheid van het Jules Ottenstadion, dat drieënnegentig jaar lang de thuishaven van de Buffalo’s is geweest. Op 22 augustus 1920 opende kroonprins Leopold het stadion dat werd vernoemd naar de toenmalige penningmeester Jules Otten. Een half uur voor de aftrap begint de slotceremonie.

Als aandenken kunnen de fans na het seizoen een stoeltje kopen aan een symbolische prijs. De Oost-Vlamingen verhuizen binnenkort naar het Arteveldestadion, dat al kan rekenen op meer dan tienduizend abonnementshouders.
18:21
Wie redt zijn seizoen met laatste Europese ticket? In de eerste van twee rechtstreekse confrontaties strijden AA Gent en Standard om het laatste Europese ticket.

Wie het zal halen, weten we pas zondag. Beide clubs spraken vorig jaar in juli klaar en duidelijk hun ambities uit over kwalificatie voor Europees voetbal. Eén ploeg zal bij winst opgelucht ademhalen, het andere team zal bij verlies moeten vaststellen dat het huidige seizoen mislukt is.

Dat AA Gent nog steeds in de running is, mag een klein mirakel genoemd worden. Het bevond zich voor Nieuwjaar maar net boven de degradatiestreep. Onder impuls van nieuwe coach Victor Fernandez en enkele belangrijke wintertransfers werd het tij gekeerd. De Gentenaren kroonden zich redelijk eenvoudig tot winnaar van Play-Off 2.

Standard wisselde eveneens van trainer en ook deze zet loonde. De Rouches stonden eind oktober op een teleurstellende twaalfde plaats, Ron Jans werd op de keien gezet. Oud-verdediger Mircea Rednic werd binnengehaald. De Luikenaren plaatsten zich na een inhaalrace voor Play-Off 1. Halverwege de nacompetitie hadden ze zelfs uitzicht op de landstitel. Na een één op negen tegen Anderlecht, Club Brugge en Racing Genk was een vierde plek het uiteindelijke verdict.

Welke ploeg zet vanavond de eerste stap richting tweede voorronde van de Europa League? Volg het hier LIVE mee vanaf 20u30.   


0 comments:

Post a Comment