Ads 468x60px

Monday

~KRC Racing Genk en W. Beveren live tekst commentaar en dekking






Racing Genk :  1  --   1  : W. Beveren

Einde wedstrijd Na een flauwe eerste en een louter door spanning en inzet gedreven tweede helft, eindigt deze partij op een billijke puntendeling.

Voor de thuisploeg is dit een gewonnen punt. Racing Genk moet het eerder als twee verloren eenheden beschouwen.
92'
Badash op Van Hout Na wegglijden van Kalidou Koulibaly kan Badash op doel af. Hij stuit echter op Van Hout.
90'
Drie minuten extra tijd De thuisaanhang kan zich alvast luidkeels vinden in een punt.
89'
Geel Lepoint Lepoint en Jelle Vossen hangen in elkaar op wat eerder een worstelgreep lijkt dan een voetbalduel. Alleen Lepoint krijgt een straf.
88'
Niemand werkt de 1-2 af Kumordzi zet een dubbelpass op. Hij legt breed voor doel, maar niemand kan de bal over de lijn werken.
87'
Waar zijn die kansen? Het is al een tijdje wachten op een kans langs beide zijden...
83'
Laatste wissel Been bengt zijn derde wisselspeler tussen de lijnen. Jordy Croux komt in de plaats van de trekkebenende De Ceulaer.
81'
Nog een Genkse wissel Been gooit Bennard Kumordzi in de strijd ten nadele van Julien Gorius.
78'
D'Ulivo vervangen De geblesseerde kan niet verder en wordt vervangen door Franco Zennaro.
77'
Geel Badash De doelpuntenmaker gaat te gretig meeverdedigen en glijdt Khaleem Hyland onderuit.
75'
D'Ulivo lijkt geblesseerd De thuisploeg staat even met z'n tienen want Cédric d'Ulivo heeft verzorging nodig aan wat op een spierblessure lijkt.
73'
Wedstrijd kantelt De fusieploeg is al een tiental minuten baas. Racing Genk slaagt er niet meer in om tot gevaar te komen.
65'
Strafschop onthouden Net voor de gelijkmaker beging Thomas Buffel zuiver handspel in de eigen zestien na een voorzet van op de flank. De Limburgers ontsnapten daar al aan de gelijkmaker.
64'
Wissel bij Genk Elyaniv Barda mag op wintervakantie. Supersub Glynor Plet moet mee de winning goal komen forceren.
62'
1-1 Badash Simpele gelijkmaker voor de thuisploeg. Hamalainen lijdt balverlies aan Lepoint. Hij tikt door naar Badash. Die kan alleen op Van Hout af en scoort de gelijkmaker.
57'
Vrije trap Sonck De Ninovieter zet zich achter de bal voor een vrije trap van op een interessante plek. Zijn poging gaat over.
56'
Eerste wissel Shish moet naar de kant. Rachid Farssi is zijn vervanger.
55'
Redding Coosemans De goalie moet zich strekken op een plaatsbal precies in de hoek vanwege De Ceulaer.
50'
Transfernieuws Het grootste nieuws dat totnogtoe hier vandaag te rapen valt is de retour van Lepoint naar Gent. De huurling mag na nieuwjaar terugkeren naar de Arteveldestad en krijgt een verlengd en verbeterd contract. Mogelijk worden andere spelers in de ruil betrokken.
46'
Tweede helft Dezelfde 22 protagonisten beginnen aan de tweede periode.
15:21
Rusten Na een flauwe eerste helft kunnen de bezoekers gevleid de rust in met 0-1.

Het begon en eindigde op dezelfde manier: enkele pogingen langs beide kanten. Tussenin was het echter te weinig. Hopelijk brengt de tweede helft beterschap.
45'+1
Vluchtlob Hamalainen De linksachter ziet dat Colin Coosemans uit zijn doel staat en gaat zijn kans op de afvallende bal. De lob gaat over.
44'
Schot Cruz De Colombiaan controleert met de knie en trapt in de vlucht, nadat Anele Ngongca sierlijk onder het leer gaat. Van Hout pakt in twee tijden.
40'
En bijna 1-1 Badash krijgt plots veel vrijheid. Hij schiet naar de korte hoek, waar Van Hout de voorsprong op het bord houdt.
39'
0-1 uit het niets en met een gelukje Een fraaie opwipper naar Julien Gorius. Diens poging wordt geblokt maar valt goed voor de voet van Jelle Vossen die via Colin Coosemans kan scoren.
38'
Slordigheden over en weer Het niveau gaat niet omhoog. Telkens wanneer beide ploegen in een gevaarlijke positie kunnen komen, loopt er wel iets mis.
31'
Buffel niet egoïstisch Prima mogelijkheid voor de bezoekers. Jelle Vossen tikt in de vlucht door naar Thomas Buffel. Die kan kiezen tussen zelf trappen of enkele afspeelmogelijkheden. Thomas Buffel legt breed, maar dat was niet de juiste keuze.
30'
Vrije trap Vossen De kapitein neemt de vrije schop van op een dikke twintig meter. Het leer lijkt goed te vertrekken. Echter springt de muur net hoog genoeg op om zijn poging te doen afwijken in hoekschop.
25'
Partij kabbelt verder Na een aardige openingsfase zitten we nu naar een veredelde oefenpartij te kijken. Het tempo ligt laag.
21'
Smet in de weg Racing Genk wil ontzetten, maar via het lichaam van de scheidsrechter levert het opnieuw Waas balbezit op. Belhocine kan echter niet gepast voorzetten.
18'
Geel Hyland Flukse aanval van de thuisploeg. Cédric d'Ulivo is sneller op de bal en Khaleem Hyland haalt hem foutief onderuit.
13'
Sibum nu wel op de bon Een minuut na Belhocine gaat zijn collega-centrale verdediger ook in de fout. Hij trapt langs achter op de wegdraaiende Elyaniv Barda. De Nederlander krijgt wel geel.
12'
Stevige tik van Belhocine Jelle Vossen wordt fors aangepakt door de verdediger. Belhocine ontsnapt aan een kaart.
8'
Lijnrechter alweer in de fout De grensrechter vlagt de thuisploeg voor de tweede keer ten onrechte af als er een tegenaanval met gevaar in de maak is.
7'
Doorsteekbal net te hard De Ceulaer wil Elyaniv Barda diep sturen. De Limburger ziet de opening naar de Israeliër, maar de pas is een tikkeltje te hard.
4'
Gorius trapt op de paal Rond de zestien krijgt de Fransman veel tijd en ruimte. Hij waagt z'n kans en de lage knal spat uiteen op de staak.
1'
Eerste poging Na exact 43 seconden schrijft Barda de eerste doelpoging op zijn naam. Hij schiet uit de draai. Zijn schot schuift naast.
1'
Aftrap Met enkele minuten vertraging gaat de partij van start.
14:32
Opstellingen De thuisploeg begint met de verwachte elf aan de aftrap.

Been zet Katuku Tshimanga op de bank, net als Fernandez. José Ferreira Nadson is terug en ook Hamalainen krijgt een kans. Jelle Vossen staat terug in de basis, Steven Joseph-Monrose is ziek en dus afwezig.
13:48
Voorbeschouwing Terwijl de kerstkalkoen bij de meeste mensen nog aan het verteren is, maken de heren voetballers zich op voor de laatste wedstrijd van de voetbaljaargang 2012. Een partijtje voetbal op 'Boxing Day' is traditie in pakweg Engeland, maar in onze contreien lijkt de belangstelling eerder matig. Benieuwd hoeveel volk er op de Freethiel zit om W. Beveren en Racing Genk hun laatste kunstjes van dit jaar te zien vertonen.

Glen De Boeck is aan een fraaie 'Operatie Redding' bezig met zijn troepen. De coach kan 10 op 15 voorleggen en klimt zo voorlopig weg van de degradatieplaatsen. Nog maar weinig ploegen zakken met een gerust gemoed af naar het Waasland de laatste weken.

Voor Wesley Sonck wordt het een weerzien met de ploeg waar hij groot werd. Ook Ndabashinze Dugari speelt tegen zijn ex-werkgever.

Mario Been oogstte van alle kanten lof voor het fraaie spel in grote delen van de clash tegen Anderlecht afgelopen zondag. Helaas bleven de Limburgers zonder punten achter. Daardoor staan ze slechts op een zesde plaats, terwijl dat qua spelniveau gerust enkele plaatsen hoger mocht zijn.

Doet de Nederlander terug een beroep op Jelle Vossen in de basis na zijn spierblessure? En wordt Elyaniv Barda dan het kind van de rekening?

Zet W. Beveren zijn opmars weg van Play-off 3 voort, of pakken Been & co nog eens de volle buit om in het spoor van de subtop te blijven? Volg de partij hier fase per fase LIVE mee vanaf 14u30!



0 comments:

Post a Comment