Ads 468x60px

Tuesday

~!Inter en Chelsea hielden al stand in Camp Nou


De vorige drie seizoenen moest Barça in de Champions League driemaal een nederlaag in Camp Nou rechtzetten, maar alleen tegen Arsenal lukte dat. Inter en Chelsea hielden – met horten en stoten en met tien man – stand.

2011-2012 – halve finales Tien Londenaren vechten terug
Chelsea - FC Barcelona 1-0
FC Barcelona - Chelsea 2-2

In Camp Nou wiste Barça de 1-0-nederlaag al snel uit. Busquets zorgde voor 1-0, Chelsea-kapitein Terry slikte rood en Iniesta verdubbelde de score. Maar met tien man knokten de Blues zich weer in de match, dankzij Ramires en Torres ging het naar de finale.
2010-2011 – 1/8ste finales

Fabregas laat Arsenal in de steek

Arsenal - FC Barcelona 2-1
FC Barcelona - Arsenal 3-1

Nadat Arsenal thuis met 2-1 won, zette Fabregas, toen nog een Gunner , met een mislukt hakje Messi op weg naar 1-0. Nadat Van Persie zijn tweede geel kreeg voor het wegtrappen van de bal, zorgden Messi en Xavi ervoor dat Barça zich voor de kwartfinales plaatst.
2009-2010 – halve finales Mourinho bestormt Camp Nou

Inter Milaan - FC Barcelona: 3-1
FC Barcelona - Inter Milaan: 1-0

Na de 3-1 in Milaan hadden Messi en co. alle moeite van de wereld om het catenaccio van Inter te ontgrendelen. Zelfs nadat ref Frank De Bleeckere Motta van het veld stuurt, komt Barça niet verder dan 1-0, weg finale dus. Na het eindsignaal stormt The Special One juichend het veld op .


0 comments:

Post a Comment