Ads 468x60px

Sunday

Anderlecht en Standard live tekst commentaar, score, en de dekking Belgique Jupiler Pro League 5,5,2013


Anderlecht   2  -  0   Standard
55' Guillaume Gillet
66' Guillaume Gillet penalty


Gillet bezorgt Anderlecht leidersplaats Anderlecht herademt na zijn tweede zege in Play-Off 1. Het won dankzij twee doelpunten van Guillaume Gillet van Standard en verovert zo opnieuw de koppositie.

De thuisploeg wou de Rouches in het wedstrijdbegin versmachten, maar dat lukte niet. De bezoekers herstelden snel het evenwicht. Qua spanning en doelkansen bracht de eerste helft veel te weinig. Sacha Kljestan was dicht bij de openingstreffer maar miste zijn kopbal.

Na de pauze leken we af te stevenen op hetzelfde spelbeeld. Totdat Lucas Biglia zich achter een vrije trap zette. Guillaume Gillet klom het hoogst, kopte raak en zette zo het Constant Vanden Stockstadion in vuur en vlam: 1-0.

Halverwege de eerste helft ging Dino Arslanagic aan Dieumerci Mbokani hangen. Sacha Kljestan was voor de match aangeduid als penaltytrapper, maar zat 100% niet in de wedstrijd. Guillaume Gillet nam zijn verantwoordelijkheid en scoorde zowaar vanop elf meter: 2-0.

De Luikenaren waren niet bij machte om de aansluitingstreffer te scoren, Matias Suarez rook de 3-0 maar zijn schot strandde op de paal.

Anderlecht zet Standard op vier punten met nog drie wedstrijden te spelen. Of de Brusselse trein nu echt is vertrokken, zien we volgende week. Dan trekt RSCA naar Racing Genk. Sclessin maakt zich op voor de komst van Club Brugge, dat straks nog in actie komt tegen Lokeren.

16:26
Einde wedstrijd Anderlecht wint met 2-0 van Standard.
91'
Arslanagic naast Een corner wordt doorgekopt tot bij Dino Arslanagic. De jonge Belg met Bosnische roots kopt van dichtbij naast. Hij krijgt in deze fase wel de voet van Dieumerci Mbokani in het gelaat en heeft verzorging nodig.
90'
Blessuretijd We krijgen drie minuten extra.
87'
Laatste wissel Anderlecht Cheikhou Kouyaté verlaat onder applaus het terrein. Marcin Wasilewski maakt de slotminuten vol.
85'
Mpoku showt Paul-José Mpoku schudt opnieuw een knappe dribbel uit zijn benen, maar zijn rendement ligt te laag in deze partij.
83'
Kouyaté Cheikhou Kouyaté heeft last van krampen. Ondertussen helpt Guillaume Gillet scheids Van de Velde een handje, die een zendertje was kwijtgeraakt.
81'
Laatste tien minuten Het tempo in de match is serieus gezakt. Anderlecht is content met de huidige tussenstand, Standard kan nog steeds geen vuist maken.
78'
Knal Cristea Adrian Cristea heeft buskruit in zijn linkervoet. De bal zoeft maar net naast de verste paal buiten.
78'
Laatste wissel Standard Michy Batshuayi wordt afgelost door Kensuke Nagai.
76'
Tegen de lat In eerste instantie komt de pass van Matias Suarez niet aan. Hij mag het zelf opnieuw proberen in de herneming. Hij krult de bal tegen de lat.
75'
Biglia Ook Lucas Biglia kijkt een beetje mistroostig. Na een slippertje tast hij naar zijn bovenbeen.
75'
Wissel Anderlecht Behrang Safari ruimt geblesseerd plaats voor Olivier Deschacht.
74'
In de muur Paul-José Mpoku krijgt het leer niet over de muur.
74'
Vrije trap Standard Imoh Ezekiel lokt slim een vrije trap uit. De bal ligt schuin voor doel, op zo'n twintig meter.
72'
Safari aangeslagen Olivier Deschacht warmt zich intensief op aan de zijlijn.
71'
Dreiging Mpoku Met een schijnbeweging zet Paul-José Mpoku Guillaume Gillet op het verkeerde spoor. Zijn voorzet wijkt af, geen enkele Standard-speler staat op de goede plaats om de bal binnen te duwen.
69'
Standard van slag Anderlecht houdt het gaspedaal in. Standard moet alle zeilen bijzetten, Dino Arslanagic kopt een voorzet in hoekschop.
68'
Penaltycomplex even afgewend Eiji Kawashima zat er dicht bij maar de strafschop van Guillaume Gillet verdwijnt in het zijnet.
66'
2-0 Guillaume Gillet verdubbelt vanop elf meter de voorsprong voor Anderlecht.
65'
Penalty Anderlecht Dennis Praet behoudt het overzicht en bedient Dieumerci Mbokani. Die wacht totdat Dino Arslanagic de overtreding begaat: strafschop voor paars-wit en geel voor de verdediger.
64'
Wissel Standard Yoni Buyens wordt gewisseld voor Adrian Cristea.
64'
Arslanagic Dino Arslanagic schuwt het gevaar niet en gooit zich in de baan van het schot van Dieumerci Mbokani.
62'
Nuytinck keert op tijd terug Frédéric Bulot maakt zich klaar voor een stevig schot, de poging van de Fransman raakt niet voorbij Bram Nuytinck.
61'
Nummertje van Mbokani Dieumerci Mbokani draait aan de achterlijn Dino Arslanagic een loer, Eiji Kawashima onderschept de voorzet van de Congolees.
59'
Wissel RSCA Het antwoord van van den Brom laat niet op zich wachten. Dennis Praet maakt zijn wederoptreden, Milan Jovanovic ziet zijn rugnummer verschijnen en verlaat met zwaaiende armen teleurgesteld het veld. Hij reageert zijn frustraties af op een drinkbus.
58'
Wissel Standard Rednic grijpt meteen in. Zié Diabaté wordt vervangen door Imoh Ezekiel. Jelle Van Damme verhuist naar de linksachter.
57'
Safari attent Behrang Safari werkt met de borst een gevaarlijke voorzet over de doellijn.
56'
Gillet scoort opnieuw tegen Standard Guillaume Gillet pikt regelmatig zijn doelpuntje mee tegen Standard en ook vandaag is het weer raak.
55'
1-0: Gillet Guillaume Gillet breekt de match open. Lucas Biglia met de goed genomen vrije trap. Guillaume Gillet klimt boven Dino Arslanagic uit en knikt de openingstreffer binnen: 1-0.
54'
Suarez neer Yoni Buyens werkt Matias Suarez tegen de vlakte. De volgende overtreding levert een gele kaart op.
51'
Duel Jovanovic-Opare Milan Jovanovic laat zich niet opnieuw vangen aan Daniel Opare, die uitpakt met een stevige schouderduw. In de reguliere competitie nam Jova revanche en dat kwam hem op een domme rode kaart te staan. Eiji Kawashima kan de vrije trap uit de lucht plukken.
50'
Vrije trap Kljestan Sacha Kljestan plaatst een vrije trap niet over, wel naast de rode muur. De bal tikt buiten.
48'
Batshuayi overhaast Michy Batshuayi gaat voor eigen succes, zijn uithaal met links gaat over en naast.
47'
Suarez Na een luchtduel tussen Massimo Bruno en Laurent Ciman botst de bal voor de voeten van Matias Suarez, maar opnieuw staat het vizier van het nummer negen van Anderlecht niet op scherp.
46'
Begin tweede helft De bal rolt opnieuw, geen wissels bij de rust.
15:20
Tussenbalans Anderlecht wou Standard meteen bij de keel grijpen, maar de defensie van de Rouches hield makkelijk stand. Daniel Opare blokte een overhoeks schot van Milan Jovanovic af. Na het openingskwartier herstelden de Luikenaren het evenwicht.

Halverwege de eerste helft lanceerde Silvio Proto met een vrije trap Matias Suarez. Die trapte de bal tegen de netten, maar de Argentijn werd afgevlagd wegens buitenspel. Een erg betwistbare fase.

De paars-witte verdediging had bij momenten de handen vol aan Paul-José Mpoku en Michy Batshuayi, maar Silvio Proto bedreigen zat er niet in. En dus bleven we qua spektakelwaarde op onze honger zitten.

De gevaarlijkste doelkans kwam nog op naam van Sacha Kljestan. Hij miste volledig vrijstaand zijn kopbal na een vrije trap van Lucas Biglia.

Wil Anderlecht het verschil in de tweede helft maken, dan zal het samenspel een stuk beter moeten. Standard is niet ontevreden na de eerste helft en hoopt na de pauze op een vlijmscherpe counter. Zo dadelijk het vervolg...

15:20
Einde eerste helft Voorlopig geen doelpunten in Anderlecht-Standard.
45'
Blessuretijd Eén minuut extra.
44'
Suarez naast Behrang Safari steekt knap door tot bij Milan Jovanovic. Die ziet Matias Suarez vrijstaan, de Argentijn heeft nog steeds zijn beste vorm niet te pakken en schiet ver naast.
43'
Bruno Het samenspel verloopt bijzonder stroef bij Anderlecht. Bewijs hiervan is de slordig uitgevoerde counter via Massimo Bruno.
43'
Kawashima De Japanse goalie mag eindelijk de handen uit de mouwen steken, al heeft hij weinig problemen met de matig genomen vrije schop van Lucas Biglia.
41'
Proto Paul-José Mpoku verstuurt een listige vrije trap naar de kleine rechthoek. Silvio Proto kan klemmen.
40'
Corner Standard Michy Batshuayi legt het leer klaar voor zijn linker, via een paars-wit been mogen de Rouches een nieuwe hoekschop nemen.
39'
Mbokani glijdt weg Daniel Opare laat zich simpel omspelen door Matias Suarez. Dieumerci Mbokani maakt zich klaar voor een halve volley maar glijdt weg.
38'
Slag op het middenveld William Vainqueur, in de belangstelling van RSCA, en co hebben de overhand op het middenveld genomen.
37'
Schot Mpoku De bal raakt niet weg uit de zestien van Anderlecht. Paul-José Mpoku knalt, via Cheikhou Kouyaté krijgen we een corner voor Standard.
36'
Kawashima Silvio Proto wil opnieuw met snelle uittrap zijn aanvallers lanceren, Eiji Kawashima komt gepast uit zijn doel.
35'
Kljestan naast Lucas Biglia schildert de vrije trap op het hoofd van Sacha Kljestan. De volledig vrijstaande Amerikaan mist zijn kopbal, de bal gaat ruim naast.
34'
Hands van Opare Een aanval van Anderlecht wordt onderbroken na een handsbal van Daniel Opare. Vrije trap.
33'
Safari slordig Behrang Safari krijgt op zijn linkerflank een boulevard aan ruimte, zijn voorzet bereikt geen ploegmaat.
31'
Jovanovic Milan Jovanovic maakt veel misbaar na een licht contact met Yoni Buyens. Scheids Van de Velde laat gewoon verderspelen.
30'
Sfeer Het publiek zet zich er nog eens achter. De match kan een boost gebruiken, voorlopig voldoet de topper niet aan de hooggespannen verwachtingen.
28'
Nuytinck De Nederlander ontsnapt aan een gele prent na een stevige overtreding op Michy Batshuayi.
27'
Vainqueur met de interceptie William Vainqueur voorkomt een Brusselse counter. Hij onderschept met zijn uitgestrekt been een lange bal van Cheikhou Kouyaté.
25'
Biglia over De aanvoerder van Anderlecht mikt hoog over. Stilstaande fases, ze blijven een werkpunt voor de uittredende landskampioen.
24'
Anderlecht is stilgevallen RSCA heeft geen vervolg kunnen breien aan de goede start. Dieumerci Mbokani lokt slim een vrije trap uit, op zo'n vijfentwintig meter van de Luikse kooi.
22'
Doelpunt afgekeurd De netten trillen wanneer Matias Suarez de bal binnentrapt. Op assist van Silvio Proto omspeelt de ex-Gouden Schoen Eiji Kawashima. Maar het feestje gaat niet door, ook al blijkt uit de herhaling dat de beslissing van de scheidsrechter betwistbaar is.
21'
Schot Mpoku De actie begint bij Michy Batshuayi, die drie Anderlecht-verdedigers aan de praat houdt. Yoni Buyens wil uithalen maar dat lukt niet. Dan maar Paul-José Mpoku, zijn poging gaat naast.
19'
Te hard Standard drukt paars-wit terug. Yoni Buyens verstuurt een pass naar Jelle Van Damme, die er net niet bij kan.
17'
Eerste kwartier Anderlecht was baas in het eerste kwartier maar heeft geen doelrijpe kans kunnen creëeren. Standard heeft in de laatste minuten het evenwicht hersteld.
16'
Balbezit 62%-38%.
14'
Kopbal Van Damme Jelle Van Damme gooit zich naar een voorzet vanop rechts maar kan geen richting geven aan zijn kopslag.
13'
Standard De bezoekers proberen het leer wat langer in eigen rangen te houden. Laurent Ciman mag een vrije schop nemen, de bal vliegt buiten.
11'
Mbokani gaat storen Zié Diabaté wil uitverdedigen maar komt Dieumerci Mbokani tegen. Een nieuwe hoekschop voor de Brusselaars.
9'
Hoekschop Anderlecht Massimo Bruno versiert de eerste corner van de match na goed voorbereidend werk van Behrang Safari. De hoekschop brengt echter niets op.
8'
Flauwe poging Suarez Matias Suarez duikt de ruimte in maar levert dan een flauw schotje af. Dino Arslanagic werkt weg.
7'
Spelbeeld Standard laat het balbezit aan Anderlecht.
5'
Schoeisel Matias Suarez wisselt van schoenen nadat hij was uitgegleden.
4'
Opare blokt af Massimo Bruno zet een versnelling in en bereikt Milan Jovanovic. Het overhoeks schot van de Serviër wordt door de glijdende Daniel Opare afgeblokt.
4'
Tegenprik Standard Paul-José Mpoku verstuurt een verre bal naar de rechterflank. De voorzet van Frédéric Bulot waait over alles en iedereen.
2'
Suarez Matias Suarez met een technisch hoogstandje. Laurent Ciman wordt in de wind gezet met een opwippertje. De pass van de Argentijn naar Dieumerci Mbokani is niet nauwkeurig.
1'
Terug in de tijd Anderlecht eert vanmiddag zijn geschiedenis: het speelt met Belle-Vue op de truitjes. De brouwerij werd honderd jaar geleden opgericht door de grootvader van huidig voorzitter Roger Van den Stock.
1'
Aftrap Een stralende lentezon, een perfect liggende grasmat, een uitverkocht stadion en een uitzinnige ambiance. Alle ingrediënten zijn aanwezig voor een heerlijke pot voetbal. Wat brengen Anderlecht en Standard ervan terecht?
13:54
Opstellingen Guillaume Gillet start op de rechtsachter, Marcin Wasilewski verhuist naar de bank. Behrang Safari krijgt de voorkeur op Olivier Deschacht. John van den Brom kiest resoluut voor de aanval: Dieumerci Mbokani krijgt vooraan het gezelschap van Massimo Bruno, Milan Jovanovic en Matias Suarez.

Standard pakt uit met een verstevigd middenveld. Jelle Van Damme speelt een rij hoger, waardoor Zié Diabaté op de linksbackpositie start. Yoni Buyens is speelklaar geraakt. Paul-José Mpoku, uitblinker in de laatste wedstrijden, moet voorin steun verlenen aan Michy Batshuayi.
13:00
Vorige confrontaties Anderlecht kon dit seizoen nog niet winnen van Standard. De duels tussen de twee grootmachten leveren bijna altijd spektakel op. De Rouches wonnen voor eigen volk de eerste match in de reguliere competitie (2-1) na de vuurwerkincidenten.

De return eindigde in een potig 2-2 gelijkspel. RSCA haalde met negen man een achterstand op. Enkel de heenwedstrijd in PO1 kon niet bekoren (0-0).
12:07
Deschacht keert terug, Kanu geschorst Anderlecht beschikt nagenoeg over zijn gehele spelerskern. Dennis Praet is volledig hersteld van zijn enkelblessure. Verwacht wordt dat de thuisploeg niet veel zal wijzigen aan zijn elftal. Guillaume Gillet voegde vorige zondag loopvermogen toe aan het Brusselse middenveld en behoudt meer dan waarschijnlijk zijn basisplaats. Olivier Deschacht keer terug uit schorsing en ligt in balans met Behrang Safari. Hetzelfde verhaal geldt voor Milan Jovanovic en Matias Suarez.

Bij Standard ontbreekt Kanu. De Braziliaan moet geschorst toekijken. Laurent Ciman, die tegen Zulte-Waregem op de bank zat na zijn blunders op Lokeren, en de jonge Dino Arslanagic vormen daardoor zo goed als zeker het centrale verdedigingsduo. Yoni Buyens is nog onzeker. De blonde middenvelder sukkelt met een gezwollen knie. Jelle Van Damme en William Vainqueur zijn verlost van hun kleine kwaaltjes en zijn wedstrijdfit.
08:28
Klassieker met als inzet de koppositie Na het pijnlijk verlies van Zulte-Waregem tegen Racing Genk (0-4) strijden Anderlecht en Standard in een rechtstreeks duel om de leidersplaats.

Play-Off 1 stevent af op een razend spannende ontknoping en dit zou wel eens hét sleutelduel van de nacompetitie kunnen worden. Beide ploegen hebben in totaal verschillende omstandigheden naar deze kraker toegeleefd.

Bij Anderlecht is het alarmfase rood na de nederlaag van vorige zondag op Club Brugge (2-1). De zoveelste penaltymisser betekende dat paars-wit naar Brussel terugkeerde met een povere vijf op achttien, historisch gezien één van de slechtste reeksen uit de clubgeschiedenis.

Dit leidde op de open training van woensdag tot pittige discussies tussen spelers en enkele tientallen heethoofden. Voorzitter Roger Vanden Stock moest tussenbeide komen om de gemoederen te sussen. Voor trainer van den Brom zijn de excuses opgebruikt. “Als we nog kampioen willen worden, moeten we gewoon winnen van Standard. Op Sclessin hebben we behoudend gespeeld. Wat we moeten vermijden is meegaan in hun fysieke voetbal”, aldus de Nederlander.

Aan de Luikse hemel is er geen vuiltje aan de lucht. Standard eindigde de reguliere competitie als zesde, met zeventien (!) punten minder dan RSCA. Maar na een wervelende dertien op achttien in PO1 is dat verschil bijna helemaal weggesmolten. Mede door de wisselvalligheid van de andere teams kunnen de Rouches straks eerste worden met nog drie speeldagen te gaan.

Coach Rednic verbergt zijn ambities dan ook niet: “Ik trek naar het Astridpark om te winnen. Ik verwacht dat Anderlecht fors zal beginnen. We moeten gebruikmaken van de vrijgekomen ruimte om pijlsnel tegen te stoten.” Een tactiek die al zijn vruchten heeft afgeworpen in de vorige wedstrijden.
Wie pakt de volle buit in deze altijd geladen clash en zet zo een grote stap richting titel? Volg hier fase per fase LIVE mee vanaf 14u30.
Standard Luik zal spelen tegen Anderlecht op 5 mei 2013 om 12:30 PM GMT bij een thuiswedstrijd in België Jupiler Pro League. Vraag je "waar ik kan kijken gratis Anderlecht vs Standard Luik livestream op de PC"? Anderlecht vs Standard Luik live stream zal beschikbaar zijn in de volgende link op live streaming kanalen met een hoge kwaliteit. Blijf hier tuned voor een live-verslaggeving van de wedstrijd inclusief preview, preparaten, voorspellingen, weddenschappen, nieuws, live score, resultaat, opmerkingen, hoogtepunten en doelpunten van youtube, en herhalingen en je kunt replay van Anderlecht vs Standard Luik te kijken van video streaming sites . Dus vergeet niet om online te bekijken Standard Luik vs Anderlecht streaming gratis Standard Luik - Anderlecht dat is vandaag de dag zondag 5,5,2013 België Jupiler Pro League


0 comments:

Post a Comment