Ads 468x60px

Wednesday

Kortrijk en STVV live tekst commentaar en dekking Beker van België

Kortrijk :  2  -    1  :STVV


Einde wedstrijd Na een ondermaatse tweede helft eindigt STVV-Kortrijk op 0-0.
92'
Dufer dichtbij de 1-0 Het publiek is vol verwachting als Gregory Dufer zich achter een vrije schop zet. Kristof Van Hout moet alles uit de kast halen om de nul te houden.
91'
Blessuretijd Twee minuten extra.
90' Description: http://www.nieuwsblad.be/sportwereld/extra/live/voetbal/images/inout_large.gif
Laatste wissel van de wedstrijd Wim Mennes wordt vervangen door Rob Schoofs.
90'
Wijns bijna met de openingstreffer Plots gaat het snel langs beide zijden. David Wijns is goed meegevolgd met een counter van de bezoekers. Zijn stiftbal gaat echter net over.
88'
Menga Dolly Menga laat een staaltje van zijn kunnen zien. Op snelheid houdt hij Baptiste Martin af en schiet richting verste paal. De bal gaat naast.
86'
Veselinovic te zelfzuchtig Dalibor Veselinovic krijgt de bal cadeau van de thuisploeg. De Serviër heeft geen oog voor twee ploeggenoten en schiet ruim naast.
85'
Onzuiver De loopactie van Mustapha Oussalah op een verre bal is uitstekend, het vervolg een pak minder. Zijn voorzet waait over alles en iedereen.
83' Description: http://www.nieuwsblad.be/sportwereld/extra/live/voetbal/images/inout_large.gif
Vervanging STVV Dimitri Daeseleire gaat naar de kant. Yannick Rymenants krijgt een kleine tien minuten om zich te bewijzen.
83'
Beste kans in tweede helft Steven Joseph-Monrose legt terug tot bij David Wijns. De invaller besluit tussen een bos van spelers recht op Davino Verhulst.
80' Description: http://www.nieuwsblad.be/sportwereld/extra/live/voetbal/images/inout_large.gif
Laatste wissel Kortrijk Mohammed Messoudi wordt afgelost door Brecht Dejaeghere.
79'
Niet mals Het thuispubliek spaart Koen Daerden opnieuw niet. Zijn pass voor Dolly Menga is te hard, een fluitconcert volgt.
77'
Vanhaezebrouck niet blij Kortrijk maakt zijn ambities voor de top zes voorlopig niet waar. Coach Vanhaezebrouck werkt zijn frustatie op de dug-out uit.
76' Description: http://www.nieuwsblad.be/sportwereld/extra/live/voetbal/images/geel_large.gif
Geel Delorge De eerste gele kaart van de match is voor Peter Delorge. Zijn innige omarming met Mohammed Messoudi wordt door Delacour bestraft.
74' Description: http://www.nieuwsblad.be/sportwereld/extra/live/voetbal/images/inout_large.gif Description: http://www.nieuwsblad.be/sportwereld/extra/live/voetbal/images/inout_large.gif
Wissels Nils Schouterden wordt naar de kant gehaald, onder luid gejuich komt Dolly Menga het veld op.

Bij de bezoekers ruimt Pablo Chavarria plaats voor David Wijns, die terugkeert na maanden blessureleed.
74'
Capon Nils Schouterden dropt een voorzet richting tweede paal. Brecht Capon kan tussen twee Haspengouwers met het hoofd ontzetten.
72'
Joseph-Monrose ontsnapt aan geel Nils Schouterden gaat neer na een stevige charge van Steven Joseph-Monrose, die geen gele kaart krijgt voor zijn onbesuisde actie.
69'
Zwak getrapte corner De vurige thuissupporters laten hun ongenoegen horen wanneer Koen Daerden een corner opnieuw te zwak trapt.
67' Description: http://www.nieuwsblad.be/sportwereld/extra/live/voetbal/images/inout_large.gif
Wissel Kortrijk Vanhaezebrouck brengt meer offensieve stootkracht tussen de lijnen met Dalibor Veselinovic. Peter Czvitkovics mag gaan rusten.
66'
Penalty? Steven Joseph-Monrose zet zich door in de Truiense zestien en gaat dan na een ingreep van Sascha Kotysch tegen de grond. Delacour wil niet weten van een strafschop.
64'
Nieuwe krachten Enkele wisselspelers maken zich klaar voor een invalbeurt. De wedstrijd kan zeker wat verse krachten gebruiken.
60'
Laag tempo Het niveau verwatert. Teveel slordigheden langs beide kanten stapelen zich op: een foute pass, de bal die van een voet springt. Dit zijn de ingrediënten van de jongste minuten.
57'
Elleboog? In een zeer sportieve wedstrijd krijgen we een eerste akkefietje. De Kortrijk-spelers maken misbaar en beweren dat Wim Mennes een elleboogstoot uitdeelde. Scheids Delacour gaat niet in op het verzoek en laat verderspelen.
55'
Kopbal Martin Een goed aangesneden vrije trap belandt op het hoofd van Baptiste Martin. De kopbal van de centrale verdediger is echter te centraal. Eindelijk nog eens een bal tussen de palen.
53'
Sfeer Het publiek wordt stiller met de minuut, de tweede helft heeft voorlopig weinig om het lijf.
51'
Oussalah Mustapha Oussalah zet zijn motor aan en wil met een lage voorzet een medespeler bereiken. Sascha Kotysch zet er zijn voet tegen, corner voor de Kerels.
49'
Kopbal Delorge Gregory Dufer holt achter elke diepe bal aan. Hij zet voor richting Peter Delorge, maar de middenvelder kan zijn kopbal niet kadreren.
48'
Kortrijk Kortrijk steekt als eerste de neus aan het venster. De Kanaries kunnen een hoekschop wegwerken.
46'
Start tweede helft Wie scoort als eerste?
20:51
Tussenbalans Beide ploegen begonnen met aanvallende intenties aan de partij. Kortrijk leek als eerste gescoord te hebben, maar het scheidsrechterlijk trio dacht daar anders over. Een vrije trap werd met het hoofd verlengd, Brecht Capon joeg de bal overhoeks binnen. Het doelpunt werd onterecht wegens buitenspel afgekeurd.

Op het halfuur maakten de bezoekers opnieuw hun beklag. Steven Joseph-Monrose kon alleen op doel afstormen, maar ook hij werd verkeerdelijk afgevlagd.

STVV stelde daar een grote portie enthousiasme tegenover. Maar in de zone van de waarheid ontbraken koelbloedigheid en de geblesseerde Ghoochanejhad Reza.

Voorlopig dus een brilscore na een niet onaangename eerste helft. Krijgen we een doelpunt na de koffie? Zo dadelijk het vervolg...
20:50
Rust Geen doelpunten in de eerste helft tussen STVV en Kortrijk.
45'
Blessuretijd We krijgen één minuut extra. De eerste helft sleept zich naar het rustsignaal.
42'
Steekpass Steven Joseph-Monrose glipt tussen het duo Vincent Euvrard-Sascha Kotysch door, maar de bal is net iets te hard.
41'
Onnauwkeurig (bis) Deze keer kruipt Gregory Dufer in de rol van aangever, Kristof Van Hout maakt het gevaar onschadelijk. Peter Delorge stond klaar om af te drukken.
39'
Onnauwkeurig Kortrijk met knullig balverlies, maar Nils Schouterden kan niet maximaal profiteren. Zijn voorzet eindigt de grijparmen van Kristof Van Hout.
37'
Kopbal Schouterden Kristof Van Hout komt te laat bij de corner, maar de kopbal van Nils Schouterden gaat over en naast.
35'
Corners KVK krijgt een vierde hoekschop, maar STVV werkt het gevaar weg. Sterker nog, Gregory Dufer bezorgt de Limburgers een tweede corner.
33'
Opnieuw misser Kortrijk wordt een grote kans onthouden. Op het moment dat de bal vertrekt, staat Steven Joseph-Monrose op gelijke hoogte met Vincent Euvrard. De fase wordt onterecht afgevlagd wegens buitenspel, anders kon de Fransman alleen op doel af.
30'
Counter STVV Nils Schouterden snelt op de rechterflank zijn tegenstander voorbij. Het lijkt een gevaarlijke tegenprik te worden maar de jonge middenvelder/aanvaller gaat voor eigen succes. Onterecht want hij schiet hoog over. Hier zat meer in.
28'
STVV Alessandro Iandoli versiert een hoekschop en krijgt daarvoor de handen op elkaar.
26'
Spelbeeld Er is momenteel weinig verschil in de partij tussen de rode lantaarn en het nummer vier. STVV mist Ghoochanejhad Reza in de punt van de aanval, Kortrijk baalt van het onterecht afgekeurde doelpunt.
23'
Voorzet Iandoli Alessandro Iandoli met de voorzet tussen keeper en verdediging, maar Koen Daerden kan zijn voet er niet tegen zetten.
23'
Zukanovic mikt net te hoog Nu zijn de bezoekers wel gevaarlijk via een hoekschop. In de rebound waagt Ervin Zukanovic zijn kans, de bal scheert de deklat.
22'
Vluchtschot Steven Joseph-Monrose probeert het vanuit de draai met een vluchtschot, de bal gaat hoog over. De bal is blijkbaar nog aangeraakt door een STVV-speler, want we krijgen een nieuwe corner.
20'
Hoekschop Mohammed Messoudi sleept een corner uit de brand, maar de West-Vlamingen kunnen de stilstaande fase niet verzilveren.
19'
Schot Czvitkovics Peter Czvitkovics richt zijn vizier op het Truiense doel, Davino Verhulst raapt simpel de botsende bal op.
16'
Van Hout Dimitri Daeseleire wordt vergeten op de rechterflank en gooit het leer voor doel. Kristof Van Hout kan makkelijk plukken.
13'
STVV rukt op De thuisaanhang laat van zich horen. Na enkele snelle driehoekjes wordt Koen Daerden diep gestuurd. Baptiste Martin is attent en zet de bal buiten.
11'
Daerden Koen Daerden lijdt balverlies en pakt daarna uit met een te stevige tackle op Mohammed Messoudi.
9'
0-1 onterecht afgekeurd Een vrije schop wordt verlengd tot aan de tweede paal. Brecht Capon jaagt de bal overhoeks binnen, maar het feestje gaat niet door. Het scheidsrechterlijk trio keurt het doelpunt af wegens buitenspel, uit de herhaling blijkt het tegendeel.
8'
Hoog bezoek Stayen krijgt vanavond schoon volk over de vloer. Barcelona, dat vorige maand de wereldbeker voor clubs veroverde, stuurt zowaar een scout naar Zuid-Limburg. Ook spionnen van Bayer Leverkusen, Everton en Schalke 04 zijn aanwezig.
7'
Schot Dufer Nils Schouterden laat de bal liggen voor Gregory Dufer. Die twijfelt niet en haalt hard uit. De bal zoeft over de lat. Aangenaam begin van deze partij.
6'
Infiltratie Mennes Wim Mennes duikt bij een hoge bal in de zestien op, maar zijn gekraakt schot levert weinig gevaar op.
5'
Verhulst met de interceptie Mohammed Messoudi krijgt centraal een zee aan ruimte en steekt door tot bij Pablo Chavarria. Doelman Davino Verhulst is net iets eerder op de bal en maait bij zijn actie ook de Argentijn tegen de grond.
4'
Euvrard staat pal Steven Joseph-Monrose wordt gelanceerd door Brecht Capon. De jonge aanvaller raakt echter niet voorbij Vincent Euvrard, die wel een hoekschop moet toestaan.
3'
Eerste dreiging Koen Daerden zoekt de combinatie op en kopt richting strafschopgebied. Ervin Zukanovic ruimt op voor de aanstormende Dimitri Daeseleire.
1'
Aftrap De thuisploeg heeft de wedstrijd op gang getrapt.
20:03
Eén minuut stilte We krijgen één minuut stilte ter nagedachtenis van Jean-Marc Degrijse, de sterke man op de achtergrond bij Kortrijk. De Kerels spelen de rest van het seizoen met een rouwband.
19:45
Opstellingen De voorhoede van STVV is onthoofd door de afwezigheid van Ghoochanejhad Reza, tweede in de topschutterstand met tien doelpunten, en Rubin Okotie. Gregory Dufer en Nils Schouterden draven op in de aanval.

Bij de bezoekers ontbreekt enkel de geschorste Ernest Nfor. Dalibor Veselinovic start op de bank, Steven Joseph-Monrose is zijn vervanger. 
18:07
Voorbeschouwing Hekkensluiter STVV ontvangt seizoensrevelatie Kortrijk.

Sint-Truiden heeft maar één voornemen gemaakt voor 2012: knokken tot het bittere einde om zo het behoud in eerste klasse te verzekeren. De Haspengouwers hebben drie punten achterstand op het nummer veertien, Zulte-Waregem.

De Kanaries zijn dan ook nog steeds op zoek naar versterking. Ondanks de vele namen die circuleerden in de wintermercato (o.a. Chatelle, Iakovenko, Berrier, Nong), is Standard-belofte Dolly Menga de enige nieuwkomer in de groep van Franky Van der Elst.

Kortrijk, het nummer vier in de rangschikking, trapt het nieuwe kalenderjaar met veel vertrouwen af. Met elf wedstrijden voor de boeg gaan de West-Vlamingen voluit voor een tweede deelname aan Play-Off 1. Een waar huzarenstukje, gezien de beperkte middelen.

KVK komt voorlopig verzwakt uit de transferperiode. Huurling Rami Gershon werd door Standard teruggehaald. De Israëli was één van de steunpilaren in de defensie die maar liefst acht keer de nul kon houden.

Zet STVV operatie redding in met een overwinning of gaat Kortrijk door op zijn elan? Volg het hier LIVE mee vanaf 20u. 


1 comments:

Anonymous said...

Superbe

Post a Comment