Ads 468x60px

Monday

#Vier leiders in de Jupiler Pro League

Na de twaalfde speeldag in onze vaderlandse competitie wordt de leiding in de Jupiler Pro League maar liefst door vier ploeg gedeeld. Zulte-Waregem, dat won bij Waasland-Beveren; Club Brugge, waar na een 2 op 12 stilaan een crisissfeer hangt; Anderlecht, dat verrassend onderuit ging bij Charleroi; en Genk, dat gelukkig was met een 1-1-gelijkspel bij Kortrijk, delen de leiding.
Club Brugge - Lokeren
Lokeren speelde vrank en vrij in het Jan Breydel-stadion en daar had de Brugse defensie, die vaak een slecht figuur sloeg, het moeilijk mee. Tchité veegde met een prachtige omhaal het openingsdoelpunt van Harbaoui weg, maar nog voor rust zette Nill De Pauw de 1-2 op het bord. Na rust vergrootte Patosi de Lokerse voorsprong tot 1-3. Een langgerekt slotoffensief bracht Club Brugge opnieuw via Tchité nog tot de 2-3, maar mede door een afgekeurd doelpunt kwam de thuisploeg niet meer langszij.

KV Kortrijk - Genk
Kortrijk en Genk brachten een matige, maar potige wedstrijd op de mat. Het was na een eerste helft met weinig kansen, wachten op de tweede helft om het eerste doelpunt te noteren. Jelle Vossen brak kort na rust de ban voor de bezoekers. Na dat doelpunt trok Kortrijk het laken naar zich toe, maar pas in de slotfase leverde dat offensief de verdiende gelijkmaker via Chavarria op.
Waasland Beveren - Zulte Waregem
Zulte Waregem kwam via een kopbal van Franck Berrier al snel op voorsprong. De thuisploeg herstelde daarna het evenwicht meer kreeg geen grote kansen meer in de eerste helft. In de tweede helft was er meer druk van de thuisploeg maar dat leverde geen doelpunt op. Het was integendeel berrier die in de 90ste minuut met een lobbal zijn tweede doelpunt van de avond scoorde.

Beerschot - OH Leuven
Kenneth Van Goethem zorgde voor de 0-1met een prachtig doelpunt in minuut 57.. Zijn schot plofte voorbij een verbaasde Stijn Stijnen. Karel Geraerts zorgde met een lage schuiver voor de 0-2  na 86 minuten en amper twee minuten later wandelde Stéfan Gislason simpel door de paarse verdediging en schoot de bal mooi voorbij Stijn Stijnen en meteen 0-3. Op penalty milderde Losada nog in de 90ste minuut tot 1-3.Beerschot haalt daarmee 1 op 12.  Voor OH leuven blijft de succesreeks verder gaan, ze halen nu 12 op 12.

KV Mechelen - Lierse SK
De Denen Thomas Enevoldsen en Nicklas Pedersen zorgden in de eerste helft voor de doelpunten na assists van David De Storme en Alessandro Cordaro.  Lierse SK knokte wel maar in de zone van de waarheid stokte het steeds. Tien minuten voor affluiten zorgde Thomas Enevoldsen met het derde Deense doelpunt van de avond voor de beslissing. Hij kreeg de bal mee in de kluts en omspeelde Matz Sels en nette zo zijn tweede treffer van de avond. Afwachten wat dit betekent voor de positie van trainer Chris Janssens.

AA Gent -Bergen
Na een magere twee op negen heeft AA Gent eindelijk nog eens kunnen winnen. Onder leiding van interim-coach zette het Bergen opzij met 2-0. Ilombe Mboyo was de gevierde man met een doelpunt in elke helft. De Buffalo's speelden zonder vertrouwen. De onnauwkeurigheden stapelden zich op, het thuispubliek liet zijn ongenoegen geregeld horen. Bergen was niet veel beter en had halverwege de tweede helft een grote kans op de gelijkmaker. Sergio Padt verijdelde met een zweefsprong de 1-1 van Jeremy Sapina. Ook de Draken blonken niet uit in een vloeiende combinaties en waren helemaal uitgeteld na de late 2-0.

Charleroi-Anderlecht
Anderlecht had wel kansen, maar faalde telkens in de afwerking. Bij Charleroi was de eerste mogelijkheid wel meteen raak. Het was Giuseppe Rossini die de bal in de 28e minuut inkopte. Voor de 2-0 hoefde Charleroi niet eens zelf te zorgen. Doelman Silvio Proto wou een voorzet weg boksen, maar de bal belandde knullig op het gezicht van Marcin Wasilewski en ging zo in doel.